MAINOS

Koivuntuoksua lauteille – näin tehdään saunavasta tai -vihta

KylpyhuoneMökki

Paras vasta tai vihta tehdään keskikesällä tuuheista rauduskoivuista, siteeksi sopii sen sijaan hieskoivun oksa. Hauduta koivunoksakimppua kylmässä vedessä ennen saunomista.

Jaa sosiaalisessa mediassa
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS PÄÄTTYY

Lapuan Kankureiden Terva-pyyhkeet ovat pestyä pellava-puuvilla-tenceliä. Materiaali on kevyt, imukykyinen ja kuivuu nopeasti. Alk. 16,90 €, www.lapuankankurit.fi 

Tekisinkö itse? Saunavastan tai -vihdan tekeminen ei ole vaikeaa!

Aloita tekemällä side noin metrinmittaisesta hieskoivun vesasta. Poista oksat ja kuori sidevarpu lähes kokonaan. Pyöritä ja väännä varpua itsensä ympäri niin kauan, että se tulee taipuisaksi.

Kerää noin 40 tervettä rauduskoivun oksaa (30–50 cm) ja kokoa oksista tasainen kimppu. Rauduskoivun oksien seassa voi olla pari hieskoivun oksaa tuomassa tuoksua.

On makuasia, miten päin oksat ladotaan: kiiltävä pinta on miellyttävämpi iholla, mutta karheampi nurja puoli ei tartu niin helposti ihoon kiinni. Nypi kädensijasta oksat ja lehdet pois.

1. Pujota sidevarvun pää koivunoksakimpun läpi, kierrä kimpun ympäri pari kierrosta.

2. Tee varpuun solmu. Varvun pitää olla koko ajan tiukalla kierteellä. Saat tiukemman solmun, kun pidät vastaa jalan alla ja vedät varpujen päistä napakasti. Kierrä oksaa tarvittaessa lisää, jotta taipuisuus säilyy.

3. Työnnä lopuksi siteen pää kädensijan oksien väliin. Jos aiot kuivattaa vastan, tee kädensijan alaosaan toinen side (väli n. 15 cm) ja siihen ripustuslenkki.

Vai ostaisinko valmiin?

Kuivatut oksakimput tuovat saunaan metsäntuoksua ympäri vuoden. Rento-koivuvihta (vas.) n. 7 €, eukalyptus ja tammi n. 9 €. www.rentosauna.fi

Teksti: toimitus, kuvat: toimitus & valmistajat

 

 

 

Voisit olla kiinnostunut myös näistä aiheista:

kesämökki sauna saunavasta saunavihta tekisinkö itse vasta vihta


Lisää samasta aiheesta