Langusteja ja chorizo-possuvartaita raikkaalla kurkkusalaatilla ja tsatsikilla

Keittiö Piha Ruoka
Mehukkaat merenelävät ja lihaisat possuvartaat valmistuvat yhtä aikaa perinteisellä Muurikka-pannulla raikkaiden lisukkeiden kumppaneiksi.
MAINOS
MAINOS LOPPUU
28.3.2023

Langustit Välimeren tyyliin

10 kpl langusteja tai kuningaskatkarapuja

Marinadi

  • 2 dl oliiviöljyä
  • yhden sitruunan mehu
  • lehtipersiljaa
  • korianteria
  • runsaasti valkosipulia, vähintään 5 kynttä
  • ripaus cayennepippuria
  • suolaa maun mukaan
  1. Tee marinadi: sekoita keskenään öljy, sitruunan mehu, yrtit ja mausteet.
  2. Kaada marinadi langustien joukkoon. Anna marinoitua 1–2 tuntia jääkaapissa.
  3. Paista langustit kuumalla Muurikkapannulla noin 3 minuuttia molemmin puolin.

Chorizo-possuvartaat

  • 400 g chorizo-raakamakkaraa
  • 400 g porsaan sisäfileetä
  • punaista, keltaista ja vihreää paprikaa
  • kesäkurpitsa
  • salottisipulia
  1. Kuutioi kaikki ainekset reilunkokoisiksi paloiksi, jotta ne pysyvät hyvin vartaissa.
  2. Mausta porsaanfileepalat suolalla, mustapippurilla ja öljyllä. Sivele öljyä myös kasvisten pintaan ja mausta suolalla.

Raikas kurkkusalaatti

  • 1 kurkku
  • 1 ruukku tuoretta minttua
  • 2 limettiä
  • 3 rkl oliiviöljyä
  • suolaa, pippuria
  1. Halkaise kurkku ja poista puolikkaista siemenet lusikalla. Pilko kurkku.
  2. Silppua minttu, raasta toisen limetin kuori ja purista molemmista mehu. Lisää ainekset kurkkupalojen joukkoon.
  3. Lorauta kurkkujen sekaan oliiviöljy ja mausta suolalla ja pippurilla. Anna vetäytyä hetki jääkaapissa ennen tarjoilua.

Tsatsiki

  • 1/4 kurkku
  • 200 g turkkilaista maustamatonta jogurttia
  • ripaus sokeria
  • ripaus suolaa
  • 1–2 rkl valkoviinietikkaa
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 4 valkosipulin kynttä puristettuna
  1. Raasta kurkku ja valuta siitä neste pois. Lisää loput aineet sekaan.
  2. Anna tekeytyä jääkaapissa vähintään tunnin ajan.

Reseptit: toimitus, kuva: Maru Lemmetty

MAINOS
MAINOS LOPPUU