Pientalon herkkusuut – porsaankieltä piparjuurikreemillä ja ruiskrutongeilla

Keittiö

Kotimaisista raaka-aineista syntyy rehtiä perusruokaa, mutta myös unohtumattomia gourmet-aterioita. Tässä syksyn muuttumisleikissä porsaankieli tarjoillaan hienostuneesti vivahteikkain lisukkein.

  • 4 porsaankieltä
  • 1 rkl suolaa
  • 1 rkl maustepippuria (kokonaisena)
  • 1 rkl valkopippuria (kokonaisena)
  • pari laakerinlehteä
  • 1⁄2 juuriselleriä
  • 2 porkkanaa
  • 2 sipulia
  • 1 palsternakka
  1. Asettele huuhdotut kielet kattilaan ja peitä vedellä. Kuumenna. Pinnalle kertyy vaahtoa – kuori se pois.
  2. Laita joukkoon mausteet ja juurekset paloina. Keitä noin puolitoista tuntia.
  3. Poista kielestä nahka ja viipaloi tarjolle.

Piparjuurikreemi

  • 1 prk ranskankermaa
  • 3 tl tuoretta piparjuurta raastettuna
  • mustapippuria, suolaa
  1. Kuori ja raasta piparjuuri.
  2. Sekoita piparjuuriraaste ranskankermaan, mausta suolalla ja pippurilla.
  3. Tarkista maku ja anna maustua jääkaapissa.

Ruiskrutongit

  • saaristolaisleipää
  • oliiviöljyä
  • timjamia
  1. Leikkaa saaristolaisleivästä reunat ja kuutioi leipä pieneksi. Levitä leipäkuutiot leivinpaperin päälle uunipellille.
  2. Lisää öljy sekä timjami ja kääntele leipäkuutioita, jotta öljy levittyy tasaisesti.
  3. Paista uunissa 225 asteessa, kunnes leipäkuutiot ovat rapeita.

Resepti: toimitus, kuva: Maru Lemmetty


Julkaisuun liitetyt avainsanat:

Maru Lemmetty Pientalo ja piha Pientalon herkkusuut porsaankieli porsaankieltä

Lisää samasta aiheesta

Artikkelin aiheeseen liittyviä yrityksiä: