Maalarinteippi on nimensä mukaisesti tuote, jota käytetään apuna maalaamisessa. Teippaukset pitäisi esimerkiksi hoitaa kuntoon pari tuntia ennen maalaamisen aloittamista, että ne ehtivät oloontua rauhassa.
Maalarinteippiä käytetään apuna maalausalan rajauksessa. Sillä voi maalaustöiden aikana suojata esimerkiksi katonrajat, jalkalistat, ovenkarmit ja ikkunanpielet.
Maalarinteippejä on monia erilaisia. Sopiva maalarinteippi kannattaa valita kohteen mukaan. Erona voi olla paitsi teipin leveys, myös esimerkiksi käytetyn liiman luonne. Luonnonkumiliima on vahvinta, ja se tarttuu tiukimmin alustaan.
Ulkomaalauksessa ei pidä käyttää sisätiloihin tarkoitettua maalarinteippiä. Siihen tarkoitukseen on omat tuotteensa.
MAINOSUlkotiloihin tarkoitetut sininen ja vihreä maalarinteippi kestävät myös sadetta ja säänvaihtelua. Ne saavat olla tarvittaessa pidempään paikoillaan (sininen kaksi viikkoa, vihreä 120 päivää). Teippauksia ei tarvitse ottaa välillä pois, jos ulkomaalausprojekti venähtää.
Herkille pinnoille on olemassa oma valkoinen Sensitive-maalarinteippinsä. Sitä voi käyttää esimerkiksi vastamaalatulle seinälle, paperitapetin päälle ja herkälle alumiinipinnalle.
Teippaukset kannattaa hoitaa kuntoon pari tuntia ennen maalaamisen aloittamista, jotta teipit ehtivät oloontua rauhassa.
Tärkeintä on irrottaa maalarinteippi ennen kuin maalattu pinta ehtii kokonaan kuivua. Muuten ne teipin kohdat, joihin on osunut maalia, saattavat juuttua kiinni.
MAINOSJos teippi ehtii jumahtaa, sen irrotuksessa voi käyttää apuna hiustenkuivaajaa. Kun sillä puhaltaa lämpöä ongelmakohtiin, teippi irtoaa helpommin.
Jumahtaneen teipin irrotuksessa voi käyttää apuna myös metalliviivotinta ja mattoveistä. Veitsi painetaan varovasti teipin ja maalin väliin, ettei maalipinta lähde irtoamaan teipin mukana. Näin rajasta saa siistin.
Jos seinään jää teipistä liimajälkiä, ne kannattaa poistaa pyyhkimällä saippuapohjaisella puhdistusaineella. Pyyhkimisliikkeet tehdään aina samaan suuntaan, ei edestakaisin, jotta jäljestä ei tule sotkuista.
MAINOSMaalarinteipit tulisi kiinnittää paikoilleen pari tuntia ennen maalauksen aloittamista. Kun teippi saa oloontua rauhassa, se kestää paremmin rasitusta eli päälle osuvaa maalia. Näin teippaus pitää eikä falskaa.
Jos jalkalistat on jo kiinnitetty maalattavaan seinään, ne voi suojata maalarinteipillä niin, että painaa teipin vain listan päälle vaakatasoon kiinni. Kun teippiä ei liimaa jalkalistan ympäri asti, se on helpompi irrottaa.
Kaapin pohjalta löytynyt, kuivahtamaan päässyt maalarinteippi kannattaa heittää pois. Joko sen liima ei pidä kunnolla tai sitten liima takertuu seinään niin, että se repii pohjaakin irti. Seurauksena maalatessa voi syntyä sotkua tai kuivunut teippi voi rikkoa suojattavaa pintaa.
Jos halutaan suojata isompia pintoja, siihen tarkoitukseen on olemassa suojamuovia, jossa on maalarinteippireuna valmiina kiinnitystä varten. Sitä on kätevä käyttää maalausurakoissa lattioiden, huonekalujen ja ikkunoiden suojaukseen.
MAINOSRullalla olevasta suojamuovista leikataan sopiva pala ja teippikiinnitys painetaan paikalleen. Sen jälkeen suojamuovi levitetään auki pinnan suojaksi ja kiinnitetään toisesta päästään. Sisä- ja ulkotiloihin löytyy oma suojamuovinsa.
Spraymaali – maalaa helposti ja nopeasti
Kaakelimaali piristää keittiön ja kylpyhuoneen vanhat laatat
Kuinka kauan maali säilyy hyvänä?
Kalkkimaali sopii tuunaamiseen ja ehostamiseen
Lähde: Sokeva, kuvat: iStock, Pixabay