Pientalon herkkusuut – porsaankieltä piparjuurikreemillä ja ruiskrutongeilla

Kotimaisista raaka-aineista syntyy rehtiä perusruokaa, mutta myös unohtumattomia gourmet-aterioita. Tässä syksyn muuttumisleikissä porsaankieli tarjoillaan hienostuneesti vivahteikkain lisukkein.
- 4 porsaankieltä
- 1 rkl suolaa
- 1 rkl maustepippuria (kokonaisena)
- 1 rkl valkopippuria (kokonaisena)
- pari laakerinlehteä
- 1⁄2 juuriselleriä
- 2 porkkanaa
- 2 sipulia
- 1 palsternakka
- Asettele huuhdotut kielet kattilaan ja peitä vedellä. Kuumenna. Pinnalle kertyy vaahtoa – kuori se pois.
- Laita joukkoon mausteet ja juurekset paloina. Keitä noin puolitoista tuntia.
- Poista kielestä nahka ja viipaloi tarjolle.
Piparjuurikreemi
- 1 prk ranskankermaa
- 3 tl tuoretta piparjuurta raastettuna
- mustapippuria, suolaa
- Kuori ja raasta piparjuuri.
- Sekoita piparjuuriraaste ranskankermaan, mausta suolalla ja pippurilla.
- Tarkista maku ja anna maustua jääkaapissa.
Ruiskrutongit
- saaristolaisleipää
- oliiviöljyä
- timjamia
- Leikkaa saaristolaisleivästä reunat ja kuutioi leipä pieneksi. Levitä leipäkuutiot leivinpaperin päälle uunipellille.
- Lisää öljy sekä timjami ja kääntele leipäkuutioita, jotta öljy levittyy tasaisesti.
- Paista uunissa 225 asteessa, kunnes leipäkuutiot ovat rapeita.
Resepti: toimitus, kuva: Maru Lemmetty
Julkaisuun liitetyt avainsanat:
Maru Lemmetty Pientalo ja piha Pientalon herkkusuut porsaankieli porsaankieltäLisää samasta aiheesta
Keittiö | 19.9.2016
Pientalon herkkusuut – herkkusuiden carpaccio
Keittiö | 13.4.2016
Pientalon herkkusuut – herkkusuiden tartar-pihvi
Keittiö | 24.10.2018
Pientalon herkkusuut – Herkkusuiden etanat
Keittiö | 20.3.2019