Ekorakentaminen osa 13: tuulensuojalevyt seiniin ja aurinkopaneelit katolle

Talo
Ekorakentaminen osa 13: tuulensuojalevyt seiniin ja aurinkopaneelit katolle
Ekorakentaminen-sarjassa seurataan astetta ekologisemman talon rakentamisen vaiheita ja valintoja. Hengittävät rakenteet, uusiutuvan energian hyödyntäminen ja painovoimainen ilmanvaihto ovat rakenteilla olevan ekomman talon kulmakiviä. Kolmannessatoista osassa asennetaan tuulensuojalevyt ja aurinkosähköjärjestelmä.
MAINOS
MAINOS LOPPUU
28.3.2023

Kun pään päällä on vettä pitävä katto, voi siirtyä seinien rakentamiseen. Tuulensuojalevyt sulkevat rakennuksen ja talo alkaa jo näyttää talolta.

Valmiissa rakennuksessa tuulensuojauksen tulee päästää kosteus pois rakenteista, joten sen höyryvastuksen pitää olla mahdollisimman pieni. Puukuitulevy on tässä tarkoituksessa hyvä.

Valitettavasti autokatoksen puoleinen seinä jouduttiin paloturvallisuuden vuoksi tekemään kaksinkertaisella kipsilevyllä. Muuten tuulensuojaus hoidettiin 25 mm puukuitulevyllä.

Aurinkosähköjärjestelmän asennus

MAINOS
MAINOS LOPPUU

Katon rakennusvaiheessa talon jyrkälle lappeelle oli pakko koota telineet. Nyt kun telineet olivat vielä paikoillaan, päätettiin nopealla aikataululla asentaa myös aurinkopaneelit. Onneksi järjestelmä oli jo valmiiksi valittu ja Biolan Ekoasuminen toimitti sen nopeasti. Aurinkosähköjärjestelmän valinnasta voi lukea täältä. Vielä paneeleita ei kytketty verkkoon, mutta kun muutkin sähkötyöt alkavat, voidaan rakennustöitä jatkaa aurinkosähkön voimalla ‒ kylläpä tuntuu hienolta.

 Paneelit katolla ja telineet purettu. Kun sähkötyöt alkavat, saadaan paneelit valjastettua tuottavaan toimintaan.

Teksti ja kuvat: Ekompi-blogin Riikka

MAINOS
MAINOS LOPPUU

Tutustu Ekompi-rakennusblogiin täällä >