Hummeri vaatii oikeat välineet: vahva kokkiveitsi, hummeripihdit tai pihtimallinen pähkinänsärkijä ja hummerihaarukka tai cocktailtikkuja. Lisäksi vahvat sakset auttavat hummeri käsittelyssä.
Hummerin voi ostaa pakastettuna ympäri vuoden – se on valmis nautittavaksi sulattamisen jälkeen. Hummereita voi saada myös tuoreena ainakin tilauksesta.
Alkupalaksi riittää puolikas hummeri ruokailijaa kohden, ja pääruoaksi varataan jokaiselle kokonainen.
Hummerin mukana voi olla myös mätiä, jotka ovat on syötäviä – kuten käytännöllisesti katsoen kaikki muukin hummerin sisällä. Myös rintapanssarin sisällä on jonkin verran syötävää valkoista lihaa ja pienten jalkojen sisällä olevan lihan voi askarrella suuhun.
MAINOSMSC-merkki hummerin pakkauksessa tarkoittaa, että hummerin alkuperä tunnetaan ja se on pyydetty MSC-sertifikaatin asettamien kestävyyskriteerien mukaisesti.
Ota kokonainen pakastettu hummeri jääkaappiin ja anna sen sulaa hitaasti.
Kun hummeri on sulanut, puolita se veitsellä ja viillä saksen puoliväli kovalla napautuksella. Jos teet tämän ensimmäistä kertaa, kannattaa katsoa ohjevideo netistä.
Vinkki: Mehevän saksilihan saa helposti irti, kun on tehnyt viillon hummerin saksiin. Sakset ovat kovia, joten viillon onnistuminen vaatii kovan napautuksen.
MAINOSUseimmat haluavat nauttia hummerin kanssa samppanjaa – ja kuplat tasapainottavat grillattua ruokaa! Tämän hienon samppanjan kaikki rypäleet tulevat tuottajan omista Grand Cru -tarhoista. Samppanjan nimi tulee siitä, että siinä on 60 prosenttia Pinot Noiria ja 40 prosenttia Chardonnayta.
Edullisempi vaihtoehto grillatulle hummerille on maukas luomu-cava, joka on helposti lähestyttävä kesäjuoma. Tämä cava on erityisen raikas kuohuva tässä hintaluokassa.