Pientalon herkkusuut – katkarapupasta

Keittiö

Mutkaton ja maukas katkarapupasta valmistuu hetkessä, kunhan ravut ovat sulamassa hyvissä ajoin. Makea chilikastike ja basilika antavat kivaa lisämakua.

Katkarapupasta

  • 500 g kuorittuja katkarapuja
  • 2 sipulia
  • 5 valkosipulinkynttä
  • voita paistamiseen
  • 1 prk tomaattimurskaa
  • 3 dl kermaa
  • 2–3 rkl makeaa chilikastiketta
  • 2 tl suolaa
  • 1–2 rkl oreganoa
  • ripaus mustapippuria
  • parmesaania
  • tuoretta basilikaa
  • n. 300 g pastaa
  • suolaa keitinveteen

 

  1. Anna sulatettujen katkarapujen valua siivilässä. Silppua sipulit ja murskaa valkosipulinkynnet. Laita pastan keitinvesi kiehumaan ja lisää siihen runsaasti suolaa (n. 1 rkl suolaa per 1 l vettä). Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan ja tee sillä välin kastike.
  2. Kuullota sipulisilppua voissa pannulla, lisää tomaattimurska ja purista joukkoon valkosipulinkynnet. Anna lämmetä, lisää kerma ja mausteet. Kiehauta.
  3. Lisää katkaravut kastikkeeseen vasta lopussa, kun pasta alkaa olla lähes valmista. Kuumenna kastiketta mutta älä keitä, jotta ravut eivät sitkisty. Sekoita kastike valutetun pastan joukkoon.
  4. Tarjoa heti parmesaaniraasteen ja basilikan kanssa.

Kuva: Maru Lemmetty


Julkaisuun liitetyt avainsanat:

Pientalon herkkuut pääruoka resepti ruokaohje ruokareseptit

Ei liitettyjä avainsanoja.


Lisää samasta aiheesta