MAINOS

Lämpökuvaus selvittää talosi lämpövuodot

Talo

Ilman viiletessä tulee kiinnittäneeksi erityistä huomiota lattioiden viileyteen, etenkin nurkissa ja lähellä ulkoseiniä, sekä kodin yleiseen vetoisuuteen. Nämä ovat tyypillisiä havaintoesimerkkejä kodin ilmavuodoista. Vetoisuuden lisäksi muita merkkejä mahdollisista lämpövuodoista ovat esim. huurre rakenteiden pinnoilla sekä räystäältä roikkuvat jääpuikot jäätyneitä putkia unohtamatta.

Jaa sosiaalisessa mediassa

Vaikka asumismukavuudesta voisi tinkiä, voivat lämpövuodot tuoda ongelmia talon rakenteille. Sopivissa olosuhteissa kosteuden on mahdollista tiivistyä rakenteisiin ja aiheuttaa paikallisia kosteusvahinkoja. Näistä taas kasvaa sopivissa olosuhteissa homekasvustoja. Rakenteissa olevien ongelmien lisäksi myös sähkölasku kasvaa, kun huonelämpötilaa on pidettävä tavallista korkeampana kylmän ilman virratessa ilmavuotokohdista sisälle.

Lämpökuvauksella nopeita ja luotettavia tuloksia

Lämpökuvauksella löydetään rakennuksesta mm. lämpöenergiaa kuluttavat vuodot, ulkoseinien kylmäsillat ja rakenteiden eristepuutteet. Kuvaaminen on nopeaa, edullista ja luotettavaa. Lämpökuvauksella löydetään rakennuksessa energiaa syövät kohteet ja rakenteiden korjaustarpeet. Kuvauksesta laaditaan asiakkaalle lämpö- ja digikuvineen kirjallinen raportti, josta vuoto- ja vikakohdat selviävät tarkasti. Raportti kertoo, mitä ja miten kannattaa korjata. Säästöä syntyy, kun rakenteita ei tarvitse avata turhaan.

Remontoitko juuri kotiasi?

Lämpökuvausta on mahdollista hyödyntää myös remontoinnin ja rakentamisen laadun varmistajana. Kameran avulla saadaan tärkeää tietoa esim. yläpohjan ja ulkoseinän rakenteista ja niiden lämpöteknisestä toimivuudesta. Kuvauksella voidaan myös havaita pattereiden toimintakyky, minkä lämpöistä ilmaa tulee korvausilmakanavasta ja missä kulkevat lattialämmitys- tai lämminvesiputket sekä niissä virtaavan veden lämpötila. Korjaavan remontin jälkeen suositellaan jälkikuvausta työn laadun varmistamiseksi.

Tutkimukset tulee suorittaa talvella

Talvi on rakennusten lämpökuvausten aikaa. Tutkimukset voidaan suorittaa ainoastaan kylmän sään aikaan, jolloin tutkimusaika on rajallinen. Ulkoilman keskilämpötilan tulee olla alle +5 ºC eli olosuhteet kuvaamiselle ovat juuri nyt erinomaiset.

Lähde: Raksystems Insinööritoimisto Oy, kuva: Pixabay

Voisit olla kiinnostunut myös näistä aiheista:

lämpökamera lämpökamerakuvaus lämpökuvaus lämpövuodot lämpövuoto


Lisää samasta aiheesta