MAINOS

Kingspan Therma TP10 Vintti-Iita (ent. SPU Vintti-Iita)

0.00 €

Kylmä ullakko hyötykäyttöön

Kylmän ullakon lämmöneristäminen on monessa rakennuksessa järkevä keino hankkia käyttökelpoista lisätilaa. Myös käytössä olevan ullakon lisälämmöneristäminen Therma TP10 Vintti-Iita -menetelmällä tuo säästöjä energiankulutukseen. Huonosti eristettyjen ullakkotilojen kautta syntyvät lämpöhäviöt ovat monessa talossa huomattavat.

Enemmän tilaa

Polyuretaanin tehokkaan lämmöneristyskyvyn ansiosta Therma TP10 Vintti-Iitalla rakenteet saadaan energiatehokkaiksi ja ohuiksi, jolloin tila saadaan mahdollisimman tehokkaasti hyötykäyttöön. Ullakolle saadaan tällöin lisättyä korkeutta ja neliöitä hyötykäyttöön.

Hyödynnä käyttöullakko

Monissa tapauksissa pientalopaketit toimitetaan asiakkaalle ns. käyttöullakkovarauksella. Rakennushetkellä ullakolla ei ole käyttöön tulevia tiloja, eikä ullakkotilaa tällöin ole lämmöneristetty. Usein tilaratkaisut on kuitenkin suunniteltu siten, että tilan hyötykäyttö on myöhäisemmässä vaiheessa mahdollista. Tällaisessa tapauksessa Therma TP10 Vintti-Iita -eristelevyt soveltuvat hyvin tilan lämmöneristysratkaisuksi.

Therma TP10 Vintti-Iita -eristyksen rungon muodostaa kannatinrakenteiden väliin asennettava Therma TP10 Vintti-Iita -eristelevy. Eristelevyn yläpuolelle tulee jäädä vähintään 50 mm tuuletusrako eristeen yläpinnan ja mahdollisen aluskatteen väliin. Tämän jälkeen rakenteen sisäpintaan asennetaan vielä joko Therma TW56 Anselmi -eristelevy, jossa on valmis kipsilevypinta pintakäsiteltäväksi, tai vaihtoehtoisesti Therma TW55, johon voidaan kiinnittää haluttu pintamateriaali erikseen.

Sisäverhouksena paneeli

Jos rakenteen sisäpinnaksi valitaan paneeli, sisäpuoliseksi eristekerrokseksi suositellaan Kingspan Sauna-Satu tai Therma TW55 -eristelevyä. Levyt asennetaan kiinni rakenteeseen naulaamalla tai ruuvein kattokannattajiin nähden poikittain. Levyjen keskinäiset ponttisaumat sekä liitossaumat runkoon tiivistetään aina saumavaahdolla. Asennusrimat paneelilautojen kiinnittämistä varten naulataan kattokannattajien kohdalle Kingspan -eristelevyjen pintaan. Panelointia varten tehdään koolaus, joka kiinnitetään ruuvaamalla kattoristikoihin. Koolaukseen kiinnitetään haluttu seinä- tai kattopaneeli.

Suositeltavat rakennekerrokset

 • Uusien rakennusten ullakot: yläpohjat Therma TP10 Vintti-Iita 160 mm + Therma TP10 100 mm ja seinärakenteet Therma TP10 Vintti-Iita 70 mm + Therma TW55 50 mm.
 • Vanhojen rakennusten ullakot: yläpohjat Therma TP10 Vintti-Iita 120 mm, 90 mm tai 70 mm sekä seinärakenteet Therma TP10 Vintti-Iita 90 mm tai 70 mm.
 • Sisäpuolinen eristekerros: Therma TW56 Anselmi tai Sauna-Satu / Therma TW55.
 • Paksuudella 70 mm Therma TP10 Vintti-Iita -eristelevyä on saatavana myös levykoossa 600 x 2600 mm.
 • Therma TP10 Vintti-Iita -eristelevy on täyspontattu pitkiltä sivuiltaan, päädyt ovat suoria.
 • Lisää eristepaksuusyhdistelmiä löytyy U-arvotaulukoista.

Käyttökohteita

Yläpohja- ja ulkoseinärakenteet uudis- ja korjausrakentamisessa.

Toimivuus

Kingspan Therma -eristeet eivät vety, kutistu, lahoa tai homehdu. Rakenteiden toimivuus pitää aina kuitenkin varmistaa huolella, jos rakenteet ovat altistuneet kosteudelle.

Oikein asennettuna eristeidemme lämmöneristyskyky säilyy pitkään rakennuksen elinkaaressa. 

Kingspan -eristeiset ratkaisut täyttävät niille asetetut palomääräykset. Palotilanteessa Kingspan Therma -eristeet hiiltyvät hitaasti, jolloin hiiltynyt kerros hidastaa osaltaan palon läpitunkeutumista eristekerroksessa.

Kingspan Therma -eristeiden toimivuus on todettu useissa puolueettomissa tutkimuksissa, joita ovat suorittaneet muun muassa Tampereen teknillinen yliopisto (TTY) ja Valtion teknillinen tutkimuskeskus (VTT). 

Nykyään Suomessa valmistetut Kingspan Sauna- Satu ja lähes kaikki Therma – tuotteemme ovat M1-luokiteltuja. Ne ovat myös CE-tuotemerkittyjä ja niillä on kymmenen vuoden takuu.

 • Levykoot: 1200 x 2600 mm (70 mm saatavana levykoossa 600 x 2600 mm)
 • Paksuus: 70 / 90 / 120 / 160 mm
 • Lämmönjohtavuus: λD 0,022 W/mK
 • Pontti: Täyspontti pitkillä sivuilla, päädyt suoria
 • Pinnoite: Diffuusiotiivis alumiinilaminaatti levyn molemmin puolin
Jaa sosiaalisessa mediassa

Kingspan Insulation Oy

http://www.spu.fi

Kingspan -lämmöneristeet (ent. SPU Eristeet)

Kingspan Insulation on maailman johtava fenoli-, polyuretaani- ja tyhjiölevyeristeiden valmistaja. Yritys on osa laajempaa Kingspan Group -konsernia, jonka tuotteisiin kuuluvat markkinoiden tehokkaimmat lämmöneristeet, ympäristöteknologia ja uusiutuvaa energiaa hyödyntävä teknologia.

Irlannissa 1960-luvun lopulla perustettu Kingspan Group on maailmanlaajuinen toimija, jonka kaikkien toimialojen yhteenlaskettu liikevaihto oli vuonna 2014 noin 2 miljardia euroa. Vuoden 2015 liikevaihtoennuste on 2,7 miljardia euroa.

Kankaanpäässä SPU Eristeitä vuodesta 1977 asti valmistanut SPU Oy on ollut 1.7.2015 lähtien Kingspan Insulation Oy. Kingspan Insulation Oy tarjoaa poikkeuksellisen laajan valikoiman tuotteita ja asiantuntijuutta lämmöneristemarkkinoille Pohjois-Euroopassa. Suomen liiketoiminnan lisäksi Kingspan Insulation Oy on vastuussa Ruotsin, Norjan, Tanskan, Viron, Latvian, Liettuan ja Venäjän liiketoiminnasta.

Kingspan -lämmöneristeet

Valikoimiimme kuuluu Kankaanpäässä valmistetut polyuretaanilämmöneristeet eli Therma-tuoteperhe. 

Tuotevalikoimamme on täydentynyt entistäkin tehokkaammilla Kooltherm-tuoteperheen lämmöneristeillä ja seuraavan sukupolven OPTIM-R-tyhjiöeristejärjestelmillä.  

Vanhat tutut joka kodin eristeet kuten Sauna-Satu, Vintti-Iita ja Anselmi ovat edelleen valikoimissamme.

Energiatehokkaita Kingspan-eristeitä käytetään sekä uudis- että korjausrakentamiseen. Ne soveltuvat lähes kaikkeen lämmöneristämiseen aina lattiasta, seinään ja kattoon.

Vahvaa tuotekehitystä

Jatkuvan tuotekehityksemme ansiosta meillä on valmiit ratkaisut niin kesämökin saunan eristämiseen kuin nollaenergiakerrostalojen rakentamiseenkin. Onnistuneen kehitystyön ansiosta olemme alan markkinajohtaja.

Pidämme huolta ympäristöstä

Normaaleissa rakennuksissa lämmitysenergia muodostaa rakennuksien aiheuttamista ympäristöhaitoista suurimman osan, joten lämmitysenergiaa säästävien tuotteiden oikea käyttö säästää luonnonvaroja tuleville polville. Kingspan-eristeillä energiaa säästävät rakenteet voidaan toteuttaa helposti ja yksinkertaisesti. Olemmekin toimittaneet lämmöneristeet satoihin matala-, passiivi- ja nollaenergiarakennuksiin.

Otamme myös omassa toiminnassamme huomioon ympäristön suojelun. Vuodesta 2000 saakka kaikki käyttämämme sähkö on tuotettu tuulivoimalla.

Suomessa valmistetut Kingspan Sauna- Satu ja lähes kaikki Therma - tuotteemme ovat M1-luokiteltuja.