Pientalon herkkusuut – pääsiäisen täytetyt kananmunat

Rakenna pääsiäismenu perinteisistä herkuista, kuten täytetyistä kananmunista. Eri täytteillä saat erinäköisiä ja -makuisia pikkusyötäviä.
Täytetyt kananmunat
10 kpl kananmunia (= 20 puolikasta)
- Keitä kananmunat kypsiksi, n. 8–10 min.
- Jäähdytä, kuori ja halkaise munat. Koverra keltuaiset kulhoon ja täytä haluamallasi täytteellä.
Avokado-wasabitäyte
- 1 avokado
- 3 kypsää keltuaista
- 2 tl sitruunanmehu
- 1 tl wasabitahnaa
- mustapippuria, suolaa
- mustia seesaminsiemeniä
- Halkaise avokado, poista kivi ja kuori. Hienonna avokado ja keltuaiset kulhossa haarukalla. Lisää mausteet ja sekoita tasaiseksi tahnaksi.
- Lusikoi tai pursota kananmunanpuolikkaiden syvennyksiin. Koristele seesaminsiemenillä.
Kylmäsavulohi-mätitäyte
- 100 g kylmäsavulohta
- pieni punasipuli
- 1 prk (150 g) crème fraîcea
- puoli ruukkua tilliä
- mustapippuria, suolaa
- 50 g kirjolohen mätiä
- Leikkaa kylmäsavulohi pieniksi kuutioiksi, kuori ja silppua punasipuli. Silppua tilli, jätä muutama oksa koristeeksi.
- Sekoita kylmäsavulohikuutiot, sipulisilppu ja crème fraîce kulhossa. Mausta tillillä, suolalla ja pippurilla.
- Lusikoi tai pursota kananmunanpuolikkaiden syvennyksiin. Koristele kirjolohenmädillä ja tillinoksilla.
Katkaraputäyte
- puoli ruukkua ruohosipulia
- 3 kypsää keltuaista
- 1 prk smetanaa
- ruohosipulia
- mustapippuria, suolaa
- katka- tai jokiravunpyrstöjä
- Silppua ruohosipuli, jätä muutama oksa koristeeksi. Hienonna keltuaiset haarukalla kulhossa, sekoita joukkoon smetana ja ruohosipulisilppu. Mausta.
- Lusikoi tai pursota kananmunanpuolikkaiden syvennyksiin. Koristele ravunpyrstöillä ja ruohosipulinoksilla.
Vinkki!
Leikkaa munanpuolikkaiden pohjasta pieni siivu pois, jotta ne pysyvät paremmin tarjoiluastialla.
Reseptit: toimitus, kuvat: Maru Lemmetty
Voisit olla kiinnostunut myös näistä aiheista:
kananmuna kananmunat katkarapu kylmäsavulohi mäti Pientalo ja piha Pientalon herkkusuut savulohiLisää samasta aiheesta
Tuotehaku
Hae pientaloasumisen tuotteita ja lisätietoja