Pientalon herkkusuut – ahvenfileet kauden kasviksilla ja Sandefjordin kastikkeella

Parasta pöytään äitienpäivänä! Toukokuun 10. päivänä äidille loihditaan juhlamenu, jossa kevät näkyy ja maistuu. Kotimaiset ahvenfileet maistuvat kauden kasvisten ja Sandefjordin kastikkeen kanssa.
- 2–3 ahvenfileetä ruokailijaa kohden
- n. 1,5 dl ruisjauhoja
- 2–3 rkl voita
- suolaa ja pippuria
- kauden kasviksia, esimerkiksi uusia perunoita, pikkuporkkanoita, retiisejä, parsaa ja varsiparsakaalia
- Keitä valitsemasi kauden kasvikset kypsiksi.
- Kierittele ahvenfileet ruisjauhoissa ja paista runsaassa voissa kuumalla valurautapannulla tai esimerkiksi Muurikalla. Mausta suolalla ja pippurilla.
Sandefjordin kastike
- 3 rkl kermaa
- 3 rkl ranskankermaa
- 3 rkl voita
- n. 1 rkl sitruunan mehua
- n. ½ sitruunan raastettu kuori
- suolaa ja pippuria
- Pese sitruuna huolellisesti ja raasta kuori.
- Kiehauta kerma, ranskankerma ja voi kattilassa. Mausta seos sitruunan mehulla ja kuoriraasteella sekä pippurilla ja suolalla. Sekoita tasaiseksi.
- Vaahdota kastike sauvasekoittimella kuohkeaksi ennen tarjoilua.
Resepti: toimitus, kuva: Maru Lemmetty
Voisit olla kiinnostunut myös näistä aiheista:
ahven ahvenfile Herkkusuut Pientalon herkkusuut pääruoka resepti ruokaresepti Sandefjordin kastikeLisää samasta aiheesta
Tuotehaku
Hae pientaloasumisen tuotteita ja lisätietoja