Laattojen maalaus on edullinen ja nopea vaihtoehto

KylpyhuoneSisustus

Laattojen maalaus on nopea ja edullinen vaihtoehto uusia vanhat kaakelit, jos ne vain ovat ehjät ja vesieristys on kunnossa.

Moni suunnittelee tai ainakin haaveilee vanhojen kaakeleiden uusimista, mutta ei joko jaksa lähteä hommaan joko suuren työmäärän tai kalliiden kustannuksen takia. Jos esimerkiksi kylpyhuoneessa tai kuraeteisessä vanhat kaakelit alkavat irrota, täytyy samalla uusia myös vesieristys niin seiniin kuin lattiaankin. Jos vahingossa vielä rikkoo piikkauksessa lattialämmityksen, tulee hommasta entistä isompi ja kalliimpi. Remontista tulee helposti tuhansien eurojen ja viikkoja kestävä urakka, joka koettelee sekä hermoja että lompakkoa.

Laattojen maalaus on sen sijaan nopea ja edullinen vaihtoehto vanhojen kaakeleiden uusimiseen.

Kohteen seinä- ja lattialaatat olivat ehjät, mutta sävyltään vanhanaikaiset.

Nopea, edullinen ja kestävä vaihtoehto

Jos kaakelit ovat ehjät ja on tiedossa, että vesieristyskin niiden alla on olemassa ja kunnossa, voi uuden värin saaminen kaakelin pintaan olla hyvinkin helppo asia. Kaakelit voi nimittäin maalata. Colornova on tuonut markkinoille uuden V33-kaakelimaalin, joka kestää kaakelin pinnassa hyvin kosteutta ja kovaakin kulutusta. Lattialle ja seinille on omat maalinsa useissa eri värisävyissä.

↑ Maalattavat pinnat pestään ja käsitellään huolellisesti esikäsittelyaineella ennen maalausta.

Huolellinen pohjatyö

Ennen maalausta sekä seinä- että lattiakaakelit pestään huolellisesti kaakeleille tarkoitetulla pesuaineella. Näin saadaan myös saumat hyvin puhtaaksi. Pesun jälkeen kaakelin päälle levitetään esikäsittelyaine, joka syväpuhdistaa kaakelit ja saumat sekä lisää kaakelin huokoisuutta. Tämä puolestaan parantaa maalin tarttuvuutta. Käsittely voidaan toistaa useamman kerran. Tämän jälkeen pintojen annetaan kuivua vuorokauden ajan.

↑ Ei maalattavat pinnat suojataan huolellisesti ennen maalausta.

Sitten maalaamaan

Kun pesu ja pohjustus on tehty, voidaan alkaa maalata. Ympäröivät, ei maalattavat pinnat tulee suojata huolellisesti ennen maalauksen aloittamista. Maali voidaan levittää pintaan joko pensselillä tai telalla. Pensselillä pinta jää sileämmäksi, kun telalla maalattaessa pinta muistuttaa enemmän appelsiininkuorta.

Maalauksessa on tärkeää, että sivelee tai telaa niin vaaka- kuin pystysuuntaan, jotta maali levittyy tasaisesti joka paikkaan. Maalin tarttuvuus ja peittävyys on erittäin hyvä, mutta silti käsittely kannattaa vuorokauden päästä uusia vielä kerran. Lattiaan suositellaan kolmea käsittelykertaa.

↑ Vaikka maali on vesiohenteinen, on pinta kulutusta kestävä.

Välineet pestään vedellä

Maalit ovat vesiohenteisia, ilman että niiden kestävyys kärsii tippaakaan – tämä tuntuu lähes uskomattomalta. Tämä helpottaa maalausprojektia huomattavasti, koska maalauskertojen välissä välineet pitää joko pestä tai vähintäänkin laittaa ilmatiiviiseen pussiin. Lisäksi mahdolliset roiskeet ympäristöstä on helpompi puhdistaa, kun siihen riittää kostea pyyhe.

Useita käyttökohteita, helppoja tuotteita

V33-maaleja on kaakelimaalien lisäksi moneen muuhunkin pintaan. Ne poikkeavat markkinoilla olevista muista maaleista erityisesti niiden helppouden suhteen. Esimerkiksi kalustemaali ei tarvitse minkäänlaista pohjamaalausta, vaan maalin voi levittää suoraan kalusteen pintaan ja sen peittävyys on erittäin hyvä. Myös muihin V33-maaleihin kannattaa tutustua, mikäli suunnittelee pientä remonttia kotona.


Julkaisuun liitetyt avainsanat:

kaakeli kaakelilaatat kaakelilaatta kaakelimaali kaakeliseinä kalustemaali laatta laattojen maalaus lattialaatta maalata maali seinälaatta V33

Artikkelin aiheeseen liittyviä yrityksiä: