12 vihjettä grillaamiseen

Piha

Kun on aika grillata, niin alkuun pitää päästä mahdollisimman nopeasti. Saadaksesi mahdollisimman hyvän tuloksen on hyvä huomioida muutama seikka.

Jaa sosiaalisessa mediassa

12 vihjettä grillaamiseen

Kun on aika grillata, niin alkuun pitää päästä mahdollisimman nopeasti. Saadaksesi mahdollisimman hyvän tuloksen on hyvä huomioida muutama seikka.

 1. Tarkista, että grillaustaso on puhdistettu edellisen kerran jäljiltä, ja että grilli on tarpeeksi kuuma ennen kuin alat valmistaa siinä ruokaa.
 2. Mikäli käytät brikettejä tai hiiliä, älä aloita grillaamista ennen kuin niiden pinta on muuttunut tasaisen harmaaksi.
 3. Kaasu ei aikaansaa mitään vaarallisia aineyhdisteitä grillauksen yhteydessä. Kaasun palamisprosessissa vapautuu ainoastaan hiilidioksidia (CO2) ja vesihöyryä.
 4. Kuivaa pois kaikki ylimääräinen marinadi lihoista välttääksesi ylimääräisiä liekkejä grillatessasi. Marinadi nimittäin syttyy herkästi palamaan. Lihalle periaatteessa riittää vain kevyt suola ja pippuri, joten marinadin käyttö ei välttämättä ole edes tarpeellista. Lihan voi käsitellä maustetulla ruokaöljyllä myös valmistuksen jälkeen.
 5. Älä säilytä grillaamatonta lihaa lämpimässä tai auringossa.
 6. Käännä liha pihdeillä tai lastalla. Älä tee lihaan reikiä grillaushaarukalla.
 7. Mausta liha valmiiksi vasta grillaamisen päätteeksi. Liika suolaus imee helposti nesteen pois lihasta, jonka seurauksena lihasta tulee sitkeää.
 8. Liha, jossa on luu sisällä, tulee grillata pidempään matalammalla lämpötilalla, jotta liha olisi kauttaaltaan kypsä.
 9. Älä koskaan laita valmiiksi grillattuja lihoja astialle, jossa on lihojen nestettä tai marinadia.
 10. Herkkien ruokien kuten kalan kanssa käytä grillatessasi aluminiisia grillausvuokia saadaksesi aikaan parhaan grillaustuloksen.
 11. Välttääksesi ruokien juuttumista grilliritilään rasvaa ja puhdista se kevyesti jokaisen käyttökerran jälkeen.
 12. Lopuksi; muista, että hygienia on kaiken A ja O.

Lähde: http://www.landmann.fi

Julkaisuun liitetyt avainsanat:

Ei liitettyjä avainsanoja.