Ekorakentaminen osa 16: Lattiavalu tehty

Talo
Ekorakentaminen-sarjassa seurataan astetta ekologisemman talon rakentamisen vaiheita ja valintoja. Hengittävät rakenteet, uusiutuvan energian hyödyntäminen ja painovoimainen ilmanvaihto ovat rakenteilla olevan ekomman talon kulmakiviä. Kuudennessatoista osassa talon lattiavalu on tehty.
MAINOS
MAINOS LOPPUU
28.3.2023

Viime päivät ovat kuluneet timpurilla ja putkiasentajalla lattiavalua valmistellessa. Murskeeseen upotettiin viemärilinjat ja lattiaeristeeseen vesijohdot. Tässä vaiheessa on tuntunut erittäin hyvältä, että pesutilat ja keittiö ovat kootusti pienellä alalla ja putkivetojen määrä on pysynyt kohtuullisena.

Eristeiden päälle ladottiin raudoitusverkot ja niihin kiinnitettiin lattialämmitysputket. Takalle ja kantaville väliseinille tehtiin valuun erilliset anturat.

Itse valu sujui ammattilaisilta rivakasti. Nyt odotellaan hetki kuivumista ja seuraavaksi voi alkaa suunnitella väliseiniä ja yläpohjan paperointia.

MAINOS
MAINOS LOPPUU

Viemärit kaivettiin lattiaeristeen alle.

Radonputkitusta ja sähköjohtoja. Takan ja kantavien seinien kohdalle tehtiin paksumpi valu. Lattialämmitysputket ovat jo paikoillaan.

Teksti ja kuvat: Ekompi-blogin Riikka

MAINOS
MAINOS LOPPUU

Tutustu Ekompi-rakennusblogiin täällä >