Joulukuusen hävitys tehdään kodeissa yleensä viimeistään loppiaisena. Lahjapaketit ovat tuolloin jo kadonneet kuusen alta ja on aika riisua myös kuusenkynttilät ja muut koristeet.
Siinä missä muovikuusen voi kärrätä varastoon odottamaan seuraavaa joulua, aidosta kuusesta täytyy hankkiutua eroon.
Kokosimme muistilistan joulukuusen riisumiseen ja hävittämiseen.
MAINOS
Tiesitkö, että Suomessa pystytetään vuosittain noin 1,4 miljoonaa joulukuusta? Joulupuuseuran mukaan noin miljoona joulupuuta tulee suomalaisilta perheviljelmiltä. Viidennes joulukuusista haetaan omista metsistä ja loput ovat tuontikuusia. Suomalainen joulukuusi onkin aito lähituote, jolla on pieni hiilijalanjälki.
Joulukuusen kasvatus kestää 8-12 vuotta. Joulukuusen kaunis ulkonäkö saadaan aikaan vuosittaisilla muotoleikkauksilla.
Kotimaiset joulukuuset kaadetaan lähellä joulua, mikä takaa niiden tuoreuden. Perinteisen, aidon kuusen tuoksu tuo joulun kotiin. Ostamalla suomalaisen joulukuusen tuet samalla suomalaista työtä.
MAINOSJoulukuusiperinne on alun perin lähtöisin Saksasta. Saksassa ensimmäiset tiedot joulukuusista ovat peräisin jo 1500-luvulta.
Suomeen joulukuusi tuli Ruotsista, kuten niin moni muukin uutuus. Suomen ensimmäiset joulukuuset löytyivät tiettävästi helsinkiläisen senaattorin Otto Wilhelm Klinckowströmin kodista vuonna 1829.
Joulupuuseuran mukaan joulukuusi vakiintui osaksi kotiemme jouluperinnettä noin sata vuotta sitten. Joulu alkaa, kun puu on kannettu juhlapaikalle ja koristeltu. Kuusen valot ja tuoksu virittävät mielen joulun tunnelmaan.