Pientalon herkkusuut – Kantarellikeitto

Keittiö

Muhkeiden makujen menyy maistuu hämärtyneessä syysillassa. Metsän kantarellisadosta loihdittu kantarellikeitto tuo ripauksen luksusta aterian alkuun.

Jaa sosiaalisessa mediassa
  • 600 g kantarelleja
  • 3 salottisipulia
  • 2–3 valkosipulinkynttä
  • n. 5 dl vettä
  • kana- tai kasvisliemikuutio
  • 3 dl kuohukermaa
  • 50 g voita
  • suolaa ja pippuria
  1. Puhdista kantarellit ja hienonna ne karkeasti. Haihduta sienistä ylimääräinen neste paistamalla niitä hetki paksupohjaisessa kattilassa keskilämmöllä.
  2. Kuori ja hienonna salotti- ja valkosipulit. Lisää ne sienten joukkoon ja kuullota hetki.
  3. Lisää vesi ja kana- tai kasvisliemikuutio. Anna kiehua kasaan noin 15 minuuttia.
  4. Laita joukkoon kerma ja voi, sekoita keitto tasaiseksi ja kiehauta. Mausta makusi mukaan suolalla ja mustapippurilla.
  5. Annostele keitto lautasille. Koristele annokset rapeaksi paahdetulla pekonilla ja muutamalla timjaminoksalla.

Viinisuositukset

Panosta: Palmer & Co. Brut Reserve 0.375 l (Alkon vakiovalikoima 24,99 €)

Palmerin samppanjassa aistii omenan ja sitruksen aromien lisäksi paahteisuutta, mikä muodostaa keiton kanssa harmonisen makuelämyksen.

Pihistä tai tarjoa suuremmalle seurueelle: Enate Chardonnay 234 (Alkon tilausvalikoima, uusi tuote 17,99 €)

Enaten Chardonnay maistuu tasapainoisen hedelmäisyytensä ja raikkautensa ansiosta monipuolisesti erilaisten ruokien kanssa. Sen moniulotteisuus tuo miellyttävän kontrastin syksyiselle keitolle.

Resepti: toimitus,  kuva: Maru Lemmetty

Julkaisuun liitetyt avainsanat:

alkuruoka Herkkusuut kantarelli kantarellikeitto Pientalon herkkusuut resepti ruokaresepti sieni sienikeitto suomela


Lisää samasta aiheesta


Artikkelin aiheeseen liittyviä yrityksiä: