Ajankohta  
Ajankohta
Jos pystyt ajoittamaan lomasi kiihkeimmän hiihtolomasesongin ulkopuolelle, säästät selvää rahaa ja hisseillä ei tarvitse jonotella.
Sukset kotiin  
Sukset kotiin
Omien suksien ronttaaminen maailmalle on kallista ja eritoten työlästä. Vähemmällä stressillä pääsee, kun vuokraa hikilaudat paikan päältä. Välineet kannattaa vuokrata jo Suomessa, jotta rinteeseen pääsee heti perille saavuttua. Esimerkiksi SunSki tarjoaa napakasti hinnoiteltua suksipalvelua, jossa 6 päivän vuokrat liikkuvat kohteesta ja välineiden tasosta riippuen sadan euron molemmin puolin. Omat monot kannattaa kuitenkin ottaa matkaan mukaan.
Vakuutus  
Vakuutus
Jokainen offari-laskija tietää, että vakuutusten on syytä olla kunnossa kun vuoria valloitetaan. Tekevälle sattuu!
Hiihtokoulu  
Hiihtokoulu
Aloittelija starttaa loman hiihtokoulusta, joka kannattaa varata jo Suomessa – se säästää aikaa ja vaivaa.
Pikkuväki  
Pikkuväki
Eräät Keski-Euroopan kohteet, kuten Livigno Italiassa, tarjoavat perheen pienimmille ilmaiset hissikortit.
Lumitakuu  
Lumitakuu
Valitse matkanjärjestäjä, joka antaa lumitakuun lomaviikollesi. Esimerkiksi STS Alppimatkat lupaa kuljettaa hiihtäjät lähimmälle avoinna olevalle rinteelle jos varsinaisessa kohteessa rinteet kukkivat ruohoa ja kilipukit laiduntavat siellä missä oli tarkoitus hiihtää.
Määrä  
Määrä
Ei laatu vaan määrä, tietää maaninen mailienkeräilijä! Eniten laskettavaa löytyy Ranskan kohteista, muun muassa Morzinessa rinnettä piisaa 650 kilometrin verran.
Vaativuustaso  
Vaativuustaso
Useimmat kohteet tarjoavat kivoja rinteitä aloittelijoille ja harrastelijoille, mutta tosilaskijoille kaikki peruskohteet eivät kelpaa. Muun muassa St. Antonissa on kuuluisat offarit ja rinteet ovat yleisilmeeltään haastavammat kuin muualla. Kokeile vaikka yli 2300 metrin kyläänlaskua jyrkältä.
Tax-free  
Tax-free
Sveitsin valintaa hiihtokohteeksi puoltaa mahdollisuus verovapaisiin ostoksiin.
After Ski  
After Ski
Perustellusti voidaan sanoa, että hiihtämisen hienoin osa-alue on after ski. Monissa hyvissä hiihtomestoissa iltaelämä on uneliasta, sen sijaan Saalbachin ja Ischglin kaltaisissa Itävallan kohteissa toimivat sekä rinteet että pikkutuntien aktiviteetit.
Vinkki!
Jos perheessä on myös tasamaahiihtäjiä, kannattaa kokeilla Ranskan Méribeliä. Kattava valikoima muita alppihiihdon ulkopuolisia oheisaktiviteetteja löytyy muun muassa Itävallan Zell am Seestä.
 
Edullinen
Levi, Suomi Omatoimimatka,
päivälippu 29 €, 6 päivää 121 €
Länsi-Lapin helmi on jo saavuttanut kansainvälistäkin mainetta alppihiihdon maailmancupin myötä. Harrastelijoille riittää kivaa laskettavaa moneksi päiväksi, vauhdinnälkäiset suuntaavat offarien puutereille tai brutaaliin Levi Black -kisarinteeseen.
 
Hiihdä kesällä!Stryn, Norja Omatoimimatka,
5 päivän hissilippu n. 1100 Norjan kruunua
Jäätikön reunalla lähellä Jäämeren rannikkoa sijaitsevassa Strynissä hiihdetään jopa keskellä kesää. Rinteiltä voi bongatakin kesätreeniä vetäviä ammattilaisia, sillä tarjonta on vaativaa. Ei aloittelijoille.
 
LaskettelijaJasna, Slovakia
Hinnat alk. 600 €
Neitseellistä puuteria etsivien offari-laskijoiden rauhaisa paratiisi tarjoaa oivan vaihtoehdon ruuhkaisille alpeille. Rinteissä on luonnetta ja profiilia kokeneemmille laskijoille ja pisin veto on 3,5 km mittainen.
 
After SkiVal d’Isere, Ranska
alk. 590 €
Kompaktilla alueella etäisyydet ovat lyhyet ja offareille pääsee hisseillä. Myös kylän after ski tunnetaan pirskahtelevan eloisana. Val d’Isereen pääsee edullisesti ja 300 rinnekilometriä tarjoavat puuhaa koko viikoksi.
 
 
Keskihintainen
Livigno, Italia
Alk. 735 €
Leppeätunnelmainen kohde sijaitsee aivan Sveitsin kainalossa ja on siksi saanut oikeuden verovapaaseen myyntiin. Rinteet ovat hyvää tai erinomaista alppitasoa ja laskettavaa löytyy niin aloittelijoille kuin edistyneillekin.
 
KlassikkoChamonix, Ranska
STS Alppimatkojen all inclusive –paketit alk. 840 €
”Alppihiihdon pääkaupungiksikin” kutsuttu klassikko kerää uskolliset faninsa vuodesta toiseen – kenties selityksiä ’Nixin lakastumattomaan lumovoimaan ovat legendaarinen 20 km offari Vallèe Blanche tai kaupungin kymmenet baarit ja ravintolat?
 
LasketteluWengen, Sveitsi
Alk. 715 €
Lumivarmat ja ruuhkattomat rinteet tekevät Wengenistä erään alppien kiinnostavimman kohteen, vaikkei kylä pääsekään mainostamaan itseään yöelämän sykkivimpänä keskuksena.
 
 
SkoolVerbier, Sveitsi
All inclusive –paketit alk. 855 €
Kansainvälisten hiihtopummien kohtaamispaikka, jossa on rinteitä yli 400 kilometriä ja niistä merkittävä osa keskimääräistä haastavampia tosilaskijoiden reittejä. Maailmankuulut offarit!
 
Kallis
Lake Wanaka, Uusi-Seelanti
Omatoimimatka
Tämän kauemmas ei himohiihtäjä kotoaan pääse! Kun kaikki muu on jo koettu, otetaan suunnaksi Uuden-Seelannin eteläiset ”alpit”, joiden lumivarmuus on eurooppalaisittain huima. Kausi alkaa heinäkuussa ja ruuhkahuippu osuu elokuulle.
 
Bad Gastein, Itävalta
1 vk sviittimajoituksessa Salzburger Hofissa, alkaen 1450 €
Alppien klassinen peruskohde muuntuu luxus-matkaksi kun majoittuu legendaariseen Salzburger Hof –loistohotelliin. Runsaiden ja laadukkaiden rinteiden ohella Bad Gastein hemmottelee kuumilla lähteillään, joissa pukkelin rasittaman pohkeet rentoutuvat.
 
Whistler, Kanada
Omatoimimatka (Elämysmatkat järjestää Kanadaan viikon helihiihtoreissuja hintaan 5750 €)
”Yli 8000 eekkeriä vuorta”, kehaisee Whistler Blackcomb itseään. Perinteikäs kanadalaiskohde on erityisesti heli-skiing-harrastajien suosikki, mutta massiivisesta rinnetarjonnasta riittää laskettavaa jokaiseen makuun.
 
Aspen, Yhdysvallat
alk. 1370 €
Kalliovuorten klassikko on amerikkalaisen suihkuseurapiirin ikioma talvikauden puuhalandia, jossa tavallinen hiihtoturisti saattaa koska tahansa törmätä Hollywood-tähteen ja urheilusankariin. Snowmass on alueen neljästä hiihtokeskuksesta suurin.