MAINOS

Saunan pintakäsittely – 5 vinkkiä

KylpyhuoneLämmitys

Saunan sävyn uusiminen on nopeaa puuhaa! Voit suojata saunan pinnat ja myös vaihtaa niiden väriä näillä vinkeillä.

Jaa sosiaalisessa mediassa

Saunan pintakäsittely – näillä vinkeillä kaunis lopputulos!

Kaipaatko uutta ilmettä saunaan? Saunan pintakäsittely onnistuu helposti alla olevia ohjeita seuraamalla. 

1. Uusi sävy löytyy helposti valmisväreistä

Tikkurilan Supi Saunavahasta on saatavilla neljä valmissävyä: musta, harmaa, valkoinen ja väritön. Mustalla luot savusaunan tunnelmaa, harmaa antaa puulle pehmeän savunharmaan sävyn ja valkoinen säilyttää vaalean puun vaaleana. Väritön saunavaha voidaan sävyttää Kuultavat sisävärit -kartan tiettyihin sävyihin (sävyt merkitty *-merkillä) ja vaha antaa puupinnalle suojan. Valitse saunasi tunnelmaan sopivin sävy.

2. Valitse kätevin tuote saunaasi

Valitse Supi Saunavaha, kun haluat luonnollisen käsittelyn kaikille saunasi puupinnoille. Tikkurilan Supi Saunavahalla voit käsitellä saunan lauteet, paneeliseinät ja -katot sekä ovet ja ikkunapuitteet. Supi Saunavaha on luonnonvahaa sisältävä suoja-aine, joka petsimäisen ohuena imeytyy hyvin puuhun ja antaa sille kauniin, silkinhimmeän suojan.

Tutustu Tikkurilan Supi-saunatuoteperheeseen tästä >

Saunan pintakäsittely

3. Älä fuskaa esikäsittelyssä

Saunan pesu poistaa mahdollisia aikaisempia käsittelyjä ja likaa sekä raikastaa ja kirkastaa kuluneen pinnan.

Pese saunan pinnat  Supi Saunapesulla etiketin käyttöohjeiden mukaan. Huuhtele huolellisesti ja anna kuivua. Hio pinnat kevyesti ja poista hiontapöly. Suojaa lattiat ennen käsittelyä, sillä saunavaha imeytyy helposti kaakelien saumoihin.

4. Kertakäsittely riittää yleensä hyvin

Sekoita Supi Saunavaha huolellisesti, myös käytön aikana. Käytä levittämiseen vaahtomuovisivellintä. Levitä saunavaha yhteen kertaan puun syiden suuntaisesti. Käytä saunavahaa vain sen verran, mitä puuhun imeytyy kertalevityksellä. Käsittele 1-2 paneelia kerrallaan päästä päähän.

5. Onko saunamuuri likainen?

Onko takka tai saunamuuri nokitahroissa, miellyttääkö muurin pintaväri silmää? Vaalea muuri raikastaa koko tilan ilmeen. Tikkurila on kehittänyt takka- ja palomuurimaali Muurin, joka kestää jopa 180 asteen lämpötilaa. Täyshimmeän Muuri-maalin avulla annat saunamuurille näyttävän karhean pinnan. Valitse sävy kahdeksasta vaaleasta väristä.

Lue Maalilinjan vinkit likaisen saunamuurin käsittelyyn >

Tässä Maalilinjan työohjevideo saunan vahaamiseen:

Lisätietoja:

Tikkurila Oyj

www.tikkurila.fi

Lähde: Tikkurila

Lue myös: Tumman saunan taikaa, Anita uudistaa – hirsitaloon tuli sauna, Hyvän saunan rakennuspalikat, Heti asennusvalmis pihasauna ja Zeckit kauhutarinoita rakentamisesta – saunaremontti meni mönkään

Voisit olla kiinnostunut myös näistä aiheista:

sauna saunan pintakäsittely saunavaha


Lisää samasta aiheesta