Asunnon myynti: näin stailaat kodin myyntikuntoon

Sisustus Talo
Asunnon myynti: näin stailaat kodin myyntikuntoon
Asunnon myynti on iso projekti, missä moni asia vaikuttaa ostajien kiinnostumiseen. Myytävän asunnon stailaus tuo esiin kodin parhaat puolet ja mahdollisuudet. Fiksusti tehty stailaus jouduttaa myyntiä ja voi nostaa kohteen arvoakin.
MAINOS
MAINOS LOPPUU
18.4.2024

Asunnon myynti vaatii monenlaisia valmisteluja ja aikataulutusta. Siinä missä uuden talon tai asunnon ostajan pää täyttyy unelmista ja tulevaisuuden suunnitelmista, asunnon myyjälle saattaa iskeä stressi: onko minulla kiva koti ja meneekö se kaupaksi?

Sitten tulee vielä kiinteistövälittäjä kertomaan, että kotia pitää muokata ja omaa sisustusnäkemystään neutralisoida, jotta ostajat kiinnostuvat.

Asunnon myynti – tee kodistasi houkutteleva ostajille

Asuntokaupassa myyntistailaus on viisautta. Asunnon stailauksen tarkoituksena on tehdä kohteesta houkutteleva mahdollisimman monelle; ostajaehdokkaan on voitava nähdä kodissa itseään kiinnostavia mahdollisuuksia.

Vaikka asunnon stailauksessa haetaan neutraaliutta, asunnon eri puolia ja mahdollisuuksia kannattaa kuitenkin korostaa otollista kohderyhmää silmällä pitäen.

MAINOS
MAINOS LOPPUU

Lapsiperheelle sopivassa kodissa kannattaa esimerkiksi tuoda esille asunnon toimivaa pohjaratkaisua ja nuorekkuutta. Ikäihminen arvostaa esteettömyyttä ja nuoripari esimerkiksi mahdollisuutta muokata asunnosta itsensä näköinen.

Asunnon stailauksella voit nostaa kotisi myyntiarvoa

Asunnon stailaus voi nostaa myyntiarvoa jopa 5–10 prosenttia. Stailaus itsessään ei välttämättä maksa paljon ja sen voi tehdä hyvin pitkälti itsekin.

Asunnon myynti: kodin siisti yleisilme vetoaa ostajiin.

↑Siisti ja neutraali yleisilme vetoaa moneen ostajaehdokkaaseen.

MAINOS
MAINOS LOPPUU

Asunnon myynti: korjaa kaikki rikkinäinen

Korjaa asunnossa kaikki, mikä on vähänkin rikki. Kiinnitä irronneet listat ja roikkuvat kaapinovet. Rasvaa narisevat saranat. Tarkista, että huonekalut ovat ehjiä. Täytä seinissä olevat reiät ja kolot.

Harkitse myös kulahtaneiden seinien maalaamista, koska raikas valkoinen voi kirkastaa koko huoneen. Huomaa kuitenkin, että jos maalaat yhden seinän, viereiset seinät ja katto saattavat alkaa näyttää vielä kuluneemmilta.

Isompi remontti ei välttämättä tuo myyntituottoa, mutta esimerkiksi uusi keittiö tai kylpyhuone voi nopeuttaa myyntiä.

Karsi huonekaluja ja tavaroita

Avarat tilat kodissa on hyvä myyntivaltti. Tarpeettomat ja tiloja ahtauttavat huonekalut kannattaa kuskata varastoon näytön ajaksi.

MAINOS
MAINOS LOPPUU

Konmarita muutkin tavarat huolella ja kriittisesti pohtien – onpa sitten helpompi muuttaakin, kun on vähemmän roinaa vaivana.

Ja jos esimerkiksi saunaan on varastoitu tavaroita, se pitää tyhjentää näyttämään saunalta eikä varastolta.

Asunnon myynnissä jopa viherkasvien tulisi näyttää vehreiltä ja hyväkuntoisilta.

↑Jopa viherkasvien pitäisi näyttää hyväkuntoisilta asuntonäytössä. Neutraalia väritystä voi tehostaa muutamalla vahvalla värillä.

MAINOS
MAINOS LOPPUU

Asunnon myyntistailauksessa piilotetaan henkilökohtaiset esineet

Laita henkilökohtaiset tavarasi, paperit ja kuvat pois näkyvistä, myös jääkaapin ovesta! Esille ei kannata jättää kovin montaa kuvaa itsestä ja perheen elämästä, jos yhtään.

Takit, kengät ja vaatteet siivotaan kaappiin tai niille varattuihin säilytystiloihin. Kylpyhuoneesta siirretään näkyviltä meikit, harjat, partakoneet, kihartimet, hammasharjat ja muut hygieniatarvikkeet. Viikkaa kylpytakit ja -pyyhkeet kaappiin.

Lastenhuoneista siivotaan lelut kaappeihin, jotta ostajaehdokkaat voivat liikkua huoneissa turvallisesti. Kauniit puulelut ja pari söpöä pehmoeläintä voi hyvin jättää näkyville sisustuselementeiksi.

Asunnon myynti: stailaus kannattaa muistaa tehdä myös kaappien osalta.

↑Riittävän väljästi ja huolitellusti täytetyt hyllyt kertovat, että asunnossa riittää säilytystilaa.

Järjestä hyllyt: vähemmän on enemmän

Uteliaat ostajat katsovat ehkä myös kaappeihin, joten myös vaatehuone ja irtokomerot järjestetään – allaskaappeja unohtamatta.

Hyllyjä ei kannata siivotessa sulloa täyteen, sillä tavaraa pursuilevat kaapit antavat ostajalle vaikutelman siitä, että asunnosta on liian vähän säilytystilaa. Siistit ja puolityhjät kaapit antavat vaikutelman riittävistä säilytystiloista.

Asuntokauppa käyntiin: Pese, pyyhi ja imuroi asunto

Kun turhat tavarat on siivottu pois tieltä, pinnat puhdistetaan tahrattomiksi ja pölyttömiksi. Lattiat imuroidaan ja liat jynssätään pois.

Ikkunatkin pestään, sillä nuhjuiset lasit tekevät kauniistakin asunnosta tunkkaisen näköisen, kun taas puhtaat ikkunat tuovat asuntoon valoisamman vaikutelman. Myös peilit ja esimerkiksi saunan lasiovi puunataan huolella.

Kaapinovien ja ovenkahvojen rasvaiset sormenjäljet pestään pois. Hanat kiillotetaan ja altaat sekä vessanpöntöt altaat pestään.

Asunnon myynti ja stailaus: siirrä tarpeettomat tavarat kaappeihin ja puhdista kaikki pinnat.

↑Kaikki kodin pinnat puhdistetaan tahrattomiksi.

Asunnon myynti – neutraalit värit miellyttävät useimpia ostajia

Vaaleat ja neutraalit värit, kuten valkoinen, vaaleanharmaa ja beige, miellyttävät useimman asunnon ostajan silmää.

Vaaleaan yleisilmeeseen on helppo valita muutama tehosteväri toistumaan esimerkiksi käsipyyhkeissä tai tyynyissä.

Valaise asunto edustavasti

Luonnon valon annetaan tulvia asuntoon, eli verhot siirretään pois ikkunoiden edestä.

Varaa myös tarpeeksi valaisimia, jotta mikään kohta asunnosta ei jää pimeäksi. Vaihda valaisimiin toimivat lamput palaneiden tilalle.

Valolähteet kannattaa pimeissä huoneissa vaihtaa raikkaamman sävyisiin eli noin 3 500 Kelvinin lamppuihin.

Asuntokauppa saa lisäpotkua kodin siisteydestä.

↑Sängyt pedataan ja lelut sekä muut tavarat asetellaan omille paikoilleen. Valon annetaan tulvia sisään.

Asunnon myynti: ensivaikutelma on aina tärkeä

Asunnon ostajaehdokkaat näkevät ensimmäisenä eteisen, joten kaikki eteistilat syynätään erityisen tarkasti siisteiksi, selkeiksi ja tyhjäksi tavaroista. Muista myös siivota kakkossisäänkäynti esimerkiksi kodinhoitohuoneessa.

Kun kaikki huoneet on siivottu, karsittu, valaistu ja stailattu, seisahda jokaisen huoneen kynnyksellä ja tarkista, mihin oma katseesi kiinnittyy ensimmäisenä.

Käytä kodin stailauksessa kameraa apuna: ota huoneesta kuva ja tarkista, pistääkö jokin esine tai asia silmään. Valokuvasta pystyy hahmottamaan tilan värejä, varjoja, kontrasteja ja häiritseviä tekijöitä paremmin kuin paljaalla silmällä.

Sotkuinen asunto antaa asunnonostajille huonon vaikutelman.

↑Tässä kauniissa ja kodikkaassa tilassa on vielä hieman stailattavaa. Mitä sinä tekisit saadaksesi huoneen täydelliseen myyntikuntoon?

Tee nämä asiat juuri ennen asuntonäyttöä!

  • Vie roskat.
  • Tuuleta koti hyvin.
  • Petaa sängyt siististi.
  • Vaihda esille puhtaat pyyhkeet ja pöytäliinat.
  • Vedä verhot sivuun ja nosta sälekaihtimet ylös.
  • Asettele tuoreita kukkia maljakkoon pöydille.

Muutto uuteen asuntoon

Onnistuneiden asuntokauppojen jälkeen on edessä muutto uuteen kotiin. Aloita kilpailuttamalla muutto helposti ja ilmaiseksi vain yhdellä lomakkeella! Muuttofirmat voivat toivomustesi mukaisesti auttaa muutossasi juuri sen verran kuin haluat.

Trafipoint kilpailuttaa muuton puolestasi

Muuttamisessa riittää tavallisesti myös paljon muistettavaa, joten ota avuksesi ammattilaisten ohjeet.

Muuttajan muistilista

Lue lisää kodin sisustamisesta ja stailaamisesta

Kaakelimaali piristää keittiön ja kylpyhuoneen vanhat laatat

Tapetointiohjeet: Tapetointi ja vanhan tapetin poisto

Seinätarrat: nopea ja helppo tapa sisustaa

Rahapuu: hoito-opas kasviharrastajille

Spraymaali: maalaa helposti ja nopeasti

Makuuhuoneen sisustaminen: hyödynnä asiantuntijan sisustusideat

Valaisimet – vinkit kodin valaisuun