Autotallin maalaaminen: uusi maali raikastaa autotallin

Talo
Autotallin maalaaminen onnistuu helposti, kun valitsee oikeat maalit ja työvälineet.
MAINOS
MAINOS LOPPUU
29.4.2024

Autotallin maalaaminen toi raikkaan ilmeen vuonna 2003 valmistuneeseen tallirakennukseen, joka kaipasi jo uutta maalia seiniin ja lattiaan.

Kun lämmin auto ajetaan kylmään talliin ovat seinät kovilla, vaikka tuuletus on hoidettu rakennus­vaiheessa asianmukaisilla tuuletusventtiileillä. Kylmänä pidettävän tallin seiniin olikin muodostunut pieniä home­itiöitä, ja seinät olivat paksun likakerroksen peitossa.

Aluksi oli tarkoitus maalata tallin seinät valkoisiksi, mutta sitten omistaja keksi, että voihan autotallikin olla pirteänvärinen. Seiniin valittiin valkoisen lisäksi punaista ja lattian väriksi haluttiin käytännöllinen harmaa.

Autotallin maalaamisen yhteydessä puhdistettiin myös pinnat itiöistä.

Autotalli oli likaantunut vuosien saatossa varsinkin seinistä, joihin oli kertynyt homeitiöitä.

Autotallin maalaaminen vaatii huolellisen pohjatyön

Urakka aloitettiin seinien ja lattian puhdistamisella. Vuosien kurat ja öljyt lähtivät helposti maalipesuaineella.

MAINOS
MAINOS LOPPUU

Laimennettu maalipesuaine levitettiin pestäville pinnoille harjan avulla, sitten aineen annettiin vaikuttaa muutama minuutti, jonka jälkeen pinnat jynssättiin puhtaiksi harjalla.

Lopuksi seinät ja lattia huuhdeltiin huolellisesti vedellä. Pesemisen jälkeen tallin annettiin kuivua vuorokausi.

Autotallin maalaamisessa pohjatöiden tekeminen on tärkeää.

Pintojen kuivuttua seinien kipsilevysaumat nauhoitet­tiin, jotta maalipinnasta saataisiin mahdollisimman tasai­nen. Ennen saumausta rakennuksen lämpötilan on oltava vähintään +10 astetta parin viikon ajan, joten kylmänä vuodenaikana autotallin maalaus ei onnistu.

MAINOS
MAINOS LOPPUU

Saumaus kan­nattaa tehdä huolellisesti, sillä ulkonäön lisäksi se vaikuttaa myös levytyksen tiiviyteen. Levyjen saumakohtiin levitet­tiin lastalla saumatasoitetta, johon saumanauha painettiin. Saumaukseen on helpompi painaa hieman kostea nauha, jotta se ei kupruile.

Nauhan alta pursuileva aine tasoitettiin ja lopuksi päälle levitettiin leveällä lastalla lisää tasoitetta. Tasoiteaineen annettiin kuivua vuorokausi, jonka jälkeen epätasaisuudet hiottiin.

Ennen maalitelaan tarttumista hiontapöly harjattiin pois pölyharjalla.

Lattialle kestävä maali

Varsinainen maalaaminen aloitettiin katosta ja seinistä. Maaliksi valittiin homehtumaton puolikiiltävä Tikkurilan Luja­pintamaali, joka onkin hyvä valinta helposti likaantu­vaan tilaan. Vaativiin kohteisiin tarkoitettu erikoisakrylaatti­maali kestää kovaa kulutusta ja voimakkaiden puhdistusaineiden käyttöä. Homesuojauksen ansiosta maali soveltuu hyvin autotallin pintojen maalaamiseen.

MAINOS
MAINOS LOPPUU

Pohjamaalaukseen käytettiin Luja­yleispohjamaalia. Pinta oli maalauskuiva neljän tunnin odottelun jälkeen.

Seinämaalin kuivuttua käsiteltiin autotallin lattia. Hilseilevä maali irrotettiin ja lattia imuroitiin vielä kerran. Betonilattia maalattiin kiiltävällä Tikkurilan liuoteohentei­sella Betolux-lattiamaalilla.

Autotallin lattiamaaliksi kannattaa valita maali, joka kestää mekaanista rasitusta ja on helppo pitää puhtaana. Pohjamaalauksen jälkeen lattia oli päällemaalattavissa vuorokauden kuluttua, mutta viimeisen maalikerroksen jälkeen piti odotella pari viikkoa, ennen kuin auton pystyi ajamaan talliin.

Autotallin maalaaminen: 9 + 9 + 9 litraa maalia

Kahden auton talliin kului valkoista seinä- ja kattomaalia yhteensä 9 litraa, ja saman verran hupeni myös punaista maalia, koska peittävä lopputulos vaati useamman maalikerroksen. Lattiamaalia tarvittiin myös 9 litran purkki.

MAINOS
MAINOS LOPPUU

Asukkaat olivat lopputulokseen erittäin tyytyväisiä. Punaisen ja valkoisen yhdistelmä raikastaa koko tilan, ja talli on helppo pitää puhtaana jatkossakin. Lisäksi sisäilmakin raikastui, ja nyt autotalli soveltuu myös työtilaksi.

Maalausura­kan toteutti Alfa­-Maalaus.

Autotallin maalaaminen – uusi maali raikastaa autotallin

Uusi kestävä maalipinta antaa tallille raikkaan ilmeen katosta lattiaan.

Lue lisää maalausohjeita

Spraymaali – maalaa helposti ja nopeasti

Ruiskumaalaus – tehokas tapa levittää maalia

Kaakelimaali piristää keittiön ja kylpyhuoneen vanhat laatat

Maalarinteippi on klassikkotuote, jota harva osaa käyttää oikein

Kuinka kauan maali säilyy hyvänä?

Keittiön remontointi maalaamalla – upea muodonmuutos

Seinän maalaaminen: vesiohenteinen maali on turvallinen vaihtoehto

Saunan maalaaminen – musta väri rauhoittaa löylyhuoneen

Autotallin ostaminen ja rakentaminen: ostajan muistilista