Puutarhurin vihervinkki: laastipalju ei sovi kasvatusastiaksi

Piha
Vaikka iso ja tukeva musta laastipalju olisikin kaikin puolin otollinen kasvatus- tai vesiastiaksi, se ei siihen sovellu astiassa käytettävän muoviseoksen vuoksi. Lue puutarhurin vinkit!
MAINOS
MAINOS LOPPUU
24.4.2024

Laastipaljujen käyttö kasvatusastioina puhuttaa taas, ja hyvä niin. Tästä aiheesta on puhuttu jo useamman vuoden ajan näin keväisin, mutta aina on hyvä kerrata ja pohtia kasvatusastia-asioita kasvukauden kynnyksellä.

Laastipaljut ym. vastaavat on ihan hyviä monessa asiassa, mutta itse en käyttäisi niitä kasvatus- enkä vesiastioina – en kasveille enkä laitumilla eläimille. Ilokseni olen nyt tänä keväänä saanut nähdä, että moni valmistaja onkin jo lisännyt käyttötarkoitustietoihin, että ko. astiat eivät sovellu kasvatus- eikä juottoastioiksi. Hyvää kehitystä!

Kovasti on keskusteltu myös, että mitkä astiat soveltuvat, vai soveltuuko mikään muovista tehty. No toki soveltuu, eikä asiasta kannata tehdä liian vaikeaa. Itse en kantaisi juomavettä kaivosta laastiämpärillä, mutta tavallisella muoviämpärillä kyllä, enkä ruokaa valmistaisi epämääräisesti haisevaan ämpäriin, mutta normaaliin muovikippoon ilman muuta. Astioiden käyttötarkoitus kertoo sen kyllä, että soveltuuko vai ei.

Toki, jos muovienluokitukset ja niiden käyttötarkoitusasiat kiinnostavat enempikin, niin voit tutustua aiheeseen lisää täällä.

MAINOS
MAINOS LOPPUU

Silmut puhkeavat – rikkilannoksen aika on nyt

Mikäli päärynä- tai luumupuilla on viime vuonna ollut oireita tai havaintoja äkämäpunkeista, niin rikkilannos tehoaa nyt hyvin, kun ruiskutetaan se ennen kuin silmut puhkeavat. Eli käytännössä Etelä-Suomessa nyt, ja pohjoisessakin ihan lähiviikkoina.

Rikkilannosta saat 100 g pusseissa, ja siitä tulee valmis käyttöliuos, kun sen sekoittaa 10 litraan vettä. 4,90 € / pss tai 11,95 € / 3 pss.

Taimia lähtee nyt kiihtyvällä tahdilla

Ilmat lämpeni ja tahti kiihtyy. Kaikki taimet toimituksessa nyt ja toimitukset viikon sisään. Tutustu valikoimaan täältä >

Terveisin

MAINOS
MAINOS LOPPUU

Juha Toikka
puutarhuri
Kodin Kukat Oy / Toikan Puutarha

Lisää ajankohtaisia puutarhavinkkejä saat Puutarhurin perjantaipostissa aina perjantaisin. Liity >

MAINOS
MAINOS LOPPUU