Terassin öljyäminen – 5 vinkkiä

Piha
Terassin öljyäminen – 5 vinkkiä
Öljykäsittely suojaa terassia tikkuuntumiselta, halkeilulta ja haalistumiselta, joita sade ja auringonpaiste aiheuttavat. Näillä vinkeillä käsittelet terassisi kesäkuntoon!
1.6.2020

Terassin öljyäminen onnistuu helposti näillä viidellä vinkillä – testaa!

1. Löydä sävy helposti valmisväreistä

Tikkurilan terassiöljyä on saatavilla kolmessa suositussa valmisvärissä: ruskea, musta ja kelonharmaa! Ruskea syventää ja tasoittaa uusien ja säärasituksessa haalistuneiden kovapuukalusteiden sekä terassien ruskeaa väriä. Kelonharmaa puuöljy antaa pinnalle vanhan patinoituneen sävyn ja musta puuöljy luo arvokkaan, modernin ilmeen. Valitse pihasi tunnelmaan sopivin.

2. Valitse kestävin tuote kohteeseesi

Valitse Valtti Plus Terassiöljy, kun haluat parasta terassisi pintaan. Erikoispigmentoidulla Valtti Plus Terassiöljyllä on ennennäkemättämän hyvä säänkestävyys, jonka takaa UV-suojaus ja puuöljyn erikoispigmetit. Erikoispigmentit antavat vesiohenteiselle Valtti Plus Terassiöljylle myös syvänkuultavan värin.

Tikkurilalla on laaja valikoima käsittelyaineita lämpökäsitellylle puulle, löydät muut vaihtoehdot tästä >

3. Pese terassi huolellisesti ennen käsittelyä

Esikäsittelyssä ei kannata fuskata. Pesu poistaa mahdollisia aikaisempia käsittelyjä, likaa ja levää sekä raikastaa ja kirkastaa kuluneen pinnan.

MAINOS
MAINOS LOPPUU

Levitä Tehopesu esim. varrellisella harjalla koko terassipinnalle ja anna vaikuttaa 15-30 minuuttia. Harjaa sen jälkeen pinta huolellisesti tai käy läpi painepesurilla ja huuhtele lopuksi vedellä. Anna kuivua seuraavaan päivään.

4. Aloita maalaus, kun pinta puhdas ja kuiva

Paras maalaussää on lämmin pilvipouta. Käsittelyä ei kannata suorittaa suorassa auringonpaisteessa tai jos on sateen uhka. Terassin on oltava kuiva, hyvä käsittelylämpötila on n. + 15-20 °C ja ilman suhteellinen kosteus n. 50 %.

5. Hyödynnä uutta terassilastaa

Uudella terassiöljylastalla terassin öljyäminen käy kuin valssi! Ergonomisella terassiöljylastalla
on helppo ja nopea tehdä terassin öljyäminen. Työväline yltää myös lautojen väleihin niiden leveydestä riippuen ja lastaan saa yhdistettyä kätevän jatkovarren. Käytä apuna telakaukaloa.

Öljyä kaksi tai kolme lautaa kerrallaan päästä päähän. Käytä öljyä maltillisesti ja sivele tiukasti puun suuntaisesti, jolloin öljy imeytyy kunnolla. Terassilastalla pystyt käsittelemään terassilautojen välit niin, että työnnät lasta väliin vinoittain kärki edellä. Kuivaa pinta tarvittaessa 10 minuutin kuluttua kuivalla kankaalla. Anna öljytyn pinnan kuivua seuraavaan päivään.

MAINOS
MAINOS LOPPUU

Tässä Maalilinjan työohjevideo terassin öljyämiseen:

Lisätietoja:

Tikkurila Oyj

www.tikkurila.fi

Lähde: Tikkurila

Lue myös: Antaa auringon paistaa – tee itsellesi terassi!, Terassin rakentaminen – se tärkein ensin, Saaristomökin viihtyisä terassi, Terassin laajennus – poreisiin vaikka joka päivä, Kesän olohuone takapihan terassilla, Lasiterassi on talon tyylikäs lisä, Näin asennettiin lasiterassi rivitaloon, Terassilasitus suojaa syksyn sateilta ja Lasiterassin suojassa viihdytään – lasiterassit joka tarpeeseen

MAINOS
MAINOS LOPPUU