Evan kanssa pihalla – Stailaa pihasi kesäkuntoon

Piha
Piha kannattaa sisustaa ja stailata aivan kuten kodin sisätilatkin. Kauniit yksityiskohdat tuovat iloa arkeen, ja etenkin ennen juhlia tai asunnonmyynnin kynnyksellä on hyvä huolitella piha hieman tarkemmin.
MAINOS
MAINOS LOPPUU
28.3.2023

↑ Nurmialueiden tarkka rajaaminen kuuluu pihan stailaukseen.

Pihan näyttävä kohennus onnistuu ilman suurempia toimia: kunnon siivous tekee ihmeitä ja työkaluiksi riittävät usein kottikärryt, lapio ja kitkentävälineet. Kitkentäkierroksella käydään läpi koko pihamaa ja saaliiksi tulee varmasti kottikärryllinen rikkakasveja. Rikat on aina kitkettävä juurineen, koska pelkästä repimisestä ne vain innostuvat leviämään.

Nurmen rajat siisteiksi

Jos istutusalueiden ja nurmen välillä ei ole rajausta, alueet saadaan siisteiksi kanttaamalla pistolapiolla reunoista. Liika nurmi poistetaan juurineen.

Jos istutusten joukossa on kuolleita tai huonokuntoisia kasveja, ne vaihdetaan uusiin. Istutusalueista saa runsaan näköisiä lisäämällä joukkoon kesäkukkia tai uusia, juuri kukassa olevia pensaita tai perennoita.

MAINOS
MAINOS LOPPUU

Ruukkuistutukset paraatipaikoille

Sitten keskitytään ruukkuistutuksiin. Sisäänkäynti ja terassialueet ovat ruukkujen paraatipaikat. Ruukut valitaan pihan ja kodin tyylin mukaisesti.

Kesäkukkien valinnassa otetaan huomioon valo-olot, eli varjoisaan nurkkaan sijoitetaan varjossa viihtyvät kasvit ja aurinkoon paahdetta rakastavat kukat. Ruukkuistutuksiin kannattaa ottaa jokin punainen lanka, joka yhdistää pihan eri puolen ruukut harmonisesti. Väreillä kannattaa kuitenkin leikitellä ja hyödyntää ruukuissa myös perennoita ja koristeheiniä.

Siivoa ylimääräiset piiloon

Sählymailat, lannoite- ja multapussit tai muut tavarat jäävät usein sijoilleen kiireisen arjen keskellä. Ylimääräisen tavaran siivoaminen onkin yksi tärkeä pihastailauksen toimenpide.

Tämän jälkeen sisäänkäynti, käytävät ja terassialueet on hyvä lakaista.

MAINOS
MAINOS LOPPUU

Viimeinen silaus pihan stailauksessa saadaan aikaan sisustustavaroilla, kuten kynttilöillä, lyhdyillä, tyynyillä ja vilteillä. Ja tietysti juhlia ennen on hyvä tuoda leikkokukkia myös ulkotiloihin.

Ajankohtaista nyt!

Kesäkauden kukkien aika alkaa! Orvokit näyttävät ruukuissa vielä terhakoilta ja pärjäävät kylminä öinä. Nyt voit istuttaa myös varsinaisia kesäkukkia ja koristeheiniä. Tarkkaile kuitenkin säätiloja ja nosta kesäkukkaruukut hallaöinä sisälle tai peitä ne hallaharsolla.

Vinkki – Muistilista pihan juhlastailaukseen

Kaksi viikkoa juhliin

 • Kitke koko piha ja levitä tarvittaessa kuorikate.
 • Kanttaa istutusalueiden reunat siisteiksi.
 • Suorita paikkausistutukset.

Yksi viikko juhliin

MAINOS
MAINOS LOPPUU
 • Tee ruukkuistutukset.
 • Siivoa ylimääräinen tavara pois.

Kolme päivää juhliin

 • Leikkaa nurmikko.
 • Pese terassi ja terassihuonekalut.
 • Asettele terassihuonekalut sopiville paikoille.

Yksi päivä juhliin

 • Lakaise sisäänkäynti ja terassialueet.
 • Sisusta piha kynttilöillä, lyhdyillä ja tekstiileillä.
 • Asettele leikkokukat pöydille.

Tervetuloa lukijailtaan puutarhamyymäläämme!

Tiistaina 4.6. klo 18–20, GardenLiving Oy, Sinimäentie 6, 02630 Espoo

Kesäisen lukija-illan teemana on pihatrendit. GardenLiving-puutarhamyymälä kutsuu sinut keräämään ideoita ja trendikkäitä ratkaisuja omalle pihallesi. Maisemasuunnittelija Eva Wuite on itse paikalla antamassa vinkkejä. Ilta on ilmainen, ja tarjolla on pientä naposteltavaa. Osallistujat saavat normaalihintaisista tuotteista 10 % alennuksen. Tutustu palveluihimme jo etukäteen osoitteessa www.gardenliving.fi

MAINOS
MAINOS LOPPUU

Ilmoittaudu pian osoitteessa: info@gardenliving.fi. Tapahtumaan mahtuu 100 ensimmäiseksi ilmoittautunutta.

Teksti: Eva Wuite, kuvat: Eva Wuite, Hanna Marttinen