Näin karkotat linnut marjasadon kimpusta

Piha
Näin häädät linnut pois marjapensaista ja puutarhasta
Kuinka karkotat linnut pois kypsyvän marjasadon kimpusta? Hyväksi havaittuja keinoja on useampiakin, lue ohjeet ja kokeile!
MAINOS
MAINOS LOPPUU
10.8.2023

Marjasadon kypsyessä myös linnut rohkaistuvat tulemaan pihoille ja puutarhoihin herkullisten marjojen toivossa. Suojaa marjasatosi hyvissä ajoin ja häädä marjasaalista kärkkyvät linnut näillä vinkeillä.

Linnunpelätin auttaa pitämään linnut poissa marjapensaista ja puutarhasta.

Näin karkotat linnut marjasadon kimpusta – 9 keinoa

1. Rastasverkot ja linnunpelätin -yhdistelmä toimii aina lintujen karkottamisessa. Rastasverkot kannattaa painottaa maata vasten esimerkiksi laudanpätkien ja tiiliskivien avulla, etteivät rastaat hypi niiden ali ja jää verkkojen sisään vangiksi.

2. Hirvensarvisuolalla karkotat linnut pihalta ja puutarhasta. Osta apteekista hirvensarvisuolaa ja jaa se kolmeen puolen litran pulloon, jotka täytetään vedellä. Upota pullot kaulaa myöten pensaiden väliin. Terassilla pullot toimivat ilman upotuksia, eikä ole enää tiirojen vaaleita isoja jätöksiä näkynyt. Ihmiset eivät haista hirvensarvisuolan hajua, mutta linnut kaikkoavat.

3. Asettele punaiseksi maalattuja kiviä mansikkamaalle. Muutaman kerran kun linnut nokallaan kiviä kokeilevat ja on nokka rutussa, niin siirtyvät muualle.

MAINOS
MAINOS LOPPUU

4. Vanhoja kasettinauhoja, cd-levyjä tai muita kevyitä muoviesineitä kannattaa viritellä reunanauhaksi matalalle mansikkamaan ympärille sekä lepattamaan ylempänä. Nauhojen liikkuessa tuulen mukana linnut eivät lennä eivätkä hypi mansikkasadon kimpussa.

Lintujen karkotus puutarhasta

5. Harsokankaan alla marjat saavat kypsyä rauhassa ja satoa tulee jopa enemmän – ja aikaisemmin.

6. Muovinen haukka marjamaan ympärillä leijailemassa toimii hyvin, kun vain välillä vaihtaa sen paikkaa – muuten linnut tottuvat siihen.

7. Asettele mansikkapenkkien väliin foliosta leikattuja suikaleita sinne tänne, ja kivet suikaleiden päälle, jotta ne eivät karkaa tuulessa. Lepattavat suikalenauhat karkottavat linnut pois mansikkamaalta.

MAINOS
MAINOS LOPPUU

8. Kepin nokkaan laitettu muovinen, tyhjä limsapullo, joka pyörii ja heiluu tuulessa, pitäen samalla hieman ääntä. Jätä korkki pulloon paikoilleen ja leikkaa pullo pohjasta auki.

9. Paristoilla toimivat, liikkeen havaitsevat lintu- ja sammakkohahmot liikahtavat aina, kun ne havaitsevat liikettä lähistöllä. Niiden sijoittelu poluille ja pihamaalle pitää linnut poissa.

Lue lisää puutarhaohjeita