Kalkkimaali tuunaamiseen ja ehostamiseen

Kylpyhuone

Helpoin tapa saada uusi ilme vanhalle kalusteelle on maalata se. Kalkkimaali oikoo monimutkaisia työvaiheita ilman, että lopputulos kärsii.

Kylpyhuonekalusteille uusi ilme

Toistakymmentä vuotta sitten uusitun kylpyhuoneen yleisilme noudatti vanhan talon tyyliä. Mittojen mukaan teetetyt kalusteet olivat edelleen kunnossa ja toimivat. Väri, joka alun perinkin oli hieman liian voimakas keltainen, oli vuosien mittaan alkanut tökkiä asukkaita.

Viimein asukkaat päättivät tehdä muutoksen. Hiominen, pohjamaalaus ja maalaus tuntuivat kuitenkin työläältä ja tähän etsittiin helpompaa ratkaisua. Koska talon henkeen istui ajan patinoima tyyli, päädyttiin lopulta kalkkimaaliin.

Ei pohjamaalia tai hiontaa

Rust-Oleum Kalkkimaali ei vaadi aiemmin maalatun tai lakatun pinnan hiomista tai pohjamaalausta, joten työ voitiin aloittaa pinnan puhdistuksen jälkeen saman tien. Pensseli käteen ja purkki auki. Maalin peittävyyden ansiosta jo yksi kerros riitti valmiin lopputuloksen aikaansaamiseksi.

Pinnat suojataan huolellisesti ennen maalausta. Vihreä peittää vanhojen ovien keltaisuuden.

Kalusteet maalattiin ensin vanhan sävyisellä vihreällä, sillä aiempaa keltaista väriä ei enää haluttu tuoda esiin. Tämän jälkeen kalusteiden pintaan siveltiin vielä kerros valkoista.

Ajan patinoima efekti saadaan aikaan hiomasienellä tai kostealla liinalla.

Patina antaa ilmettä

Vanhoihin tai uusvanhoihin kalusteisiin kuuluu, että kulmat ja reunat ovat ajan patinoimat. Tuunattu efekti (Shabby Chic) saadaan aikaan kalkkimaalilla käyttämällä työvälineenä joko hiomasientä tai kosteaa liinaa. Tällöin alla oleva väri tai kalusteen aiempi väritys saadaan kauniisti näkyviin. Tässä tapauksessa ensin maalattu vihreä saatiin pilkistämään hieman valkoisen alta luoden sekä väreihin että tyyliin sopivan lopputuloksen.

 

 Kylpyhuone on kalusteiden maalauksen jälkeen raikas ja valoisa.

 Shabby Chic -tyyli näkyy ajan tuomana patinana.

Viimeistely ja välineiden pesu

Maalauksen jälkeen pinta viimeisteltiin hiomalla. Sen jälkeen pintaan siveltiin vielä kalkkimaalille yhteensopiva kalustelakka, joka suojaa kulutukselta. Toinen vaihtoehto lakalle on väritön kalustevaha, joka levitetään kalusteen pintaan liinan avulla. Lakka antaa hieman vahaa kestävämmän lopputuloksen.

Kun pinnat oli käsitelty ja viimeistelty, lakkaamiseen käytetty pensseli pestiin lakkabensiinillä ja muut välineet vedellä.


Julkaisuun liitetyt avainsanat:

Colornova huonekalut kalkkimaali kylpyhuone kylpyhuonekalusteet maalaaminen rust o leum V33

Aiheeseen liittyviä tuotteita

Artikkelin aiheeseen liittyviä yrityksiä: