MAINOS

Häädä linnut marjasadon kimpusta

Piha

Marjojen kypsyessä myös linnut rohkaistuvat. Lue puutarhurin vinkit marjasatoa piinaavien lintujen karkotukseen.

Jaa sosiaalisessa mediassa

Marjasadon kypsyessä myös linnut rohkaistuvat herkullisten marjojen toivossa. Suojaa marjasatosi ja häädä linnut seuraavilla vinkeillä.

1. Patteritoimiset, liikkeen havaitsevat linnut ja sammakot liikahtavat, kun havaitsevat liikettä. Niiden sijoittelu poluille ja pihamaalle pitää linnut poissa.

2. Rastasverkot ja linnunpelätin yhdistelmä toimii aina. Rastasverkot kannattaa painottaa maata vasten esim. laudanpätkien ja tiiliskivien avulla, etteivät rastaat hypi niiden ali ja jää verkkojen sisään vangiksi.

3. Hirvensarvisuola. Osta apteekista hirvensarvensuolaa, jaa se kolmeen puolen litran pulloon, jotka täytetään vedellä. Upota pullot kaulaa myöten pensaiden väliin – terassilla toimii ilman upotuksia, eikä ole enää tiirojen vaaleita isoja jätöksiä näkynyt. Ihmiset eivät haista hirvensarvisuolan hajua, mutta linnut karkkoaa. 

4. Punaiseksi maalattuja kiviä mansikkamaalle. Muutaman kerran kun nokallaan kokeilevat ja on nokka rutussa, niin siirtyvät muualle.

5. Vanhoja kasettinauhoja tai cd-levyjä kannattaa viritellä reunanauhaksi matalalle mansikkamaan ympärille sekä lepattamaan ylempänä, niin eivät lennä eikä hypi mansikkamaalle.

6. Harsokankaan alla marjat saavat kypsyä rauhassa ja satoa tulee jopa enemmän ja aikaisemmin.

7. Muovinen haukka leijailemassa marjamaan ympärillä toimii hyvin, kun vain välillä vaihtaa sen paikkaa – muuten linnut tottuvat siihen.

8. Mansikkapenkkien väliin foliosta leikattuja suikaleita sinne tänne, ja kivet päälle etteivät karkaa tuulessa.

9. Kepin nokkaan laitettu muovinen limsapullo, joka pyörii ja heiluu tuulessa, pitäen samalla hieman ääntä. Jätä korkki paikoilleen ja leikkaa pullo pohjasta auki. 

Syyskuvasto ilmestyy elokuussa

Kuvasto lähetetään taas automaattisesti niille, jotka tilasivat kasveja tänä keväänä tai viime syksynä. Mikäli haluat varmistaa (tai vinkata ystävälle), että varmasti saat omasi, niin piipahda tuolla meidän sivuilla ja posti tuo sitten kuvaston elokuun puolivälin jälkeen suoraan kotiisi. Tilaa kuvasto täältä.

Lisää ajankohtaisia puutarhavinkkejä saat Puutarhurin perjantaipostissa aina perjantaisin. Liity >

Teksti: Juha Toikka / KodinKukat Oy, kuva: Pixabay

Voisit olla kiinnostunut myös näistä aiheista:

herukat herukka Juha Toikka Kodin Kukat Kodinkukat mansikka mansikkasato marjapensaat


Lisää samasta aiheesta