Pientalotohtori vastaa – Aluskate

Talo
Pientalotohtori vastaa - Aluskate
Sadevedet ovat valuneet kattopalkkia pitkin ulkovarastoon. Mahtavatko myös eristeet olla kastuneet? Pientalotohtori vastaa lukijoiden kysymyksiin. Kysy tohtorilta pientalojapiha.fi/pientalotohtori. Kysymyksiä ja vastauksia julkaistaan Pientalo ja piha -lehdessä sekä nettisivuillamme.
MAINOS
MAINOS LOPPUU
24.2.2020

Moi!

Kuuluuko aluskatteen loppua niin aikaisin, että jos katolta menee tiili rikki, niin rakenteet kastuvat välikatolla? Kuvassa oleva pahvi/levy on kastunut. Ovatko villat yms. kastuneet myös? Seinän takana on vielä ulkovarasto, jonne loput vedet ovat kulkeutuneet kattopalkkia pitkin. Eikö ulkovarastossa pidä olla aluskatetta katossa?

Henri

Pientalotohtori vastaa

Aluskatteen tulee jatkua ulkoseinälinjan ulkopuolelle siten, että mahdollisesti aluskatteen päälle pääsevä vesi valuu alas vasta räystään aluslaudoituksen raoista ulkoseinälinjan ulkopuolella. Tässä teidän tapauksessa aluskate olisi tullut viedä myös varaston puolelle ja sielläkin siis ohi varaston ulkoseinälinjan.

MAINOS
MAINOS LOPPUU

Kuvasta päätellen vettä on todennäköisesti päässyt myös seinän/yläpohjan eristeisiin ja rakenteen kunto on syytä tutkia ko. kohdalta rakennetta avaamalla, esim. ulkovaraston puolelta.

— Matti Kaijomaa, Raksystems Insinööritoimisto Oy

www.raksystems.fi

Onko sinulla kysyttävää talostasi?

Jos sinua mietityttää jokin asia talossasi ja haluaisit saada Pientalotohtorin mielipiteen, voit esittää kysymyksesi osoitteessa www.suomela.fi/pientalotohtori

MAINOS
MAINOS LOPPUU