Terassilasitus tuo lisätilaa ja viihtyisyyttä asumiseen

Piha
Terassilasitus tuo lisätilaa ja viihtyisyyttä asumiseen.
Terassilasitus parantaa elämisen ja asumisen laatua monella tavalla. Viihtyisä lisätila suojaa säiden vaihteluilta, tuo turvaa ja nostaa myös asunnon arvoa.
MAINOS
MAINOS LOPPUU
17.4.2024

Terassilasitus tuo paljon lisähyötyjä asumiseen. Tyytyväiset lasitetun terassin tai parvekkeen omistajat kertovat kymmenen hyvää syytä hankkia terassilasitus. Keksitkö sinä lisää?

Terassilasitus pidentää terassin käyttöaikaa

1. Terassikausi pitenee. Kevätaurinko lämmittää jo maaliskuussa, mutta ulkona on vielä viileää. Toisaalta lokakuussa riittää kirkkaita päiviä, mutta ulkolämpötilat laskevat rajusti. Lasitetulla terassilla voi kuitenkin oleilla mukavasti lähes ympäri vuoden, vaikka ulkona olisi viileää. Kylmempinä kausina voi hyödyntää lisälämmitintä.

2. Suojaa säältä. Sade ei pääse kastelemaan ja tuulikin jää lasien ulkopuolelle. Lasitetun terassin sisällä on aika tasaisen mukava keli, vaikka ulkona tuiskuttaisi.

Terassilasitus lisää turvallisuutta

3. Turvaa perheelle. Lapset ja kotieläimet pysyvät visusti suojassa terassilasien takana. CE-merkityt turvalasit eivät vahingoita perheen pienimpiä tai karvaisia ystäviä, jotka temmeltävät parvekkeella tai terassilla.

MAINOS
MAINOS LOPPUU

Terassilasitus suojaa säältä: terassilla voi viettää aikaa huoletta sateesta ja tuulesta huolimatta.

Lasitettu terassi näyttää huolitellulta.Terassilasitus mahdollistaa ulkona olon sääoloista riippumatta.

Terassilasit suojaavat ympäristön melulta ja lialta

4. Melusuoja. Terassi- tai parvekelasi eristää liikenteen melua tehokkaasti. Voit nauttia kaupungin vilinästä kärsimättä melusaasteesta.

5. Kalusteet pysyvät puhtaina. Lasituksen ansiosta kalusteisiin ei kerry kiusallista siitepölyä tai muita ilmassa leijuvia roskia, pölyä ja likaa. Talvellakin kalusteet ovat suojassa pyryltä, eikä niitä tarvitse kantaa varastoon.

MAINOS
MAINOS LOPPUU

6. Lisähuone. Pieneenkin asuntoon saa vaivatta lisätilaa esimerkiksi juhlia varten lasittamalla parvekkeen tai terassin.

7. Nostaa talon arvoa. Laadukas lasitettu parveke tai terassi kasvattaa kodin arvoa. Lisäksi se on ehdoton myyntivaltti, jos joskus tulee ajankohtaiseksi myydä asunto tai talo.

Lue myös: Asunnon myynti: näin stailaat kodin myyntikuntoon

Terassilasitus on kätevä tapa saada lisätilaa asumiseen ja oleskeluun.

MAINOS
MAINOS LOPPUU

8. Varjelee rakenteita. Sadevedet ja lumi eivät pääse talon seinään, joka on lasituksen takana, eikä kosteutta pääse terassin kautta kivijalkaan.

9. Elämänlaatu kohenee. Lasitetulla parvekkeella tai terassilla nautitaan lokoisat aamiaiset, rennot lounaat tai vaikka juhlavat illalliset. Lasien suojissa vietetään laadukasta yhteistä aikaa, ja tunnelma on omalla tavallaan erilainen kuin sisällä, ehkä hieman rennompi. Sekin kohentaa elämisen laatua, kun huoli kalusteista, lasten turvallisuudesta tai talon rakenteista vähenee.

10. Miksipä ei? Parveke- tai terassilasituksen asentamisen jälkeen ainoa harmittelun aihe on yleensä se, että parveketta tai terassia ole tullut lasitettua jo aiemmin.

Parvekelasit lisäävät parvekkeen käyttöaikaa keväästä pitkälle syksyyn. Terassilasitus suojaa ympäristön pölyltä ja lialta.

MAINOS
MAINOS LOPPUU

Paljonko terassilasitus maksaa?

Lasitettu terassi maksaa keskimäärin noin 5 000 – 14 000 euroa terassin koosta ja muodosta, lasitusmenetelmästä sekä tarvittavista pohjatöistä riippuen.

Tarvitseeko lasitettu terassi rakennusluvan?

Omakoti- tai paritalossa lasitetun terassin rakentaminen vaatii toimenpide- tai rakennusluvan, jos terassi on yli 15 m2:n suuruinen.

Saako terassin lasituksesta kotitalousvähennyksen?

Terassin lasituksesta saa kotitalousvähennystä. Terassin lasitus on verohallinnon mukaan remontointia, eli kunnossapito- ja perusparannustyötä.

Lue myös: Kotitalousvähennys pienentää veroa suoraan – kokeile laskuria

Lue lisää terassin hoidosta ja huollosta

Terassin rakentaminen: tee se tärkein ensin

Terassin huolto pitää pinnan kunnossa

Terassin öljyäminen: 5 tärkeää ohjetta

Terassikalusteiden huolto – pese, öljyä, maalaa

Terassikaide: valitse sopiva malli ja materiaali terassillesi

Parvekkeen sisustaminen: kalusteet, kasvit ja yrtit