MAINOS

Bouillabaisse on maukas kala-äyriäiskeitto

KeittiöRuoka

Tomaattipohjainen bouillabaisse eli kala-äyriäiskeitto on kotoisin Etelä-Ranskasta. Nyt bouillabaisse syntyy kahdesta eri kalasta ja äyriäisistä, ja maun salaisuus piilee sahramissa.

Jaa sosiaalisessa mediassa
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS PÄÄTTYY

Bouillabaisse kuudelle

  • 600 g turskanseläkettä tai muuta vaaleaa kalaa, kuten kuhaa tai ahventa
  • 400 g lohta
  • merisuolaa
  • 1,5 dl neitsytoliiviöljyä
  • 50 g voita
  • 1–2 sipulia
  • 1 prk (400 g) säilyketomaatteja
  • 3,5 dl kuivaa valkoviiniä
  • kourallinen lehtipersiljaa
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 3 dl kalalientä (tai vettä ja kalafondia)
  • 3 dl kanalientä (tai vettä ja kanafondia)
  • 3 dl kuohukermaa
  • 1 sitruunan mehu
  • 2 laakerinlehteä
  • 0,5–1 tl suolaa
  • 0,5 g sahramia
  • 400–500 g sinisimpukoita
  • 500 g tuoreita tai pakastettuja katkarapuja
  • 750 g kypsiä pariisinperunoita
  • ripaus mustapippuria
  • sitruunalohkoja ja lehtipersiljaa koristeluun
  1. Suolaa kalat ja siirrä sivuun odottamaan. Kuumenna oliiviöljy ja voi isossa kattilassa. Kuullota silputtua sipulia kattilassa hetki, lisää säilyketomaatit, valkoviini, lehtipersilja ja murskattu valkosipuli. Keitä kasaan 15–20 min.
  2. Lisää joukkoon kala- ja kanaliemi, kerma, sitruunamehu ja laakerinlehdet. Anna tekeytyä hetki.
  3. Leikkaa kalat suuriksi paloiksi. Lisää kattilaan sahrami, kypsät perunat, kalapalat, sinisimpukat ja katkaravut. Kypsennä hetki miedolla lämmöllä – kalat ja äyriäiset kypsyvät nopeasti. 

  4. Mausta mustapippurilla. Koristele sitruunalohkoilla ja lehtipersiljalla.

Vinkki! Pakastesimpukat ja -katkaravut kannattaa ottaa sulamaan jääkaappiin hyvissä ajoin, noin päivää ennen ruoan valmistusta. 

Kuva: Maru Lemmetty

Voisit olla kiinnostunut myös näistä aiheista:

Pientalon herkkusuut pääruoka resepti


Lisää samasta aiheesta