Lämpökuvaus selvittää talosi lämpövuodot

Talo
Lämpökuvaus selvittää talosi lämpövuodot
Lämpökuvaus talvella auttaa paikantamaan kodin lämpövuodot, sillä ilman viiletessä kodin vetoisuus - etenkin nurkissa ja lähellä ulkoseiniä - kiinnittää huomiota.Vetoisuuden lisäksi muita merkkejä mahdollisista lämpövuodoista ovat esimerkiksi huurre rakenteiden pinnoilla, räystäältä roikkuvat jääpuikot sekä jäätyneet putket.
28.3.2023

Vaikka asumismukavuudesta voisi tinkiä, voivat lämpövuodot tuoda ongelmia talon rakenteille. Sopivissa olosuhteissa kosteuden on mahdollista tiivistyä rakenteisiin ja aiheuttaa paikallisia kosteusvahinkoja.

Kostuneisiin rakenteisiin taas kasvaa sopivissa olosuhteissa homekasvustoja. Rakenteissa olevien ongelmien lisäksi myös sähkölasku kasvaa, kun huonelämpötilaa on pidettävä tavallista korkeampana kylmän ilman virratessa ilmavuotokohdista sisälle.

Lämpökuvaus tuo nopeita ja luotettavia tuloksia

Lämpökuvaus soveltuu omakotitalosta erillistaloon ja paritalohuoneistoihin sekä isoihin kiinteistöihin, kuten rivitaloihin, kerrostaloihin sekä julkisiin rakennuksiin.

Lämpökuvauksella löydetään rakennuksesta muun muassa lämpöenergiaa kuluttavat vuodot, ulkoseinien kylmäsillat ja rakenteiden eristepuutteet.

MAINOS
MAINOS LOPPUU

Kuvaaminen on nopeaa, edullista ja luotettavaa. Lämpökuvauksella löydetään helposti rakennuksessa energiaa syövät kohteet ja rakenteiden korjaustarpeet.

Kuvauksesta laaditaan asiakkaalle lämpö- ja digikuvineen kirjallinen raportti, josta vuoto- ja vikakohdat selviävät tarkasti. Raportti kertoo, mitä ja miten kannattaa korjata. Säästöä syntyy, kun rakenteita ei tarvitse avata turhaan.

Remontoitko juuri kotiasi? Lämpökuvauksella varmistat rakentamisen laadun

Lämpökuvausta on mahdollista hyödyntää myös remontoinnin ja rakentamisen laadun varmistajana. Kameran avulla saadaan tärkeää tietoa esimerkiksi yläpohjan ja ulkoseinän rakenteista ja niiden lämpöteknisestä toimivuudesta.

Lämpökuvauksella voidaan myös havaita

MAINOS
MAINOS LOPPUU
  • lämpöpattereiden toimintakyky
  • minkä lämpöistä ilmaa tulee korvausilmakanavasta ja
  • missä kulkevat lattialämmitys- tai lämminvesiputket sekä niissä virtaavan veden lämpötila.

Korjaavan remontin jälkeen suositellaan jälkikuvausta myös työn laadun varmistamiseksi.

Lämpökuvaus ja siihen liittyvät tutkimukset tulee suorittaa talvella

Talvi on rakennusten lämpökuvausten aikaa. Lämpökuvaus voidaan suorittaa ainoastaan kylmän sään aikaan, jolloin tutkimusaika on rajallinen.

Ulkoilman keskilämpötilan tulee olla alle +5 ºC ja lämpökuvauksen aikana ulkoilman lämpötila ei saa poiketa enempää kuin ±5ºC. Myöskään tuulen nopeus ei saa ylittää 10 m/s lämpökuvauksen aikana.

Lue lisää energiansäästövinkkejä

 

MAINOS
MAINOS LOPPUU

Lähde: Raksystems

Kuva: Pixabay