Hummeri hurmaa kuplajuoman kera

Ruoka
Hummeri ja sopivat viinit
Hummeri maistuu suorastaan syntisen herkulliselta grillattuna ja maustevoilla ryyditettynä sekä kuplivan juoman kanssa nautittuna.
MAINOS
MAINOS LOPPUU
6.6.2024

Hummeri vaatii oikeat välineet: vahva kokkiveitsi, hummeripihdit tai pihtimallinen pähkinänsärkijä ja hummerihaarukka tai cocktailtikkuja. Lisäksi vahvat sakset auttavat hummeri käsittelyssä.

Hummerin voi ostaa pakastettuna ympäri vuoden – se on valmis nautittavaksi sulattamisen jälkeen. Hummereita voi saada myös tuoreena ainakin tilauksesta.

Hummeri tarjoiluvadilla

Alkupalaksi riittää puolikas hummeri ruokailijaa kohden, ja pääruoaksi varataan jokaiselle kokonainen.

Hummerin mukana voi olla myös mätiä, jotka ovat on syötäviä – kuten käytännöllisesti katsoen kaikki muukin hummerin sisällä. Myös rintapanssarin sisällä on jonkin verran syötävää valkoista lihaa ja pienten jalkojen sisällä olevan lihan voi askarrella suuhun.

MAINOS
MAINOS LOPPUU

MSC-merkki hummerin pakkauksessa tarkoittaa, että hummerin alkuperä tunnetaan ja se on pyydetty MSC-sertifikaatin asettamien kestävyyskriteerien mukaisesti.

grillattu hummeri yrttivoilla

Grillattu hummeri maustevoilla

Ota kokonainen pakastettu hummeri jääkaappiin ja anna sen sulaa hitaasti.

Kun hummeri on sulanut, puolita se veitsellä ja viillä saksen puoliväli kovalla napautuksella. Jos teet tämän ensimmäistä kertaa, kannattaa katsoa ohjevideo netistä.

Näin hummeri maustetaan

  1. Ripottele hummerin puolikkaille suolaa.
  2. Purista päälle tilkkanen sitruunamehua ja lisää hieman oliiviöljyä.
  3. Purista päälle yksi valkosipulin kynsi per puolikas.
  4. Tee maustevoiseos voista, persiljasta ja valkosipulista.

Näin hummeri grillataan

  1. Grillaa hummeria lihapuoli alaspäin noin 5 minuuttia, kunnes liha on ruskistunut.
  2. Käännä hummeri ja grillaa kuori alaspäin.
  3. Käännä uudelleen ja lisää valkosipuli-persiljavoi hummerin lihapuolelle. Anna maustevoin sulaa grillissä.
  4. Hummeri on valmis syötäväksi!
  5. Koristele vielä lehtipersiljalla.

Vinkki: Mehevän saksilihan saa helposti irti, kun on tehnyt viillon hummerin saksiin. Sakset ovat kovia, joten viillon onnistuminen vaatii kovan napautuksen.

MAINOS
MAINOS LOPPUU
hummeri ja kuplivaa juomaa

Hummeri nauttii kuplivasta seurasta

Useimmat haluavat nauttia hummerin kanssa samppanjaa – ja kuplat tasapainottavat grillattua ruokaa! Tämän hienon samppanjan kaikki rypäleet tulevat tuottajan omista Grand Cru -tarhoista. Samppanjan nimi tulee siitä, että siinä on 60 prosenttia Pinot Noiria ja 40 prosenttia Chardonnayta.

Edullisempi vaihtoehto grillatulle hummerille on maukas luomu-cava, joka on helposti lähestyttävä kesäjuoma. Tämä cava on erityisen raikas kuohuva tässä hintaluokassa.

Lue myös

MAINOS
MAINOS LOPPUU