Vaikka asumismukavuudesta voisi tinkiä, voivat lämpövuodot tuoda ongelmia talon rakenteille. Sopivissa olosuhteissa kosteuden on mahdollista tiivistyä rakenteisiin ja aiheuttaa paikallisia kosteusvahinkoja.
Kostuneisiin rakenteisiin taas kasvaa sopivissa olosuhteissa homekasvustoja. Rakenteissa olevien ongelmien lisäksi myös sähkölasku kasvaa, kun huonelämpötilaa on pidettävä tavallista korkeampana kylmän ilman virratessa ilmavuotokohdista sisälle.
Lämpökuvaus soveltuu omakotitalosta erillistaloon ja paritalohuoneistoihin sekä isoihin kiinteistöihin, kuten rivitaloihin, kerrostaloihin sekä julkisiin rakennuksiin.
Lämpökuvauksella löydetään rakennuksesta muun muassa lämpöenergiaa kuluttavat vuodot, ulkoseinien kylmäsillat ja rakenteiden eristepuutteet.
MAINOSKuvaaminen on nopeaa, edullista ja luotettavaa. Lämpökuvauksella löydetään helposti rakennuksessa energiaa syövät kohteet ja rakenteiden korjaustarpeet.
Kuvauksesta laaditaan asiakkaalle lämpö- ja digikuvineen kirjallinen raportti, josta vuoto- ja vikakohdat selviävät tarkasti. Raportti kertoo, mitä ja miten kannattaa korjata. Säästöä syntyy, kun rakenteita ei tarvitse avata turhaan.
Lämpökuvausta on mahdollista hyödyntää myös remontoinnin ja rakentamisen laadun varmistajana. Kameran avulla saadaan tärkeää tietoa esimerkiksi yläpohjan ja ulkoseinän rakenteista ja niiden lämpöteknisestä toimivuudesta.
Lämpökuvauksella voidaan myös havaita
MAINOSKorjaavan remontin jälkeen suositellaan jälkikuvausta myös työn laadun varmistamiseksi.
Talvi on rakennusten lämpökuvausten aikaa. Lämpökuvaus voidaan suorittaa ainoastaan kylmän sään aikaan, jolloin tutkimusaika on rajallinen.
Ulkoilman keskilämpötilan tulee olla alle +5 ºC ja lämpökuvauksen aikana ulkoilman lämpötila ei saa poiketa enempää kuin ±5ºC. Myöskään tuulen nopeus ei saa ylittää 10 m/s lämpökuvauksen aikana.
MAINOS
Lähde: Raksystems
Kuva: Pixabay