Puutarhurin vihervinkki: ruusujen keväthuolto, leikkaus ja lannoitus

Piha
Nyt on aika suorittaa ruusujen keväthuolto! Leikkaa ja lannoita ruusut, jotta saat nauttia kukkaloistosta kesällä. Myös kyyt heräilevät koloistaan, asenna karkottimet viimeistään nyt. Lue puutarhurin vinkit!
MAINOS
MAINOS LOPPUU
8.5.2024

leikkaus kuva

Ruusujen paras leikkausaika alkaisi olla pikkuhiljaa käsillä. Ruusut on hyvä leikata, kun kovimpia pakkasia tuskin enää tulee ja ennen kuin silmut puhkeavat.

Ryhmäruusut leikataan n. 20-30 cm tapeille ja jätetään vain 3-5 vahvinta versoa kasvamaan, loput tyvestä poikki.

Pensasruusut mm. juhannusruusut taas leikataan niin, että niistä poistetaan vain kuolleet tai muuten huonot versot, niitä ei leikata alas.

MAINOS
MAINOS LOPPUU

Toki kaikki leikkuujätteet korjataan pois ja lannoitetaan sen jälkeen penkit joko erityisesti ruusuille tarkoitetulla ruusulannoitteella tai lannoitekävyillä.

Nuo kävyt ovat siitä hyviä, että niissä on niin kevät-, kesä- kuin syyslannoite samassa, ja ne myös liukenevat oikeaan aikaan.

Vinkki! Uusien ruusujen istuksien yhteydessä lisään myös juurtumisrouhetta maahan, se parantaa kasvien elinoloja, niin ravinteidenkäytön suhteen kuin muutenkin. Ja sehän taas takaa terveen ja upean kasvuston!

Kyyt heräilee – karkottimet päälle ajoissa

Lämpimät kelit teki myös sen, että käärmeet heräilivät ja lähtivät liikkeelle talvipesistään. Käärmekarkottimet kannattaa siis laittaa päälle ja pitämään huoli, että nämä hyödylliset eläimet pysyvät maastossa eikä pihoissa.

MAINOS
MAINOS LOPPUU

Testattuja, aurinkokennotoimisia käärmekarkottimia saat hintaan 46,95 € / kpl (ovh. 59,90).

Terveisin

Juha Toikka
puutarhuri
Kodin Kukat Oy / Toikan Puutarha

Lisää ajankohtaisia puutarhavinkkejä saat Puutarhurin perjantaipostissa aina perjantaisin. Liity >

MAINOS
MAINOS LOPPUU