Pientalon herkkusuut – metsäkyyhky perunafondantilla ja punakaalilla

Herkuttelija kattaa pöytään sesongin kotimaisia antimia, joiden tuhti makumaailma istuu kuin valettuna viilenevään syksyyn. Riistalinnut valmistuvat hitaasti kypsyttäen padassa.
2 hengelle
- 2 patavalmista metsäkyyhkyä tai 1 sorsa
- 3–4 rkl voita paistamiseen
- 1–2 dl lihalientä
- 1 sipuli
- 1 porkkana
- 1 tl suolaa ja ripaus mustapippuria
- Ota lintu huoneenlämpöön noin puoli tuntia ennen valmistusta.
- Ruskista lintu voissa valurautapannulla. Lisää sen jälkeen suola ja mustapippuri.
- Laita lintu valurautapataan ja kaada lihaliemi päälle.
- Kuori sipuli ja porkkana ja paloittele ne. Lisää ainekset pataan.
- Kypsennä 120-asteisessa uunissa – metsäkyyhkyä 1,5 tuntia tai sorsaa 3–4 tuntia.
- Valele lintua paistiliemellä pari kertaa paistamisen aikana. Kun liha on kypsää, irrota linnusta luut ja aseta lihat paistovadille.
Kastike
- paistolientä
- 2 dl kuohukermaa
- 2 tl mustaviinimarjahyytelöä
- suolaa, pippuria
- Siivilöi paistoliemi ja lisää siihen kuohukerma sekä mustaviinimarjahyytelöä. Kiehauta. Lisää tarvittaessa suolaa ja pippuria.
Perunafondant
- 1–2 isohkoa perunaa ruokailijaa kohden
- 2–3 rkl oliiviöljyä
- suolaa, mustapippuria
- nokare voita
- Leikkaa perunasta päädyt irti. Käännä peruna pystyasentoon ja leikkaa reunat, jotta perunasta tulee kuoreton ja halutun muotoinen.
- Laita perunat hetkeksi kylmään veteen likoamaan, jotta osa tärkkelyksestä häviää. Ota perunat pois vedestä ja laita talouspaperin päälle kuivumaan.
- Kuumenna öljy pannulla ja ruskista perunat kullanruskeiksi kummaltakin sivulta.
- Laita perunat uunivuokaan ja rouhi niiden pintaan suolaa ja pippuria. Lisää nokare voita perunoiden päälle.
- Nosta uunivuoka 225-asteiseen uuniin noin 30 minuutiksi, kunnes perunat ovat pehmeitä.
Haudutettu punakaali
- 400 g punakaalia
- voita paistamiseen
- 1 pieni sipuli
- 1 dl vettä
- 1/2 dl siirappia
- 1/2 dl punaviinietikkaa
- 1/2 tl suolaa
- Leikkaa punakaali ohuiksi suikaleiksi.
- Kuumenna voi kattilassa, lisää kaalisuikaleet ja sekoittele, kunnes suikaleet ovat hieman pehmentyneet.
- Kuori ja hienonna sipuli.
- Lisää punakaalin joukkoon sipuli, vesi, siirappi, etikka ja suola.
- Hauduta kannen alla miedolla lämmöllä 45–60 minuuttia välillä sekoittaen. Lisää tarvittaessa vettä.
Reseptit: toimitus, kuva: Maru Lemmetty
Voisit olla kiinnostunut myös näistä aiheista:
haudutettu punakaali kyyhky metsäkyyhky perunafondant Pientalo ja piha Pientalon herkkusuut riista sorsaLisää samasta aiheesta
Tuotehaku
Hae pientaloasumisen tuotteita ja lisätietoja