Pientalon herkkusuut – Uuniomenat vanilja- ja kinuskikastikkeilla

Kotimaisista raaka-aineista syntyy rehtiä perusruokaa, mutta myös unohtumattomia gourmet-aterioita. Tässä syksyn muuttumisleikissä uuniomena tarjoillaan vanilja- ja kinuskikastikkeilla.
Aloita kastikkeiden teosta.
Kinuskikastike
- 2 dl kuohukermaa
- 1 dl sokeria
- 1 vaniljatanko
- Mittaa kattilaan kerma ja sokeri.
- Kuumenna hitaasti kiehuvaksi ja keitä, kunnes seos sakenee paksuksi kinuskikastikkeeksi.
- Avaa vaniljatanko terävän veitsen kärjellä ja rapsuta siemenet vähän jäähtyneeseen kinuskikastikkeeseen. Sekoita hyvin.
Vaniljakastike
- 3 dl maitoa
- 1 muna
- 2 rkl sokeria
- 1 rkl perunajauhoja
- 1 tl vaniljasokeria
- Sekoita kaikki aineet, paitsi vaniljasokeri, hyvin kattilassa.
- Kuumenna seosta liedellä koko ajan sekoittaen, kunnes seos sakenee. Älä keitä!
- Lisää lopuksi vaniljasokeri. Voit käyttää maustamiseen myös aidon vaniljatangon siemeniä.
- Tarjoile vaniljakastike jäähdytettynä.
Uuniomenat
- 8 kotimaista omenaa
- 1 dl muscovado- tai fariinisokeria
- 1 dl mantelilastuja
- 0,5 dl rusinoita
- (loraus calvadosta)
- Repäise leivinpaperista 4 kappaletta noin 25 x 25 cm:n kokoista arkkia. Nosta arkit vuorotellen syvälle lautaselle tai kulhoon, jolloin pakettien kokoaminen on helppoa.
- Lohko omenat ja poista niistä siemenkodat. Jaa omenat leivinpaperipaloille, lisää muscovadosokeri, mantelilastut sekä rusinat ja valuta päälle kinuski (ja calvados).
- Rutista paketit kiinni ja sido napakasti narulla. Paista omenoita 200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia, tai kunnes omenat ovat pehmenneet ja saaneet vähän väriä. Anna jäähtyä hetki. Avaa paketit ja tarjoa herkku lämpimänä vaniljakastikkeen tai -jäätelön kanssa.
Resepti: toimitus, kuvat: Maru Lemmetty
Voisit olla kiinnostunut myös näistä aiheista:
jälkiruoka Pientalo ja piha Pientalon herkkusuut ruokaresepti uuniomenaLisää samasta aiheesta
Tuotehaku
Hae pientaloasumisen tuotteita ja lisätietoja