MAINOS

Lavuaarin viemäri tukossa – kokeile avausta ensin itse

KeittiöKylpyhuone

Jos viemäri vetää laiskasti, kannattaa ensin kokeilla sen avaamista itse. Mikäli kotikonstit eivät tehoa, on aika kutsua putkimies.

Jaa sosiaalisessa mediassa
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS PÄÄTTYY

Jotta viemäri pysyisi hyvässä toimintakunnossa, sitä kannattaa huudella säännöllisesti erittäin kuumalla vedellä muutaman minuutin ajan. Jos viemäriin on alkanut kerääntyä rasvaa ja muita epäpuhtauksia, huuhtelu saattaa auttaa pitämään sen auki.

Jos viemäri kuitenkin vetää huonosti, kannattaa kokeilla helppoja kotikonsteja, ennen kuin kääntyy ammattilaisen puoleen.

1) Vanha ja hyvä tapa: ruokasooda & etikka

Ruokasoodaa ja etikkaa -kaksikko toimii viemäritukokseen aika usein, jos käyttää oikeaa tekniikkaa: Huuhtele viemäriä pari minuuttia mahdollisimman kuumalla vedellä. Kaada viemäriin desi ruokasoodaa ja heti perään kaksi desiä väkiviinietikkaa – alkaa sihinä ja kuplinta. Anna seoksen vaikuttaa kymmenisen minuuttia ja huuhtele lämpimällä vedellä. Auttoiko?

2) Tätäkin voi kokeilla: ruokasuola & etikka

Jos kotona ei satu olemaan ruokasoodaa, suolakin saattaa toimia etikan kaverina. Sekoita teelusikallinen tavallista ruokasuolaa desiin etikkaa ja anna seoksen vaikuttaa tunti viemärissä. Kaada päälle kiehuvaa vettä. Joko vesi kulkee viemäriin normaalisti?

3) Kemialliset aineet avuksi

Kodin putkimiehet ja muut vahvat avausaineet tehoavat yleensä tukoksiin, mutta sisältävät syövyttäviä aineita. Niitä käyttäessä on tarpeen noudattaa käyttöohjetta tarkasti sekä suojata silmät ja iho. Anna vaikuttaa riittävän pitkään ja huuhtele lopuksi kunnolla. Irtosiko tukos?

4) Tartu viemäripumppuun

Viemäripumppu liikuttaa viemärin vesimassaa imukupin aiheuttaman paineen avulla edestakaisin. Pumppaaminen nostaa lavuaariin viemäristä irronneen lian kerättäväksi roskapussiin.

Näin se toimii: Teippaa umpeen lavuaarin ylivuotamisaukko, jotta saat imukupista täydet tehot irti. Iske imukuppi viemäriaukon päälle tiukasti ja laske lavuaari puolilleen vettä. Tartu kaksin käsin kiinni viemäripumppuun ja nostele sitä edestakaisin, kunnes imukuppi hellittää otettaan ja putki alkaa vetää. Vai alkoiko viemäri vetää?

5) Tarkista hajulukko

Hajulukko sijaitsee lavuaarin alla ja estää viemärin hajujen pääsyn sisäilmaan. Aseta hajulukon alle ämpäri ennen avaamista, koska sieltä tulee jonkin verran vettä ja likaa. Hajulukko irtoaa kiertämällä.

Pese irrottamasi hajulukko huolellisesti esimerkiksi pulloharjalla ja puhdistusaineella. Aseta hajulukko takaisin paikalleen, mutta tarkasti, että esimerkiksi tiivisteet tulevat oikein päin ja osat tarkasti kohdalleen. Varmista siis lopuksi hajulukon tiiviys laskemalla lavuaariin vettä. Mutta vetääkö viemäri vieläkään?

 

Äänet päälle, niin kuulet puhdistumisen:

 

 

Lähteet: taloturva.fi, martat.fi

 

Voisit olla kiinnostunut myös näistä aiheista:

lavuaari viemäri viemärin avaus viemäritukos