Puutarhurin vihervinkki: myyränkarkotin pitää myyrien mellastukset kurissa

Piha
Myyrkarkotin kannattaa pitää paikoillaan vuoden ympäri, sillä myyrät mellastavat sulan maan aikaan myös lumen alla. Myös hiiret pyrkivät sisätiloihin. Lue puutarhurin vinkit!
MAINOS
MAINOS LOPPUU
5.12.2023

Maa kun on vielä sula, niin mikäs myyrien on lumen alla mellastaessa. Ja juuri tämän takia pidän itse myyräkarkottimet paikallaan kukkapenkeissä läpi vuoden. Eihän se kovin usein ääntä anna näin pimeällä, mutta selvästi se muutamakin kerta riittää, jotta pysyvät poissa.

Kun lunta alkaa olla enemmän kuin sentti tai pari, niin metsäystävämme kauriit, peurat, jänikset, rusakot, jne. alkavat hakeutua pihapiireihin ruokaa etsimään. Ja valitettavan usein se ensimmäinen ”uhri” on se nuori hedelmäpuu, jonka ympärille oli suojaverkko unohtunut syksyllä laittaa. Pensasmustikat, hunajamarjat jne. ovat myös niitä, joita ensimmäisenä syödään. Ne ja oikeastaan kaikki mitkä eivät kestä syömistä kannattaisi suojata kunnon verkolla, koska kyllähän niille nälkäisinä kelpaa paremman puutteessa lähes kaikki muukin, jopa tuijat!

Myös hiiret hipsivät sisälle

Nyt myös hiiret hipsivät sisälle. Sitähän ne ovat tehneet jo pitkin syksyä, mutta kyllähän lumi ajaa ne viimeisetkin sisätiloihin. Karkottimet loppuivat aiemmin syksyllä kovan kysynnän vuoksi, mutta nyt niitä tuli valmistajalta lisää. Joten jos sinulla rapistelee kutsumattomia vieraita vintillä, niin karkottimilla niiden häätäminen onnistuu kätevästi, hajuttomasti ja turvallisesti.

Paristokäyttöinen 29,95 € (ovh. 39,00) tai ladattava malli 59,95 € (ovh. 69,95) – tehoaa myös rottiin!

MAINOS
MAINOS LOPPUU

Terveisin puutarhurisi Juha

Lisää ajankohtaisia puutarhavinkkejä saat Puutarhurin perjantaipostissa aina perjantaisin. Liity >

MAINOS
MAINOS LOPPUU