Komposiittilauta on helppohoitoinen terassilauta

Piha
Komposiittilauta on kestävä terassimateriaali.
Komposiittilauta on todella helppohoitoinen terassilauta, jota ei tarvitse maalata tai öljytä. Se myös kestää elämän menoa ja sietää eri säätiloja. Siksi yhä useampi valitsee sen oman terassinsa materiaaliksi.
MAINOS
MAINOS LOPPUU
6.5.2024

Komposiittilauta koreilee yhä useamman terassin materiaalina. Sen ehdottomasti paras puoli on helppous: Komposiittilaudasta valmistettua terassia ei tarvitse maalata tai öljytä, kuten puulankusta tehtyä terassia. Huolloksi riittää pölyjen pyyhkiminen ja vesipesu, jonka voi tehdä painepesurilla kevyellä paineella.

Varjopuolena huoltovapaudessa on se, että komposiittilaudan väri pysyy aina lähes samana eikä sitä voi käsitellä uuteen sävyyn.

Onneksi komposiittilaudoissa on mukavasti värivaihtoehtoja ja erilaisia pintakuviointeja, esimerkiksi puujäljiltelmiä, joista voi valita vuosikausiksi eteenpäin silmää miellyttävän vaihtoehdon.

Komposiittilauta terassissa ja terassin kaiteissa

Komposiitti on kestävä ja pitkäikäinen terassimateriaali. Monen mielestä komposiittilauta sopii ulkonäkönsä puolesta etenkin modernin talon terassiksi. 

Turvallinen komposiittilauta

Komposiittilauta on turvallinen, koska siitä ei liukene kemikaaleja tai irtoa tikkuja. Se on turvallinen terassimateriaali myös siksi, että se kuivuu nopeasti sateen jälkeen. Tosin märkänäkään komposiitin pinta ei ole liukas.

MAINOS
MAINOS LOPPUU

Jos terassi rakennetaan paikkaan, johon aurinko porottaa aamusta iltaan, musta komposiitti voi tulla päivän mittaan turhan kuumaksi tassutella paljain varpain. Tosin niin käy kaikille tummille pinnoille auringon paahteessa materiaalista huolimatta.

Mistä komposiittilauta tehdään?

Komposiittilauta tehdään yleensä kierrätysmuovista ja puukuidusta, jotka eivät ole liuenneet tai sulautuneet toisiinsa vaan ovat komposiitissa erikseen.

Komposiitissa voi muovin kaverina olla myös olki, laminaattijäte, pahvi tai jokin muu materiaali, joten komposiittia ostaessa kannattaa tarkistaa, mistä se on tehty. Yleisesti kaikkia komposiittiterassilautoja pidetään puukomposiittina, vaikka todellisuudessa iso osa tuotemerkeistä on jotain muuta komposiittia.

Komposiittilauta yhdistää puun ja muovin hyviä ominaisuuksia

  • tuntuu mukavalta paljaan jalan alla
  • ei ole liukas
  • on pitkäikäinen
  • kestää kosteutta
  • sietää erilaisia säätiloja.
Harmaa komposiittilauta

Komposiittilaudoissa on monia väri- ja pintavaihtoehtoja.

Vertaile vaihtoehtoja

Komposiittilautoja on hyvin monenlaisia ja monen eri valmistajan tekemiä – ja hyvin eri hintaisia. Kannattakin vertailla ainakin pari valmistajan tuotteita ennen ostopäätöstä.

MAINOS
MAINOS LOPPUU

Mitä komposiittilauta maksaa? Laadukas komposiittilauta maksaa 30–70 euroa neliömetriltä eli on keskimäärin arvokkaampaa kuin kestopuu. Toisaalta komposiitin kestävyys ja huoltovapaus tuovat säästöä vuosien varrella puhumattakaan siitä ajasta, joka menisi terassin huoltamiseen ja öljyämiseen.

Myös komposiitin kestävyydessä on eroja, sillä eri valmistajien tuotteissa on materiaalieroja. Laadukkaimmat komposiitit pysyvät saman värisinä pitkään, eivätkä haalistu ja kestävät hyvin iskuja.

Ne myös hylkivät tehokkaasti nesteitä ja likaa, mikä on tärkeä ominaisuus, jos komposiittiterassi on kesäkeittiön lattiana.

Komposiittilauta ja kiinnikkeet

Komposiittilauta kiinnitetään kätevillä kiinnikkeillä.

Varmasti suora ja tasainen terassi

Laadukkaat komposiittilaudat ovat tasalaatuisia ja suoria, mikä tarkoittaa, että niistä syntyy tasainen ja suora terassi ilman suurempia ongelmia. Sää ei vaikuta komposiittilautaan niin, että siitä tulisi auringon ja sateen vaikutuksesta kiero.

MAINOS
MAINOS LOPPUU

Komposiittilaudat asennetaan piiloon jäävillä kiinnikkeillä, mikä on helppoa, sillä kiinnikkeissä selkeät merkit näyttävät oikean asennussuunnan. Kiinnike kiinnitetään runkopuuhun tarpeeksi pitkällä ja mieluiten haponkestävällä ruuvilla.

Lue lisää pihan rakentamisesta