Pientalotohtori vastaa – Ikkunoiden vaihto

Talo
Pientalotohtori vastaa - Ikkunoiden uusinta
Mitä tehdä, kun ikkunoiden ulkolasit huurtuvat? Pientalotohtori vastaa lukijoiden kysymyksiin. Kysy tohtorilta suomela.fi/kysy-pientalotohtorilta. Kysymyksiä ja vastauksia julkaistaan Pientalo ja piha -lehdessä sekä nettisivuillamme.
MAINOS
MAINOS LOPPUU
27.3.2023

Hyvä Pientalotohtori,

Vaihdoimme 1990-luvun alussa rakennettuun taloomme 5 ikkunaa talvella 2014. Vanhat 5 ikkunaa jäivät paikoilleen pihan puolelle. Uusissa ikkunoissa on 4 pesupintaa, vanhoissa 6.

Kysymys: Miksi uusien ikkunoiden ulkolasit huurtuvat hyvinkin voimakkaasti tietyillä ilmoilla? Vanhat ikkunat eivät ole koskaan huurtuneet. Huurtuminen poistuu iltapäivään mennessä. Haitta  on kosmeettinen ja aiheuttaa usein ikkunoiden pesemistä. Myyjän mukaan ikkunat ovat niin hyvät, että niiden pitää toimia juuri noin.

Leevi

MAINOS
MAINOS LOPPUU

Pientalotohtori vastaa

Hei Leevi!

Tuo huurtuminen on tyypillinen ongelma nykyisille hyvin lämpöä eristäville ikkunoille. Tätä asiaa käsiteltiin tämän vuoden Pientalo ja piha -lehdessä numerossa 4. Myyjä on ollut siis siinä mielessä oikeassa, että ikkunat eristävät hyvin lämpöä. Vanhoissa ikkunoissa lämpövuoto on pitänyt ikkunan ulkopinnan kuivana. Osalla ikkunavalmistajista on valittavana sellaisia ulkolaseja, jotka eivät huurru.

— Matti Kaijomaa, Raksystems Insinööritoimisto Oy

www.raksystems.fi

MAINOS
MAINOS LOPPUU

Onko sinulla kysyttävää talostasi?

Jos sinua mietityttää jokin asia talossasi ja haluaisit saada Pientalotohtorin mielipiteen, voit esittää kysymyksesi osoitteessa suomela.fi/kysy-pientalotohtorilta >

Kuva: sxc.hu

MAINOS
MAINOS LOPPUU