Pientalotohtori vastaa – Peltikaton pinnoite

Talo
Pientalotohtori vastaa - Peltikaton pinnoite
Peltikaton muovipinnoitteet ovat alkaneet irtoamaan, mitä tehdä? Pientalotohtori vastaa lukijoiden kysymyksiin. Kysy tohtorilta suomela.fi/kysy-pientalotohtorilta. Kysymyksiä ja vastauksia julkaistaan Pientalo ja piha -lehdessä sekä nettisivuillamme.
MAINOS
MAINOS LOPPUU
24.2.2020

Pientalotohtori-palstalla 1/2015 lukee, että muovipinnoitteisen peltikaton pinnoite irtoaa ajan myötä ja että irtoamaan pyrkivää pinnoite pitäisi paikata ajoissa.

Talossamme on juuri tällainen katto (Ruukki), josta pinnoite on jo irronnut aika monesta kohdasta (sellaiset leveät pitkittäiset alueet, teräs näkyvissä). En ole nähnyt kenenkään talossa lähialueilla tällaista ilmiötä. Kutsuin kerran Ruukin kattomestarin paikalle, ja hän sanoi, ettei valitettavasti voi millään paikata tai maalata, ettei se pysy. Miksei pysyisi? Olen kuullut, että jotenkin hiekkapuhalletaan myös.

Millä aineella katon voisi paikata? Ja mikä pysyisi? Ei kai tuommoisen vian takia vaihdeta koko kattoa?

Pientalotohtori vastaa

Muun muassa Virtasen maalitehtaalta löytyy tarkoitukseen soveltuva maali. Jos kuitenkin pinnoite on jo irti suurelta alalta, on riski, että pinnoite korkkaa irti huoltomaalauksen alta uudestaan. Pohjatöiden huolellisuus on tässä, niin kuin muissakin huoltomaalauksissa, tärkeässä roolissa.

MAINOS
MAINOS LOPPUU

— Matti Kaijomaa, Raksystems Insinööritoimisto Oy

www.raksystems.fi

Onko sinulla kysyttävää talostasi?

Jos sinua mietityttää jokin asia talossasi ja haluaisit saada Pientalotohtorin mielipiteen, voit esittää kysymyksesi osoitteessa suomela.fi/kysy-pientalotohtorilta >

Kuva: sxc.hu

MAINOS
MAINOS LOPPUU