Laattojen maalaus on edullinen ja nopea vaihtoehto

KylpyhuoneSisustus

Laattojen maalaus on nopea ja edullinen vaihtoehto uusia vanhat kaakelit, jos ne vain ovat ehjät ja vesieristys on kunnossa.

Jaa sosiaalisessa mediassa

Laattojen maalaus

Moni suunnittelee tai ainakin haaveilee vanhojen kaakeleiden uusimisesta, mutta ei halua lähteä hommaan joko suuren työmäärän tai kalliiden kustannuksen takia. Jos kylpyhuoneessa tai kuraeteisessä vanhat kaakelit alkavat irrota, täytyy samalla uusia myös vesieristys seiniin ja lattiaan. Jos vahingossa vielä rikkoo piikkauksessa lattialämmityksen, tulee hommasta vieläkin isompi ja kalliimpi. Remontista voi tulla helposti tuhansien eurojen viikkoja kestävä urakka, joka koettelee sekä hermoja että lompakkoa. Laattojen maalaus on sen sijaan nopea ja edullinen vaihtoehto vanhojen kaakeleiden uusimiseen.

Laattojen maalaus on nopea ja edullinen vaihtoehto vanhojen kaakeleiden uusimiseen.

Kohteen seinä- ja lattialaatat olivat ehjät, mutta sävyltään vanhanaikaiset.

Laattojen maalaus on nopeaa, kestävää ja edullista

Jos kaakelit ovat ehjät ja tiedetään, että vesieristyskin niiden alla on kunnossa, uuden värin saaminen kaakelin pintaan on hyvinkin helppoa, sillä kaakelit voidaan maalata. Colornova on tuonut markkinoille uuden V33-kaakelimaalin, joka kestää kaakelin pinnassa hyvin kosteutta ja kovaakin kulutusta. Lattialle ja seinille on omat maalinsa useissa eri värisävyissä.

Laattojen maalaus on helppoa ja edullista

↑ Maalattavat pinnat pestään ja käsitellään huolellisesti esikäsittelyaineella ennen maalausta.

Huolellinen pohjatyö kannattaa

Ennen laattojen maalausta sekä seinä- että lattiakaakelit pestään huolellisesti kaakeleille tarkoitetulla pesuaineella. Näin saadaan myös saumat hyvin puhtaaksi. Pesun jälkeen kaakelin päälle levitetään esikäsittelyaine, joka syväpuhdistaa kaakelit ja saumat sekä lisää kaakelin huokoisuutta. Tämä puolestaan parantaa maalin tarttuvuutta. Käsittely voidaan toistaa useamman kerran. Tämän jälkeen pintojen annetaan kuivua vuorokauden ajan.

Laattojen maalaus on nopea ja edullinen vaihtoehto uusia vanhat kaakelit, jos ne vain ovat ehjät ja vesieristys on kunnossa. Ennen laattojen maalausta sekä seinä- että lattiakaakelit pestään huolellisesti kaakeleille tarkoitetulla pesuaineella

↑ Ei maalattavat pinnat suojataan huolellisesti ennen maalausta.

Sitten vaan maalaamaan

Kun pesu ja pohjustus on tehty, voidaan alkaa maalata. Ympäröivät, ei maalattavat pinnat tulee suojata huolellisesti ennen maalauksen aloittamista. Maali voidaan levittää pintaan joko pensselillä tai telalla. Pensselillä pinta jää sileämmäksi, kun telalla maalattaessa pinta muistuttaa enemmän appelsiininkuorta.

Laattojen maalauksessa on tärkeää, että sivelee tai telaa niin vaaka- kuin pystysuuntaan, jotta maali levittyy tasaisesti joka paikkaan. Maalin tarttuvuus ja peittävyys on erittäin hyvä, mutta silti käsittely kannattaa vuorokauden päästä uusia vielä kerran. Lattiaan suositellaan kolmea käsittelykertaa.

Laattojen maalauksessa on tärkeää, että sivelee tai telaa niin vaaka- kuin pystysuuntaan, jotta maali levittyy tasaisesti joka paikkaan.

↑ Vaikka maali on vesiohenteinen, on pinta kulutusta kestävä.

Pese välineet vedellä

Maalit ovat vesiohenteisia, ilman että niiden kestävyys kärsii tippaakaan – tämä tuntuu lähes uskomattomalta. Tämä helpottaa laattojen maalausprojektia huomattavasti, koska maalauskertojen välissä välineet pitää pestä tai vähintäänkin laittaa ilmatiiviiseen pussiin. Lisäksi mahdolliset roiskeet ympäristöstä on helpompaa puhdistaa, kun siihen riittää kostea pyyhe.

Useita käyttökohteita, helppoja tuotteita

V33-maaleja on kaakelimaalien lisäksi moneen muuhunkin pintaan. Ne poikkeavat markkinoilla olevista muista maaleista erityisesti niiden helppouden suhteen. Esimerkiksi kalustemaali ei tarvitse minkäänlaista pohjamaalausta, vaan maalin voi levittää suoraan kalusteen pintaan ja sen peittävyys on erittäin hyvä. Myös muihin V33-maaleihin kannattaa tutustua, mikäli suunnittelee pientä remonttia kotona.

Lue myös: Sisustustrendit 2020, Tee itse: Uusvanha pinta lipastoon, Puutalon maalaus – 5 vinkkiä, Kotiverstaalla – tekisinkö itse, monikäyttöinen kukkahylly, Tee itse taulu vanhoista lehdistä, tapeteista tai koristepapereista, Tee itse mosaiikkipaloista taulu tai pöytä, Sisusta valokuvilla – katso parhaat ideat ja toteuta kotona, Tumman ja vaalean liitto – parkettiremontti uudisti perinnetalon ilmeen ja Kosteiden tilojen maalaus

Julkaisuun liitetyt avainsanat:

kaakeli kaakelilaatat kaakelilaatta kaakelimaali kaakeliseinä kalustemaali laatta laattojen maalaus lattialaatta maalata maali seinälaatta V33


Artikkelin aiheeseen liittyviä yrityksiä: