Pientalon herkkusuut – Tyrni-juustokakku lasissa

Keittiö

Herkuttelija kattaa pöytään sesongin kotimaisia antimia, joiden tuhti makumaailma istuu kuin valettuna viilenevään syksyyn. Juustokakku saa pirskahtelevaa raikkautta tyrnistä ja se kootaan poikkeuksellisesti lasiin.

4 henkilölle

  • 2 dl tyrnimarjoja
  • 2 dl vettä

Pohja

100 g Candi-keksejä tai piparkakkuja

Täyte

  • 100 g maustamatonta tuorejuustoa
  • 1 1/2 dl vispikermaa
  • tomusokeria maun mukaan
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 2 liivatelehteä
  • 1/2 dl tyrnimehua

Päällinen

  • loput tyrnimehusta
  • 1/2 dl sokeria
  • 2–3 liivatelehteä

Koristeluun

  • kermavaahtoa
  • tyrnimarjoja
  1. Mittaa tyrnimarjat ja vesi kattilaan. Keitä kunnes marjoista alkaa irrota mehua. Paseeraa seos siivilän läpi, jolloin jäljelle jää tyrnien mehu.
  2. Murskaa keksit ja jaa muru neljän lasin pohjalle.
  3. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.
  4. Vatkaa vispikerma vaahdoksi ja sekoita joukkoon tuorejuusto. Mausta seos tomu- ja vaniljasokerilla. Kiehauta puoli desiä tyrnimehua ja liuota liivatteet siihen. Jäähdytä hetki ja kaada liivateseos ohuena nauhana juusto-kermaseokseen. Jaa seos laseihin ja laita hyytymään viileään. Kun seos on hyytynyt, laita päälliseen tulevat liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.
  5. Kiehauta loput tyrnimehusta kattilassa sokerin kanssa. Keitä, kunnes sokeri sulaa mehuun. Liuota liivatteet mehuun ja anna seoksen jäähtyä hetken aikaa.
  6. Lusikoi tyrni-liivateseos varovasti laseihin ja laita annokset hyytymään viileään. Koristele annokset lopuksi kermavaahdolla ja tyrnimarjoilla.

Vinkki! Jos käytät pakastettuja marjoja, voit tarvita päälliseen 3 liivatetta. Käytä pohjan keksimuruun piparkakkuja, jos haluat jouluisempaa makua.

Resepti: toimitus, kuva: Maru Lemmetty


Julkaisuun liitetyt avainsanat:

jälkiruoka Pientalo ja piha Pientalon herkkusuut tyrni tyrni-juustokakku tyrnimarja

Lisää samasta aiheesta

Artikkelin aiheeseen liittyviä yrityksiä: