MAINOS

Tee syysistutukset nyt – viisi syytä miksi viisas istuttaa syksyllä

Piha

Ensi kesänä kukoistavan puutarhan saa, kun istuttaa syksyllä monivuotiset kasvit, puut ja pensaat. Syksyllä istutetut kasvit lähtevät heti keväällä hyvään kasvuun, kun taas kevätistutukset pääsevät kasvuvauhtiin vasta seuraavana vuonna.

Jaa sosiaalisessa mediassa
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS PÄÄTTYY

Tee syysistutukset nyt! Tässä viisi syytä, miksi syksy on paras istutusaikaa:

1.    Maa on syksyllä kostea ja muheva jo valmiiksi – kasteltavaa on vähemmän ja kaivaminen on helpompaa.

2.    Keväällä loppukesän kauniit kukkijat ja ruskavärit helposti unohtuvat – syksyllä näkee paremmin millä kasveilla saa väriloiston jatkumaan pitkään. 

3.    Vaikkei nyt istuttaisi, uusien kukkapenkkien pohjatyöt kannattaa tehdä syksyllä. Kun maa sulaa, löytyy kevään uutuuskasveille heti valmis istutuspaikka.

4.    Syksyllä istutetun puun tai pensaiden juurelle voi upottaa kunnolla kukkasipuleita. Näin taataan monivuotinen kukkaloisto joka sulostuttaa puutarhaa ennen lehtien puhkeamista. 

5.    Marjapensaat on hyvä istuttaa syksyllä. Pensas lähtee vahvaan kasvuun heti keväällä ja kaivattua satoa saa nopeammin, ehkä jo ensi kesänä.

Istutuksiin paras tuote on puutarhamulta, pensaille ja puille kannattaa käyttää juurtumista parantavaa erikoismultaa. Syyslannoitus elokuun aikana on myös hyvä muistaa kaikille puutarhan kasveille, samoin kukkasipuliravinne istutettaville kukkasipuleille.

Kekkilä, www.kekkila.fi


Kekkilä Group valmistaa ja markkinoi korkealaatuisia kasvualustoja, lannoitteita ja muita puutarhatuotteita kuluttajille, ammattiviljelijöille ja viherrakentajille. Kasvu on intohimomme ja me haluamme kasvaa yhdessä kumppaneidemme, kuluttajien ja asiakkaiden kanssa. Kekkilä Group on osa Vapo Groupia.

Lähde: Cision News, kuva: Kekkilä

Lue myös: Sinikan vihervinkit lokakuu – vinkkejä syksyyn, Syksy saapui – mitä tehdä puutarhassa?, Syksyiset ikuisuuskysymykset – vinkit syksyyn, Syksy kukkimaan – istuta uusia kasveja, 4 vinkkiä, joiden avulla laitat syyspihan kuntoon talven varalle, Sisusta koti myyntikuntoon, Katso parhaat säilytysratkaisut ja sisustusvinkit, Anita sisustaa – lemmikkikodin sisustusvinkit ja Kosteiden tilojen maalaus

Voisit olla kiinnostunut myös näistä aiheista:

istuttaa istutus syys syysistutukset syysistutus syyskylvö


Lisää samasta aiheesta