Osallistu ja voita LAPETEK LUKA 6 -komposiittiallas sekä LINA-A-hana
Grillaus on monelle kesän ja vielä syksynkin tärkeä harrastus. Saadaksesi grilliruoasta mahdollisimman hyvän lopputuloksen, noudata grillausohjeita ja käsittele grillattavia ruokatarvikkeita oíkein.
Tarkista, että grillaustaso on puhdistettu edellisen kerran jäljiltä, ja että grilli on tarpeeksi kuuma ennen kuin alat valmistaa siinä ruokaa.
Mikäli käytät brikettejä tai hiiliä, älä aloita grillaamista ennen kuin niiden pinta on muuttunut tasaisen harmaaksi.
Kaasu ei aikaansaa mitään vaarallisia aineyhdisteitä grillauksen yhteydessä. Kaasun palamisprosessissa vapautuu ainoastaan hiilidioksidia (CO2) ja vesihöyryä.
MAINOSKuivaa pois kaikki ylimääräinen marinadi lihoista välttääksesi ylimääräisiä liekkejä grillatessasi. Marinadi nimittäin syttyy herkästi palamaan.
Grillattavalle lihalle periaatteessa riittää vain kevyt suola ja pippuri, joten marinadin käyttö ei välttämättä ole edes tarpeellista. Lihan voi käsitellä maustetulla ruokaöljyllä myös valmistuksen jälkeen.
Älä säilytä grillaamatonta lihaa lämpimässä tai auringossa.
Käännä liha pihdeillä tai lastalla. Älä tee lihaan reikiä grillaushaarukalla.
MAINOSMausta liha valmiiksi vasta grillaamisen päätteeksi. Liika suolaus imee helposti nesteen pois lihasta, jonka seurauksena lihasta tulee sitkeää.
Liha, jossa on luu sisällä, tulee grillata pidempään matalammalla lämpötilalla, jotta liha olisi kauttaaltaan kypsä.
Älä koskaan laita valmiiksi grillattuja lihoja astialle, jossa on lihojen nestettä tai marinadia.
MAINOSHerkkien ruokien kuten kalan kanssa käytä grillatessasi alumiinisia grillausvuokia saadaksesi aikaan parhaan grillaustuloksen.
Välttääksesi ruokien juuttumista grilliritilään rasvaa ja puhdista se kevyesti jokaisen käyttökerran jälkeen.
Lopuksi; muista, että grillatessa hyvä hygienia on erityisen tärkeää.
Erilaiset ruoat ja grillit vaativat erilaisia grillitekniikoita.
MAINOSPallogrillillä grillatessa paras hiili on laadukas, isokokoinen hiili. Mikäli grilliin haluaa pitkäaikaisen hiilloksen, kannattaa käyttää brikettejä.
Hiilet ja briketit saa turvallisesti syttymään piippusytyttimellä, jolloin ne syttyvät tasaisesti ja nopeasti.
Grilliin sopivat parhaiten lihalaadut, joissa on riittävästi sisäistä rasvaa tai rasvareunus: possu, nauta ja broilerikin. Rasva imee itseensä sopivasti makuja ja tekee lihasta mureampaa sekä paremmin säilyvää.
Grilliruokaa aasialaiseen tapaan
Pizza grillissä – helppo ja nopea resepti
Marinoidut kasvikset – helppo resepti
Kuvat: iStock