Kalkkimaali sopii tuunaamiseen ja ehostamiseen

Kylpyhuone
Kalkkimaalin käyttö ei vaadi pohjamaalia tai hiontaa
Kalkkimaali tuo nopeasti uutta ilmettä vanhoille kalusteille. Kalkkimaali auttaa oikomaan monimutkaisia työvaiheita ilman, että lopputulos kärsii.
MAINOS
MAINOS LOPPUU
29.9.2023

Kalkkimaali sopii hyvin niin seinille, katoille kuin huonekaluillekin silloin kun haluat maalaamalla luoda peittäviä pintoja tai tyylikkään vintage-ilmeen.

Kalkkimaali

Kalkkimaali tuo kylpyhuonekalusteille uuden ilmeen

Toistakymmentä vuotta sitten uusitun kylpyhuoneen yleisilme noudatti vanhan talon tyyliä. Mittojen mukaan teetetyt kalusteet olivat edelleen kunnossa ja toimivat. Väri, joka alun perinkin oli hieman liian voimakas keltainen, oli vuosien mittaan alkanut tökkiä asukkaita.

Viimein asukkaat päättivät tehdä muutoksen. Hiominen, pohjamaalaus ja maalaus tuntuivat kuitenkin työläältä ja tähän etsittiin helpompaa ratkaisua. Koska talon henkeen istui ajan patinoima tyyli, päädyttiin lopulta kalkkimaaliin.

Kalkkimaali

Kalkkimaalin käyttö ei vaadi pohjamaalia tai hiontaa

Rust-Oleum Kalkkimaali ei vaadi aiemmin maalatun tai lakatun pinnan hiomista tai pohjamaalausta, joten työ voitiin aloittaa pinnan puhdistuksen jälkeen saman tien.

MAINOS
MAINOS LOPPUU

Pensseli käteen ja purkki auki. Maalin peittävyyden ansiosta jo yksi kerros riitti valmiin lopputuloksen aikaansaamiseksi.

Kalkkimaali

Pinnat suojataan huolellisesti ennen maalausta. Vihreä peittää vanhojen ovien keltaisuuden.

Kalusteet maalattiin ensin vanhan sävyisellä vihreällä, sillä aiempaa keltaista väriä ei enää haluttu tuoda esiin. Tämän jälkeen kalusteiden pintaan siveltiin vielä kerros valkoista.

Hiomasieni tuo kalusteisiin kulunutta efektiä. Kalkkimaali

Ajan patinoima efekti saadaan aikaan hiomasienellä tai kostealla liinalla.

MAINOS
MAINOS LOPPUU

Patina antaa ilmettä

Vanhoihin tai uusvanhoihin kalusteisiin kuuluu, että kulmat ja reunat ovat ajan patinoimat. Tuunattu efekti (Shabby Chic) saadaan aikaan kalkkimaalilla käyttämällä työvälineenä joko hiomasientä tai kosteaa liinaa. Tällöin alla oleva väri tai kalusteen aiempi väritys saadaan kauniisti näkyviin.

Tässä tapauksessa ensin maalattu vihreä saatiin pilkistämään hieman valkoisen alta luoden sekä väreihin että tyyliin sopivan lopputuloksen.

Kalkkimaali toi kylpyhuonekalusteille uuden ilmeen Kalkkimaalaus sujuu nopeasti ilman useita työvaiheita.

 Kylpyhuone on kalusteiden maalauksen jälkeen raikas ja valoisa.

Kalkkimaalin käytöllä saadaan kalusteisiin ajan patinaa.

 Shabby Chic -tyyli näkyy ajan tuomana patinana.

MAINOS
MAINOS LOPPUU

Viimeistely ja välineiden pesu

Maalauksen jälkeen pinta viimeisteltiin hiomalla. Sen jälkeen pintaan siveltiin vielä kalkkimaalille yhteensopiva kalustelakka, joka suojaa kulutukselta.

Toinen vaihtoehto lakalle on väritön kalustevaha, joka levitetään kalusteen pintaan liinan avulla. Lakka antaa hieman vahaa kestävämmän lopputuloksen.

Kun pinnat oli käsitelty ja viimeistelty, lakkaamiseen käytetty pensseli pestiin lakkabensiinillä ja muut välineet vedellä.

Millä voi maalata kalkkimaalin päälle?

Mikäli myöhemmin haluat uudistaa ja muuttaa kalkkimaalattua pintaa, voit maalata kalkkimaalin päälle muilla vesiohenteisilla maaleilla ilman maalinpoistoa.

MAINOS
MAINOS LOPPUU

Jos olet jättänyt puun syyt tai siveltimenvedot näkyviin ja haluat uudesta maalipinnasta tasaisen, poista ensin vanha kalkkimaali tai tasoita maalattavan kohteen pinta ennen maalausurakkaa.

Lue myös nämä maalausohjeet