MAINOS

Näin hoidat pääsiäiskukat oikein

PihaRuokaSisustus

Pääsiäinen on narsissien, tulppaanien ja muiden kevätkukkien juhla-aikaa. Leikkokukkien maljakkokestävyyttä voi parantaa muutamalla pikku niksillä huomattavasti. Ruukkukukkien käyttö ei lopu kukkien kuihduttua – niistä on iloa vuosiksi, kun vain antaa niille mahdollisuuden.

Jaa sosiaalisessa mediassa

Tulppaanit ja narsissit leikkokukkina – näin hoidat pääsiäiskukat

Anna kukkien olla paketissa ja avaa vain tyvet paljaaksi. Leikkaa uusi imupinta terävällä veitsellä ja laita kukat huoneenlämpöiseen veteen imemään vettä muutamaksi tunniksi. Näin kukat napakoituvat ja niiden varret jäävät pystyyn paremmin kuin silloin, jos paketin avaa heti. Laita maljakkoon viileää ja puhdasta vettä korkeintaan 10 cm, muuten varret venyvät liikaa.

Yöksi tulppaanit ja narsissit kannattaa viedä viileään, jotta ne kestävät pidempään. Uusi vesi kannattaa vaihtaa joka päivä ja välillä olisi hyvä leikata varsiin uudet imupinnat (veitsellä, ei saksilla). Puoli senttiä tyvestä riittää hyvin.

Narsisseja kannattaa käsitellä omassa maljakossaan. Niistä valuva neste nimittäin tukkii helposti muiden kasvien solukot ja näin muiden kukkien vedensaanti vaikeutuu. Jos sinulla on samassa maljakossa muitakin kukkia, vesi kannattaa vaihtaa joka päivä.

Leikkokukkien sekaan olen laittanut koivun- tai pajunoksia koristeeksi maljakkoon.

Pääsiäiskukat

Ruukkunarsissit, helmililjat ja krookukset

Ruukkunarsissit kannattaa ostaa nuppuisina, jotta voit nauttia niistä pidempään – ne nimittäin avautuvat nopeasti. Ruukkusipulikukkia kastellaan maltillisesti, etteivät varret suotta veny. Jos vain saat kukat yöksi viileään, niistä on sinulle iloa pidempään.

Sipuleita ei kannata heittää pois kukinnan loputtua, vaan ne voi istuttaa ulos kukkimaan seuraavaksi kevääksi. Tete a tete -ruukkunarsissi kestää jopa 10 asteen pakkasia. Se kestää jäätymisen, mutta uskomattoman hyvin se avaa taas kukkansa, kun lämpiää. Aluksi kukat kannattaa totuttaa ulkoilmaan lyhyillä jaksoilla viikon ajan.

Lisää ajankohtaisia puutarhavinkkejä saat Puutarhurin perjantaipostissa aina perjantaisin. Liity täällä >

Teksti ja kuva: Juha Toikka, KodinKukat Oy

Lue myös: Pientalon herkkusuut – pääsiäisen marenkikakkuPientalon herkkusuut – pääsiäisen täytetyt kananmunatKuu suosii ja pääsiäinen lähestyy – aurinko tekee ihmeitäänPääsiäinen lähestyy – mämmi maistuu keskisuomalaisillePääsiäismunien koristelu – 10 hauskinta ideaa!Pientalon herkkusuut – herkkusuiden karitsankare ja rosmariiniperunatSuojaa ensiheränneille – pääsiäiskukat ilahduttavat, Taimien koulinta – aloita pääsiäisvalmistelut ja Kiireisen kerrospasha

Voisit olla kiinnostunut myös näistä aiheista:

kukkasipuli narsissi pääsiäinen pääsiäiskukat ruukkunarsissi tulppaani