Puutarhurin vihervinkki: kastelukiteet ja juurtumisrouhe oivia mullan lisäaineista

Piha
Huonekasvien mullanvaihdon yhteydessä on loistava tilaisuus tehdä kasvualustasta huomattavasti paljon parempi, eloisampi ja helppohoitoisempi muutamalla luonnollisella puutarhureiden käyttämällä ”lisäaineella”. Lue puutarhurin vinkit!
MAINOS
MAINOS LOPPUU
6.3.2024

Mullan joukkoon sekoitettavat, vettä imevät kastelukiteet pidentävät kasteluväliä. Ympäristöystävällinen, myrkytön ja biohajoava tuote, ei sisällä mikromuoveja. Kastelukiteet kannattaa sekoittaa maahan, auringon valo nopeuttaa kiteiden hajoamista huomattavasti.

Kiteiden käyttö vähentää kastelukertojen tarvetta ja estää myös liikakastelun haittoja. Kastelukiteet imevät itseensä jopa 100-kertaisen määrän vettä ja luovuttaa sen kasville tarpeen mukaan. Säästää lannoitetta ja ehkäisee lannoitteiden valumia pois kasvien ulottuvilta. Samalla turvotessaan ja kuivuessaan ”ilmaa” maaperää ja ehkäisee mullan tiivistymistä.

Kiteiden vaikutusaika maassa viisi (5) vuotta.

Juurtumisrouhe herättää maan eloon

Kun multa on hyvää, niin kasvit kasvavat kuin itsestään, tuottavat huippu satoa, kukkivat ylenpalttisesti ja pysyvät terveinäkin. Jos multa taas on köyhää ja ”elotonta”, niin edes lannoitus ei saa ihmeitä aikaan.

Koska säkkimullat käsitellään usein valmistuksessa niin, että sieltä ”tapetaan” mm. kaikki rikkakasvien siemenet, samalla tapetaan myös maaperälle hyvin tärkeät mikrobit. Juurtumisrouheen ideana on nimenomaan lisätä maahan hyviä mikrobeja, jolloin maa alkaa taas toimimaan. Näin ne muodostavat kasvien juurten kanssa molemmille hyödyllisen symbioosin ja se takaa mm. sen, että kasvit pystyvät ottamaan ravinteita, etenkin fosforia (P) käyttöönsä huomattavan paljon paremmin. Lisäksi se suojaa kasvia taudinaiheuttajilta ja kuivuudelta.

Tämä on myös siitä hyvä tuote, että se ei ole mikään yhden kasvukauden tuote maassa, vaan parantaa maata ja olosuhteita siellä vuosi toisensa perään.

MAINOS
MAINOS LOPPUU

Paljoa tätä ei tarvitse laittaa n. 1 tl / 1 litraa multaa riittää hyvin. Ja ero on kesän mittaan huomattava.

Linkin takana on myös lisätietoa ja käyttövinkkejä mm. monivuotisille, pistokkaille, jne. sekä mikä on tärkeä huomioida siementen ja sipulien kanssa.

Kevätkuvasto ilmestyi – myös sähköisenä

Nyt on myös Kevätkuvasto ilmestynyt, ja luettavissa myös sähköisenä versiona.

MAINOS
MAINOS LOPPUU

Terveisin puutarhurisi Juha