MAINOS

Ekorakentaminen osa 16: Lattiavalu tehty

Talo

Ekorakentaminen-sarjassa seurataan astetta ekologisemman talon rakentamisen vaiheita ja valintoja. Hengittävät rakenteet, uusiutuvan energian hyödyntäminen ja painovoimainen ilmanvaihto ovat rakenteilla olevan ekomman talon kulmakiviä. Kuudennessatoista osassa talon lattiavalu on tehty.

Jaa sosiaalisessa mediassa

Viime päivät ovat kuluneet timpurilla ja putkiasentajalla lattiavalua valmistellessa. Murskeeseen upotettiin viemärilinjat ja lattiaeristeeseen vesijohdot. Tässä vaiheessa on tuntunut erittäin hyvältä, että pesutilat ja keittiö ovat kootusti pienellä alalla ja putkivetojen määrä on pysynyt kohtuullisena.

Eristeiden päälle ladottiin raudoitusverkot ja niihin kiinnitettiin lattialämmitysputket. Takalle ja kantaville väliseinille tehtiin valuun erilliset anturat.

Itse valu sujui ammattilaisilta rivakasti. Nyt odotellaan hetki kuivumista ja seuraavaksi voi alkaa suunnitella väliseiniä ja yläpohjan paperointia.

Viemärit kaivettiin lattiaeristeen alle.

Radonputkitusta ja sähköjohtoja. Takan ja kantavien seinien kohdalle tehtiin paksumpi valu. Lattialämmitysputket ovat jo paikoillaan.

Teksti ja kuvat: Ekompi-blogin Riikka

Tutustu Ekompi-rakennusblogiin täällä >

Voisit olla kiinnostunut myös näistä aiheista:

alapohja lattia lattialämmitys lattiavalu lattiavalut raudoittaa raudoitus


Lisää samasta aiheesta