Pientalotohtori vastaa – Viemäriputkien korjaus

Talo
Pientalotohtori vastaa - Viemäriputkien korjaus
Lukijaa askarruttaa valurautaisten viemäriputkien pinnoitus muovimassalla. Pientalotohtori vastaa lukijoiden kysymyksiin. Kysy tohtorilta pientalojapiha.fi/pientalotohtori. Kysymyksiä ja vastauksia julkaistaan Pientalo ja piha -lehdessä sekä nettisivuillamme.
MAINOS
MAINOS LOPPUU
24.2.2020

Meillä on 50 vuotta vanha yksitasoinen omakotitalo. Talo on maavarainen, ja siihen on sijoitettu valurautaiset viemäriputket. Mitään havaittavia vaurioita ei ole – tosin niitä on vaikea todetakaan. Nyt on tarkoitus pinnoittaa putket sisäpuolelta lasivahvisteisella polyesteri-muovimassalla. Mitä mieltä olet, onko ko. työmenetelmällä tehtynä hyötyä vai onko jokin toinen menetelmä, jolla työn voisi tehdä? Urakoitsija kyllä kehuu menetelmää hyväksi ja antaa 10 vuoden takuun.

Kiitos. Kaino

Pientalotohtori vastaa

Kyllä tuollaisella pinnoituksella saadaan jatkoaikaa viemärille ja eri tuotevalmistajia/toimittajia on markkinoilla tänä päivänä jo paljon. Totta kai paras tapa on vaihtaa putket uusiin, mutta se vaatii lattioiden piikkaamisen, ja yleensä se kannattaa tehdä isomman peruskorjauksen yhteydessä, jossa sitten uusitaan samassa rytäkässä myös märkätilat.

— Matti Kaijomaa, Raksystems Insinööritoimisto Oy

MAINOS
MAINOS LOPPUU

www.raksystems.fi

Onko sinulla kysyttävää talostasi?

Jos sinua mietityttää jokin asia talossasi ja haluaisit saada Pientalotohtorin mielipiteen, voit esittää kysymyksesi osoitteessa www.suomela.fi/pientalotohtori >