Joulusauna kuuluu jouluun – luo tunnelmaa näillä vinkeillä!

Kylpyhuone Piha
Joulusauna on vanha suomalainen perinne.
Joulusauna kuuluu vahvasti suomalaiseen jouluperinteeseen. Jos haluat joulusaunastasi tunnelmallisen kokemuksen, kokeile näitä vinkkejä!
MAINOS
MAINOS LOPPUU
2.12.2023

Joulusaunan tunnelma virittäytyy jo matkalla saunaan. Pihasaunaan johtavasta polusta saa idyllisen lyhtyjen ja roihujen avulla.

Joulusaunaan johtava saunapolku koreaksi

Onko sinulle tuttua lapsuudesta itse tehdyt jäälyhdyt tai kelopuusta valmistetut jätkänkynttilät? Sellaiset luovat jouluista tunnelmaa saunapolulle. Kätevä askartelija valmistaa itse lyhdyt ja kynttilät, kiireiselle sopii mainiosti kaupan tarjonta.

Myös perinteiset ulkoroihut ovat hyviä tunnelmantuojia. Joulusaunan sijaitessa sisällä tunnelmaan pääsee sytyttämällä kynttilöitä ja lyhtyjä pukeutumistiloihin.

Joulusaunan tunnelma virittäytyy jo matkalla saunaan.

MAINOS
MAINOS LOPPUU

Joulusaunaa varten vihta pakkaseen hyvissä ajoin

Ei ole kunnon joulusaunaa ilman vihtaa! Hyvä idea on tehdä ja pakastaa saunavihta – tai saunavasta – jo kesällä.

Kesällä pakastettu saunavihta tulee käyttöhetkellä kastella lämpimällä vedellä, ja kun vihtaa lämmittää kiukaan höyryissä, saa raikkaan kesän tuulahduksen joulusaunaan. Toki helpommalla pääset ostamalla vihdan kaupasta.

Jos vihta vielä puuttuu, hanki omasi pikimmiten! Monella vihta jää viime hetken hankintoihin, ja viimeiset viedään käsistä.

Saunavihta ja saunavasta kannattaa valmistaa kesällä ja pakastaa talvea varten.

MAINOS
MAINOS LOPPUU

Joulusauna ja ihonhoito: tee turvehoito kasvoille

Joulusaunan voi yhdistää ihonhoitoon ja itsestä huolehtimiseen. Levitä turvehoito kasvoille saunomisen ajaksi ja huuhtele lopuksi vedellä.

Voit myös yllättää lähimmäisesi ja tehdä hänelle turvehoidon. Tuloksena on rentoutunut ja raikas olo koko loppupäiväksi. Turvehoidolla on lukuisia terveysvaikutuksia ja saatte hehkuvan ihon jouluaterialle.

Kieriskely hangessa

Kun lauteilla on istuttu tovi ja koittaa vilvoittelun vuoro, on aika hypätä hankeen kierimään. Tämä on taattu kikka päästä käsiksi lapsuuden joulusaunamuistoihin.

Mitä enemmän sukeltelet ja uit hangessa, sitä hauskempaa sinulla ja muilla on. Kyllä jokainen uskaltaa kerran vuodessa tehdä hankeen kuperkeikan ja lumienkeleitä!

MAINOS
MAINOS LOPPUU

Glögi ja piparit evääksi

Kun lähdet joulusaunaan, nappaa kainaloon termospullollinen glögiä ja rasiallinen pipareita. Vilvoittelun lomassa mikään ei maistu paremmalta kuin lämmin glögi ja joulupiparit.

Joko olet kokeillut sinihomejuustoa piparin kaveriksi? Tämä liitto on makuhermoja kutkuttava, ja joulusaunassa on korkea aika testata tätä makuelämystä, mikäli se on jäänyt kokematta!

Tervantuoksuinen saunatonttu

Entisaikoina uskottiin, että jokaisella saunalla oli haltija suojelemassa saunapaloilta ja muilta ikävyyksiltä. Saunatontut ovat näiden haltijoiden jälkeläisiä.

Onko sinun saunassasi saunatonttu? Hyvä vinkki on tervantuoksuinen saunatonttu, joka levittää saunaan tunnelmallista tervan tuoksua.

MAINOS
MAINOS LOPPUU

Muistathan jättää saunatontulle suomalaisen joulusaunaperinteen mukaisesti puurolautasen, jotta saunatonttu pysyy tyytyväisenä ja saunapaloilta vältytään jatkossakin.

Lue myös nämä jouluiset ohjeet

Joulukuusi – vinkit kuusen kaatoon ja säilytykseen

Kuinka puusauna lämmitetään oikein?

Joulusiivous suunnitteilla? Näillä ohjeilla onnistut

Jouluruoka: tässä ovat suosituimmat jouluruoat ja ruokareseptit

Pihavalot – näin suunnittelet ulkovalaistuksen oikein