Anita uudistaa – Metsästysmaja modernin tilan uumenissa

Sisustus
Vaaleasta, nykyaikaisesta takkahuoneesta toteutettiin kanadalaistyylinen metsästysmaja, jossa voi viettää mukavasti aikaa äijäporukalla.
MAINOS
MAINOS LOPPUU
28.3.2023

Oleskelutila­takkahuone isoine ikkunoineen oli kaikkea, mitä modernilta oleskelutilalta vaan voi toivoa, eli valoisa ja avara. Se ei kuitenkaan täysin miellyttänyt omistajia, jotka halusivat jotain muuta.

Harrastukset – metsästys ja kalastus – synnyttivät inspiraation takkahuoneen uudelle ilmeelle. Sisustukseen toivottiin tummaa, hämärää ja lämmintä henkeä, niin kuin metsästysmajassa konsanaan.

Mukavuudesta ei takkahuoneessa ollut lupa tinkiä, sillä esimerkiksi istuinryhmän piti olla lokoisa mutta samalla huoneen tyyliin sopiva nahkakalusto. Niin kuin metsästysmajassa yleensäkin, hirven­ ja peuranpäiden tuli sointua yhteen materiaalien, värisävyjen ja valaistuk­sen kanssa.

Omistajan toiveena oli, että talon modernin pihapiiriin tullessa ei voi arvata, millainen salaisuus rakennuksessa piilee. Sisälle astuessa päätyy ihan erilaiseen maailmaan kuin mitä odottaa.

MAINOS
MAINOS LOPPUU

Yhteen tasoon

Lattia oli aiemmin kahdessa tasossa, joita yhdisti portaik­ko. Lattia tehtiin muutoksessa yhteen tasoon. Näin kaikki neliöt saatiin tehokkaasti käyttöön.

Kaikki pinnat laitettiin uusiksi, sillä moderni linja piti kadottaa ja tilalle tuoda metsästysmajaan sopivat mate­riaalit, jotka olivat luonnonläheisiä ja tummanpuhuvia.

Seinät, katto ja lattia uusittiin kokonaan käyttämällä tummia sävyjä ja rouheita pintoja. Seinät tehtiin vanhoista hirsistä. Kattoon ja ikkunoiden ja ovien ylle asennettiin tummat parrut.

Vanhassakin takkahuoneessa oli baari, jonka vieres­tä purettiin remontin yhteydessä keittiökaapisto. Tilalle tehtiin 60 senttiä syvä tiiliseinä, johon upotettiin kolot ja hyllyt. Samaisesta tiilestä valmistettiin myös baaritiski.

MAINOS
MAINOS LOPPUU

Takka muutettiin vanhanaikaiseksi

Sisustuksesta haluttiin rento, konstailematon ja erä­maahenkinen. Mistään ei saanut paljastua, että samassa kohdassa oli aiemmin moderni huone.

Huonekalut piti uusia perusteellisesti. Upea lankku­pöytä penkkeineen on taitavan puusepän kädenjälkeä ja niin painava, että sen siirtämiseen tarvitaan useampi henkilö.

Toiveena oli myös työ­ ja säilytystilaa metsästyskamp­peille, jotka kätkettiin liukuovien taakse. Äijien huoneessa pitää toki olla mahdollisuus katsella leffoja ja kuunnella musiikkia.

Tietenkin metsästysmajassa tarvitaan myös tulisijaa. Entinen takka sai kyllä jäädä paikalleen, mutta sen ilmettä vanhanaikaistettiin maalilla ja takkamansetilla.

MAINOS
MAINOS LOPPUU

Ennen:

Jälkeen:

Rouhea tiiliseinä holvimaisine koloineen on todellinen katseenvangitsija.

 

MAINOS
MAINOS LOPPUU

Ennen:

Jälkeen:

Suomalainen puuseppä teki käsityönä jykevän pöydän, jonka kantamiseen tarvittiin monta ihmistä.

 

Ennen:

Jälkeen:

Valaisimet ovat tärkeä osa sisustusta, ja muidenkin yksityiskohtien tarkoitus on täydentää kokonaisuutta.

Uudet pintamateriaalit muuttivat huoneen ilmeen täysin.

Yhtenäinen lattian korkeus parantaa tilan toimivuutta.

Sisustussuunnittelija Anita Koponen tekee sisustus- ja tilasuunnitelmia koteihin, loma-asuntoihin ja julkisiin tiloihin. Anita on tullut tutuksi tvohjelmista Huvila & Huussi sekä Inno. www.ak-design.fi

Teksti ja kuvat: Anita Koponen