Pientalon herkkusuut – katkarapupasta

Mutkaton ja maukas katkarapupasta valmistuu hetkessä, kunhan ravut ovat sulamassa hyvissä ajoin. Makea chilikastike ja basilika antavat kivaa lisämakua.
Katkarapupasta
- 500 g kuorittuja katkarapuja
- 2 sipulia
- 5 valkosipulinkynttä
- voita paistamiseen
- 1 prk tomaattimurskaa
- 3 dl kermaa
- 2–3 rkl makeaa chilikastiketta
- 2 tl suolaa
- 1–2 rkl oreganoa
- ripaus mustapippuria
- parmesaania
- tuoretta basilikaa
- n. 300 g pastaa
- suolaa keitinveteen
- Anna sulatettujen katkarapujen valua siivilässä. Silppua sipulit ja murskaa valkosipulinkynnet. Laita pastan keitinvesi kiehumaan ja lisää siihen runsaasti suolaa (n. 1 rkl suolaa per 1 l vettä). Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan ja tee sillä välin kastike.
- Kuullota sipulisilppua voissa pannulla, lisää tomaattimurska ja purista joukkoon valkosipulinkynnet. Anna lämmetä, lisää kerma ja mausteet. Kiehauta.
- Lisää katkaravut kastikkeeseen vasta lopussa, kun pasta alkaa olla lähes valmista. Kuumenna kastiketta mutta älä keitä, jotta ravut eivät sitkisty. Sekoita kastike valutetun pastan joukkoon.
- Tarjoa heti parmesaaniraasteen ja basilikan kanssa.
Kuva: Maru Lemmetty
Voisit olla kiinnostunut myös näistä aiheista:
Pientalon herkkuut pääruoka resepti ruokaohje ruokareseptitLisää samasta aiheesta
Tuotehaku
Hae pientaloasumisen tuotteita ja lisätietoja