Marinoidut kasvikset – helppo resepti
2.1.2024
Marinoidut kasvikset tuovat vaihtelua grilliruokiin. Parasta kasviksissa ovat niiden värit ja muodot, houkuttavat suutuntumat ja raikkaat maut.
Kasviksissa on myös elimistön toiminnan, kasvun ja hyvinvoinnin kannalta välttämättömiä suojaravintoaineita, kuitua, antioksidantteja ja flavonoideja. Turhia kaloreita kasviksista ei kerry, eikä liioin rasvaa eikä kolesteroliakaan.
Marinoidut kasvikset – tarvitset nämä ainekset
Raaka-aineet
- 1 kg kauden kasviksia valinnan mukaan: esimerkiksi porkkanoita, paprikoita, tomaatteja, kesäkurpitsaa, munakoisoa, sipuleita, kukka- ja parsakaalia
- Marinadiin:
- 0,5 dl valkoviinietikkaa
- 0,5 dl sitruunamehua
- 2 dl rypsi- tai oliiviöljyä
- 2 valkosipulinkynttä
- 0,5 tl suolaa
- 0,5 tl mustapippuria
- ripaus sokeria tai tilkka hunajaa
- 2 rkl tuoretta, hienonnettua timjamia tai esim. persiljaa
Valmista kasvikset näin
- Kuori ja kypsennä kasvikset napakan kypsiksi. Voit höyryttää tai keittää kasvikset tai valmistaa ne myös grillissä.
- Kesäkurpitsaa, paprikaa tai kurkkua ei tarvitse kypsentää, mutta voit paahtaa ne kevyesti grillissä.
- Sekoita marinadin ainekset ja anna reiluiksi paloiksi lohkottujen kasvisten marinoitua vähintään pari tuntia tai seuraavaan päivään.
Lue myös nämä ohjeet!
Katkarapupasta – nopea ja helppo resepti
MAINOS
MAINOS LOPPUUTarte Tatin: maukas omenapiirakka ranskalaiseen tapaan
Kantarelli-pekonileipä: helppo herkku kantarelleista
Grillaaminen talvella: näillä ohjeilla onnistut
MAINOS
MAINOS LOPPUUOhje: Kotimaiset Kasvikset ry
Kuva: iStock