Pientalon herkkusuut – Tyrni-juustokakku lasissa

Herkuttelija kattaa pöytään sesongin kotimaisia antimia, joiden tuhti makumaailma istuu kuin valettuna viilenevään syksyyn. Juustokakku saa pirskahtelevaa raikkautta tyrnistä ja se kootaan poikkeuksellisesti lasiin.
4 henkilölle
- 2 dl tyrnimarjoja
- 2 dl vettä
Pohja
100 g Candi-keksejä tai piparkakkuja
Täyte
- 100 g maustamatonta tuorejuustoa
- 1 1/2 dl vispikermaa
- tomusokeria maun mukaan
- 1 tl vaniljasokeria
- 2 liivatelehteä
- 1/2 dl tyrnimehua
Päällinen
- loput tyrnimehusta
- 1/2 dl sokeria
- 2–3 liivatelehteä
Koristeluun
- kermavaahtoa
- tyrnimarjoja
- Mittaa tyrnimarjat ja vesi kattilaan. Keitä kunnes marjoista alkaa irrota mehua. Paseeraa seos siivilän läpi, jolloin jäljelle jää tyrnien mehu.
- Murskaa keksit ja jaa muru neljän lasin pohjalle.
- Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.
- Vatkaa vispikerma vaahdoksi ja sekoita joukkoon tuorejuusto. Mausta seos tomu- ja vaniljasokerilla. Kiehauta puoli desiä tyrnimehua ja liuota liivatteet siihen. Jäähdytä hetki ja kaada liivateseos ohuena nauhana juusto-kermaseokseen. Jaa seos laseihin ja laita hyytymään viileään. Kun seos on hyytynyt, laita päälliseen tulevat liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.
- Kiehauta loput tyrnimehusta kattilassa sokerin kanssa. Keitä, kunnes sokeri sulaa mehuun. Liuota liivatteet mehuun ja anna seoksen jäähtyä hetken aikaa.
- Lusikoi tyrni-liivateseos varovasti laseihin ja laita annokset hyytymään viileään. Koristele annokset lopuksi kermavaahdolla ja tyrnimarjoilla.
Vinkki! Jos käytät pakastettuja marjoja, voit tarvita päälliseen 3 liivatetta. Käytä pohjan keksimuruun piparkakkuja, jos haluat jouluisempaa makua.
Resepti: toimitus, kuva: Maru Lemmetty
Voisit olla kiinnostunut myös näistä aiheista:
jälkiruoka Pientalo ja piha Pientalon herkkusuut tyrni tyrni-juustokakku tyrnimarjaLisää samasta aiheesta
Tuotehaku
Hae pientaloasumisen tuotteita ja lisätietoja