Ilmalämpöpumppu lämmittää, viilentää ja säästää rahaa

Lämmitys Yleinen
Ilmalämpöpumppu säästää energiaa.
Ilmalämpöpumput paitsi lämmittävät talvella, myös jäähdyttävät kodin miellyttäväksi kesähelteellä. GENERAL KM -malliston ilmalämpöpumput on suunniteltu Pohjoisen vaativiin oloihin.
MAINOS
MAINOS LOPPUU
5.1.2024

Ilmalämpöpumppu ja sen tarjoamat hyödyt tulivat ajankohtaiseksi espoolaisessa omakotitalossa energian hinnannousun ja viime vuosien helteisten kesien myötä.

– Monet tuttavistani olivat jo hankkineet ilmalämpöpumpun kotiin tai mökille. Itse siirsin hankintapäätöstäni milloin minkäkin syyn takia: laitteet ovat kenties rumia ja kovaäänisiä, pohdin maksavatkohan ne itsensä takaisin ja missä ajassa ja niin edelleen, talon omistaja kertoo.

– Mutta sitten mieleni muuttui – jatkuvasti nouseva energian hinta ja toistuvat hellekesät saivat miettimään, että olisiko nyt vihdoinkin aika ryhtyä säästämään asumiskuluissa sekä panostaa lisää asumismukavuuteen.

Paras ilmalämpöpumppu valitaan käyttötarkoituksen mukaan

Ilmalämpöpumpun valinnassa on tärkeää huomioida asunnon koko sekä sen lämmöntarve. Mitä isompi asunto ja lämmitettävä tila on, sitä tehokkaampi laite tilaan tarvitaan.

MAINOS
MAINOS LOPPUU

– Omakotitalossa tarvitsen ilmalämpöpumppua lähinnä lämmittämiseen kylminä vuodenaikoina. Kesällä vietän paljon aikaa mökillä ja siellä nimenomaan viilennys on tarpeen.

Ilmalämpöpumpuissa on tänä päivänä paljon erilaisia ominaisuuksia, joihin kannattaa tutustua jo etukäteen. Mieti, tarvitsetko laitteelta esimerkiksi

 • tehokasta lämmitystä,
 • energian säästöä,
 • asumismukavuutta lisäävää viilennystä,
 • etäohjausmahdollisuuden,
 • hiljaisen käyntiäänen tai
 • muuhun sisustukseen huomaamattomasti sopivan ulkonäön.

GENERAL KM 9 -ilmalämpöpumput on tehty Pohjoisen neljään vuodenaikaan sopiviksi

– Eri laitemerkkeihin ja niiden ominaisuuksiin tutustuttuani päädyin hankkimaan sekä kotiin että kesämökille laadukkaat ja monipuolisilla ominaisuuksilla varustetut GENERAL KM 9 -ilmalämpöpumput.

Kaksikerroksiseen omakotitaloon paras vaihtoehto on yleensä kaksi erillistä ilmalämpöpumppua: toinen ala- ja toinen yläkertaan.

MAINOS
MAINOS LOPPUU

Kesämökin ilmalämpöpumpussa on sisäänrakennettu wifi ja sen etäkäyttö on helppoa maksuttomalla sovelluksella.

– Ilmalämpöpumppujen asennus kotiin tapahtui nopeasti: ripeät asentajat laittoivat pumput käyttövalmiiksi vajaassa päivässä. Sain lisäksi laitteiden käyttökoulutuksen paikan päällä.

– Asumismukavuus lisääntyi ilmalämpöpumppujen avulla kodissa ja kesämökillä. Näin jälkikäteen ajatellen voi todeta, että olisihan nämä voinut jo aiemminkin hankkia!

Ilmalämpöpumpun asennus omakotitaloon – katso video!

NORDIC-malliston KM-ilmalämpöpumput

Ulkoyksikön kylmänkestävät komponentit ja sisäänrakennettu sulanapitokaapeli pitävät huolen, ettei ulkoyksikkö pääse jäätymään keskitalvella.

MAINOS
MAINOS LOPPUU
 • Lämmitystä vielä -30°C pakkasessa ja tehokas viilennys kesällä.
 • Sisäänrakennettu wifi, etäkäytttö maksuttomalla FGLair-sovelluksella.
 • SCOP jopa 4.60.
 • Matala ja huomaamaton sisäyksikkö voidaan sijoittaa oven yläpuolelle.
 • Paljon toimintoja, mm. ylläpitolämpötila +10, tehostettu tila ja Low Noise.
 • Kylmäaineena on ympäristöystävällinen R32.
 • 5 vuoden takuu.

Lisätietoa ilmalämpöpumpuista