Matkan kesto  
Matkan kesto
Yksi pitkä etelänmatka on lähes aina halvempi kuin kaksi lyhyttä. Kahden ja kolmen viikon tai jopa kuukauden mittaiset rantalomat voivat olla yllättävän edullisia.
Yllätysfaktori  
Yllätysfaktori
Jos rhodokset ja kanariat on tongittu jo sataan kertaan, kannattaa kokeilla vaikka ”Etelä-Suomea” ja viedä perhe Viron Jurmalaan, jossa hiekkarantaa piisaa ja matalat biitsit ovat lapsiystävällisiä.
Urbaania rantalomailua  
Urbaania rantalomailua
Rannalla retkottaminen ja kaupunkilomailu on mahdollista yhdistää! Helpoin vaihtoehto on Barcelona, jossa samalla rahalla saa urbaanin metropolin ja hyvät biitsit.
Pikkuväki  
Pikkuväki
Selvitä etukäteen, että hotellisi ja sen lähiympäristö ovat lapsiystävällisiä. Jo muutama ylimääräinen porrasaskelma tekee lastenvaunujen kanssa matkustavan lomasta työlään.
Liikunta  
Liikunta
Mikäli aiot lomallasi pelata golfia, on kenttävaraukset syytä tehdä ajoissa. Esimerkiksi Marbellassa ei kannata haaveillakaan varaavansa pelivuoroa vasta perillä kohteessa.
Muut aktiviteetit  
Muut aktiviteetit
Viikko löhölomaa hiekkadyyneillä voi käydä tylsäksi, mutta esimerkiksi Nizzassa ja Teneriffalla voi auringonpalvontaan tuoda vaihtelua kun lähtee yhtenä iltana seuraamaan maailmanluokan jalkapalloilua paikallisten liigajoukkueiden kotimatsiin – tunnelma on taattu!
Iltaelämä  
Iltaelämä
Islaminuskoisissa maissa paastonaika hiljentää ravintolatarjonnan tehokkaasti.
Hotellin sijainti  
Hotellin sijainti
Tarkista ennen matkan varaamista hotellisi sijainti niin vältyt ikäviltä ylläreiltä. Esimerkiksi takavuosina Maspalomas oli yhtä karmeaa rakennustyömaata, joka ei erityisesti silmiä hivellyt.
Upgreidaa itsesi  
Upgreidaa itsesi
Lomalennoilla koneet tungetaan täyteen istuinrivejä – ota selvää, onko sinun lennollasi mahdollisuus upgreidata itsensä tilavampaan matkustusluokkaan ja mitä tämä pieni ylellisyys maksaa. Erityisesti pitkillä lennoilla (esim. Thaimaa) pieni lisäpanostus matkustusmukavuuteen kannattaa, silloin saavut perille levänneenä etkä kuin maratonin juosseena.
Auton- ja veneenvuokrauksen hintaerot  
Auton- ja veneenvuokrauksen hintaerot
Mikäli aiot vuokrata kohteessa jonkin menopelin, kannattaa ottaa huomioon, että esimerkiksi Portugalissa Fiat Punton vuokrahinnat ovat edullisemmat kuin vilkkaammissa turistirysissä.
Vinkki!
Keskikesän paras ja halvin etelänmatkakohde on kotoinen Hanko – aurinkoa riittää silloinkin kun naapurikylässä vihmoo vettä ja Hangon rantabulevardin tunnelma on suomalaisittain täysin ainutlaatuinen.
 
Edullinen
Jurmala, Latvia
alk. 269 € (4 vrk)
Upeaa matalapohjaista hiekkarantaa ja pittoreskia kaupunkimiljöötä lyhyet matkan päässä – mitä muuta voisi rantalomalta toivoa? Jurmala on helposti myös lapsiperheiden tavoitettavissa, sillä Tallinnaan hilpaistaan nopeasti katamaraanilla ja sieltä bussilla perille (n. 330 km).
 
Makarska Riviera, Kroatia
alk. 359 €
Turkoosinvärinen Adrianmeri ja sympaattiset pikkukivirannat ovat vasta toiseksi paras syy suunnata Kroatian Rivieralle – paras on hintataso, sillä Kroatiassa pääsee aitoon etelänmatkan tunnelmaan puolta pienemmällä budjetilla kuin vaikkapa Espanjassa.
 
SimpukkaAgadir, Marokko
alk. 525 €
Marokkoon pääsee edelleen hämmästyttävän edullisesti, vaikka Agadir on vakiintunut euroturistien suosimaksi rantalomakohteeksi. Hiekkarantaa löytyy kilometrikaupalla, ja oheisaktiviteeteista eksoottisin lienee kameliratsastus.
 
Ämpäri ja lapiot hiekkaleikkeihinSunny Beach, Bulgaria
alk. 419 €
Bulgarian suosituimmat rannat ovat erityisen lapsiystävällisiä, sillä vesi syvenee hitaasti ja pikkutenavien tarkkailu aurinkotuolilta on vaivatonta. Maan edullinen hintataso ällistyttää vuodesta toiseen.
 
Keskihintainen
VaihtoehtoAlgarve
alk. 595 €
Portugalin etelärannikko on selkeä vaihtoehto naapurimaa Espanjalle, sillä Atlantin rannat ovat uljaat, yöelämä vilkasta ja hintataso ohuemmallekin kukkarolle sopiva. Läheisistä maalaiskylistä löytää rauhallisemman lifestylen.
 
AurinkolasitDubai, Arabiemiraatit
alk. 995 €
Dubai on hämmästyttävä yhdistelmä yletöntä loistokkuutta, hiekkaerämaita ja maanista shoppailua – sekä tietysti auringonottoa. Kiehtova kulissitodellisuus, jonne maailman pahuus ei yllä!
 
Sharm el Sheikh, Egypti
alk. 565 €
Punaisenmeren vedenalainen maailma on todellinen sukellusharrastajien klassikko. Sharm el Sheikhin kymmenissä sukelluskouluissa aloittelijakin perehdytetään lajin saloihin ja hyvällä tuurilla voi päästä moikkaamaan mureenaa tämän kotoisessa korallipuutarhassa.
 
GolffarilleMarbella, Espanja
alk. 730 €
Aurinkorannikkoa hienostuneimmillaan! Marbella on himogolfaajan paratiisi, mutta rantalomalainenkin viihtyy ja kulinaristia suorastaan hemmotellaan.
 
Kallis
Monaco
Omatoimimatka, hotellihinnat alk. n. 250 € / vrk
Klassinen superrikkaiden leikkikenttä Ranskan kainalossa on oivallinen tapa yhdistää Välimeren kauniit rannat kaupunkilomailuun. Rannoista Larvotto on tärkein, mutta biitsiä löytyy myös kävelymatkan päästä Ranskan puolelta.
 
DrinkkiTahiti
alk. 2279 €
Eteläisen Tyynenmeren paratiisisaarilla rantalomasta saa aivan uuden kokemuksen verrattuna perinteisiin etelänkohteisiin. Polynesialainen elämäntapa ja rauhaisat atollit nollaavat stressaantuneimmankin konttoripäällikön mielen!
 
 
Fortaleza, Brasilia
alk. 1295 €
Tammi-helmikuussa lämpötila ei Fortalezassa laske yölläkään juuri 30 asteen alapuolelle, joten lämmintä piisaa ja rusketus on taattu. Fortaleza on myös miljoonakaupunki, jonka edullinen hintataso takaa kelpo shoppailumahdollisuudet.
 
RäpylätMombasa, Kenia
alk. 1490 €
”Kuuman kostean, minä tunsin Mombasan…” Iskelmäsanoittajiakin innoittanut Mombasa tarjoaa Afrikan upeimmat rannat ja erityisesti sukeltajia hellitään. Eksotiikkaa koko rahan edestä!