Kylpyhuoneen remontti – näin synkeä kylpyhuone muuttui romanttiseksi unelmaksi

Kylpyhuone Sisustus
Kylpyhuoneen remontti kannatti. Allaspisteen ikkunasta näkee ulos.
Nuhjuinen ja synkeän oloinen kylpyhuone uudistui kauniin romanttiseksi kaakelimaalilla ja ihastuttavilla yksityiskohdilla. Pinkkiä väriäkin tarvittiin! Kylpyhuoneen remontti maalamalla oli jälkikäteenkin paljon parempi vaihtoehto kuin uusien kaakeleiden asentaminen.
MAINOS
MAINOS LOPPUU
1.2.2024

Ehjää ei kannata korjata, tuumasi Mirka Lamminluoto, kun kylpyhuoneen remontti oli vasta lähtökuopissaan.

– Se oli perusteiltaan aivan kunnossa kosteusmittauksienkin mukaan, ja siksi tämän kylpyhuoneen remontti tehtiin ”tuunaamalla”, Lamminluoto luonnehtii.

Lopputulos on upea ja valoisa. Kylpyhuoneesta tuli myös erittäin romanttinen, koska valkoisen tehostevärinä on monissa yksityiskohdissa vaaleanpunaista. Rustiikkiset puupinnat allaskaapissa ja vanhoissa puulaatikoissa, pyöreät muodot sopivasti sijoiteltuna, muutamat viherkasvit ja suloiset koriste-esineet korostavat romanttista tunnelmaa.

– En koe olevani erityisen hempeä esimerkiksi pukeutumisessa, ja on meillä ihan mustakin kylpyhuone, mutta tähän tilaan halusin hempeää sisustukseen, Lamminluoto kertoo.

MAINOS
MAINOS LOPPUU
Kaksi allaspistettä ja allaskaappi kylpyhuoneessa

↑Kylpyhuoneessa oli vanhastaan muurattu kylpyamme, joka purettiin. Tilalle tulee suihkuseinä. Tästä remontti alkoi….

Kylpyhuoneen ovi on raollaan

↑… ja näin kutsuvalta lopputulos näyttää.

Vihdoin käyttöä huutokauppalöydölle

Alkuperäisessä kylpyhuoneessa oli 1990-luvun huonokuntoinen lastulevykaapisto, joka sai väistyä huutokauppalöydön tieltä – vihdoinkin kauniille puukaapille avautui arvoisensa paikka.

– Ostin kaapin 20 vuotta sitten, ja se on ollut äidillä hoidossa. Odotin, että löydän sille sopivan paikan, ja tässä se oli, Lamminluoto iloitsee.

Lavuaarit olivat vanhan koulun ajoilta, ja ne säästettiin jotain toista projektia varten. Tilalle Lamminluoto osti ovaalin muotoisen altaan ja siihen sopivan hanan.

Allaspisteeltä avautuu näkymä ikkunasta ulos, eikä peiliin, kuten useimmissa kylpyhuoneissa. Pyöreät, alkuperäiset peilit sijaitsevat allaspisteen molemmin puolin.

MAINOS
MAINOS LOPPUU

– Pitsiverhon olen löytänyt kirpputorilta. Rakastan kirpputorien koluamista, Lamminluoto paljastaa.

Suurentavat ehostuspeilit poistettiin, koska ne olivat ikkunan äärellä toimineet polttolasina ja aiheuttaneet kattoon mustat jäljet, eli olivat todellinen tulipaloriski.

Kylpyhuoneen remontti

Nämä tehtiin:

 • vanhan allaskaappi purettiin –> tilalle puinen allaskaappi
 • alkuperäiset pesualtaan otettiin talteen –>tilalle allas-hana-yhdistelmä
 • lattia ja seinät maalattiin kaakelimaalilla valkoiseksi
 • ovi maalattiin pinkiksi
 • wc-istuin vaihdettiin uuteen
 • kuivausteline poistettiin
 • muurattu amme purettiin –> tilalle suihkuseinä.

Näille ei tarvinnut tehdä mitään:

 • katto
 • ikkunapuitteet
 • kivinen ikkunalauta
 • pyöreät peilit.
Pyöreä peili ja pitsiverhot ikkunan edessä

↑Pyöreät peilit allaspisteen molemmilla sivuilla ovat alkuperäiset.

Kaakelimaali kirkasti kylpyhuoneen

Kylpyhuoneen remontin suuritöisin urakka oli lattia- ja seinäkaakeleiden maalaaminen pohjatöineen. Saumat olivat eläneet sekä kuluneet ja värit nuhjaantuneet.

– Kokeilin kaakelimaalia ensimmäistä kertaa elämässäni. Esityöt ja maalaaminen ei ollut lainkaan rankkaa, kun sitä vertaa muihin remppahommiin. Olen todella tyytyväinen, ettei lähdetty repimään lattiaa pois ja kaakeloimaan uudelleen, Lamminluoto miettii.

MAINOS
MAINOS LOPPUU

Ensin Lamminluoto poisti silikonisaumat puukolla ja puhdisti jäämät kaakelipesulla. Sen jälkeen hän maalasi lattian ja seinän valkoisella kaakelimaalilla neljä kertaa, kunnes lopputulos tyydytti.

– Seinässä oli aiemmin mosaiikkilaatta, joten se näytti maalauksen jälkeen sopivasti erilaiselta kuin lattia, Lamminluoto kuvailee.

Ovesta tuli pinkki

Kylpyhuoneen oven Lamminluoto maalaisi pinkiksi, ja siinä yksi maalikerta riitti peittämään valkoisen oven. Muuta pohjatyötä ei tarvittu kuin kunnollinen pesu.

– Kun miehen silmä vältti, sipaisin oven pinkiksi, hän naurahtaa.

MAINOS
MAINOS LOPPUU

Lamminluoto kertoo, että asiantunteva apu maalien valinnassa on ensiarvoisen tärkeää onnistumisen kannalta, sillä eri kohteisiin tarvitaan eri maalit. Hän haluaa kiittää asiantuntevaa Kausalan Tapetti ja väri -maalikauppaa, josta itse hankkii kaikki maalinsa.

– Siellä meitä palvelee Markku, joka oikeasti tietää maaleista: kerron hänelle, mihin tarvitsen maalia, ja saan juuri oikeanlaiset maalit erilaisille pinnoille.

WC-istuin ja pyyhkeenkuivatusteline

↑WC-istuin vaihdettiin uudempaan malliin. Lämpöpatteriteline otettiin pois ja reiät kitattiin. Jäljet piiloituivat maalin alle.

Pinkki ovi ja wc-istuin.

↑Ovi peittyi pinkkiin maaliin kerralla. Pinkit yksityiskohdat ja valkoiset pinnat tuovat kylpyhuoneeseen ihanan romanttisen tunnelman.

Kyläkoulu Lahdessa

Kylpyhuoneremontti on Mirka Lamminluodolle ja tämän miehelle vain yksi remontoitava huone monien joukossa. Pariskunta nimittäin osti Lahdesta järven rannalta vanhan kyläkoulun, joka on rakennettu vuonna 1898.

Koulutoiminta loppui rakennuksessa vuonna 1969, minkä jälkeen se on toiminut Nastolan kesäsiirtolana ja siirtynyt 1990-luvulla yksityiseen omistukseen. Edellinen laaja remontti tehtiin 1990-luvulla.

– Kunnostamme taloa huone kerrallaan, ja teemme paljon itse. Samaan rakennukseen tulee myös Airbnb- ja juhlatilavuokrausta, kunhan kaikki on valmista, Lamminluoto kertoo.

Keltainen kyläkoulu talvella. Remontoitu kylpyhuone sijaitsee kattolyhdyssä, joka taloon tehtiin 1990-luvun remontin yhteydessä.

↑Perheen asumiskäytössä on puolet koko rakennuksen 644 neliöstä.

Voit seurata Mirka Lamminluodon perheen taloprojektia Instagramissa.

Lue lisää kodin remontoinnista

Seinätarrat piilottivat likaisen seinäpinnan nopeasti

Keittiön maalaus – näin rintamamiestalossa tehtiin täydellinen muodonmuutos

Tekemisen ilosta syntyi kolmiulotteinen koivumetsä

Kaakelimaali piristää keittiön ja kylpyhuoneen vanhat laatat