Haiseva viemäri? Muista kastella viemärin vesilukko lomilla 

Talo
Haiseva viemäri? Muista kastella viemärin vesilukko lomilla 
Kesäloma mökkeilyineen ja lomareissuineen kolkuttelee jo ovella. Kuivunut vesilukko on kuitenkin epämiellyttävä kesävieras. Muista sopia pesualtaiden ja lattiakaivojen vesilukkojen kastelusta ennen lomien alkua.
MAINOS
MAINOS LOPPUU
28.3.2023

Estä viemärikaasujen pääsy huonetilaan

Vesilukossa oleva pieni vesimäärä estää ikävien viemärikaasujen pääsyn huonetilaan. Viemäripisteiden käyttö pitää vesimäärän riittävänä, mutta käyttämättömien pesualtaiden ja lattiakaivojen vesilukoista vesi haihtuu aikaa myöten, erityisesti lämpimillä ilmoilla. Lisäksi lattialämmitys nopeuttaa veden haihtumista.

– Kun vesilukko kuivuu, viemärikaasut pääsevät leviämään asuintiloihin. Hajuhaitat voi välttää helposti laittamalla viemäripisteisiin pienen määrän vettä aika ajoin. Sen sijaan kehotan luopumaan vanhan kansan vinkistä, jossa ruokaöljyä lisätään vesilukkoon. Viemäriin ei saa laskea öljyä eikä muitakaan rasvoja, sillä ne tukkivat viemärit ja kuormittavat jäteveden puhdistusta, toimialapäällikkö Arvo Ylönen LVI-Tekniset Urakoitsijat LVI-TU ry:stä toteaa.

Puhdista lattiakaivot säännöllisesti

Haisuli voi tulla myös vesilukkoon jääneistä epäpuhtauksista. Hajuhaittoja esiintyy varsinkin pesutilojen lattiakaivoissa, joihin kerääntyy pesuainejäämiä ja hiuksia. Lattiakaivot kannattaakin pestä säännöllisesti.

– Usein riittää, kun nostaa lattiakaivon ritilän pois ja puhdistaa näkyvissä olevan pesän. Mikäli viemäri ei vedä kunnolla tai haisee normaalissakin käytössä, kannattaa pyytää LVI-ammattilainen apuun. He korjaavat vesilukot oikein ja turvallisesti, ilman vesivahinkoriskejä, Ylönen vinkkaa.

MAINOS
MAINOS LOPPUU

Lähde: ePressi.com, kuva: LVI-Tekniset Urakoitsijat LVI-TU ry

LVI-Tekniset Urakoitsijat LVI-TU ry on LVI-asennusalalla toimivien yritysten toimiala- ja työnantajajärjestö. Sen tehtävänä on jäsenyritysten ja toimialan liiketoimintamahdollisuuksien edistäminen. Liiton jäsenyritysten yhteenlaskettu liikevaihto on 1,3 miljardi euroa, ja ne työllistävät reilut 7 500 henkilöä. LVI-TU on vahva erikoisurakointiliitto osana Rakennusteollisuus RT:tä.